+40 723 315 334

Tuns par scurt

“Atunci când aveți chef să vă schimbați aspectul, mergeți și vorbiți cu stilistul dvs. Simplă tăiere a părului nu aduce după sine schimbarea de look. De exemplu, noi ținem cont de forma feței, de siluetă, de natura părului, de modul de viață și, de cele mai multe ori, căutăm să înțelegem care e motivația pentru care vreți să schimbați ceva la dvs.”

Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel

Se spune că dacă stilul de tuns este potrivit fizionomiei, poate emana multă senzualitate iar cea care îl poartă va atrage admirația celor din jur. Dar, să ai ce tunsoare îți trece prin cap – e un gând catalogat de specialiști drept o dovadă de ușoară nebunie. O coafură-delir pentru o seară merge, dar în cotidian nu poate fi vorba de a purta o tunsoare neadaptată părului. Așadar, a-ți tăia părul scurt e o decizie importantă.

Salon Man!fest face parte din puținele și atent selecționatele Salon Expert – Salon Expert – L’Oréal Professionnel. Serviciile și imaginea unui Salon Expert sunt la cel mai înalt standard.

Aici puteți găsi întreaga gamă de produse L’Oréal Professionnel și servicii dezvoltate exclusiv pentru coaforii acreditați de Academia L’Oréal Professionnel.

Echipa Man!fest – veritabili experți L’Oréal Professionnel, în permanentă legătură cu noile trenduri și cu expertiza necesară pentru a răspunde tuturor nevoilor părului tău – a fost creată de către ambasadorul  L’Oréal Professionnel – Florin Noje, și te așteaptă în salon, pregătită de orice provocare.

Tehnici de tuns par scurt

Unul dintre avantajele părului scurt este faptul că nu se încurcă și poate fi mai ușor de aranjat. Adoptarea unui styling care se prezintă printr-o tunsoare scurtă este asul din mânecă al fiecărei femei cu trăsături fine și rafinate. Astfel, ochii vor fi puși în evidență, iar trăsăturile feminine vor întoarce priviri și  se vor face remarcate. 

Tuns in scari pentru par scurt

Tehnica de realizare a tunsorii în scări permite crearea unui aspect unic. Scăriţele formate au un impact pozitiv asupra volumului părului şi asupra siluetei. În alegerea modelului de tunsoare în scări trebuie luate în considerare forma şi tipul feţei. Cele mai populare sunt modelele complexe, cu breton asimetric, ce modelează perfect ovalul feţei si transmite orice stare de spirit, de la feminitate şi eleganţă până la nebunie şi extravaganţă!

Tuns filat pentru par scurt

Adeseori tunsoarea scurtă, în scări, este denumită și tunsoare filată, fără să existe vreo diferență între cele două.

Tunsori bob pentru par scurt (bob scurt)

Bobul scurt are aceeași lungime a tuturor șuvițelor din jurul capului, undeva între vârfurile urechilor și deasupra umerilor, încadrând fața sub bărbie. Șuvițele de dedesubt sunt puțin mai scurte față de cele de deasupra, pentru mai mult volum.

Pentru un aspect și mai frumos, vârfurile pot fi ondulate pentru a se întoarce spre interior. Bobul clasic nu are niciodată straturi. Cu ajutorul lui poți avea acea eleganță specifică franțuzoaicelor si pe care și-o doresc toate femeile din lume. 

Cand sa alegi bretonul pentru parul scurt

Este extrem de important să alegeți cel mai avantajos model de breton, dar și cea mai bună tunsoare. Părul scurt este modern, însă necesită echilibru. Una dintre cele mai bune metode de a duce echilibru într-un look este prin adoptarea unui model de breton care să îți “completeze” fizionomia. Înainte de a-ți schimba look-ul, acordă atenție celor trei puncte principale: tipul de breton, forma fetei tale și tipul de păr. Un breton lung sau gros sau versiunea filată și mai subțire, bretonul cu aspect lateral – există multe opțiuni pentru a-ți schimba aspectul doar încorporând un model de breton. 

Idei de tunsori asimetrice pentru par scurt

În general, astăzi, asimetriile se practică pentru revigorarea unor tunsori clasice precum bobul sau pixie. Tunsorile asimetrice, de asemenea au un efect „antiîmbătrânire”. Dar nu orice femeie are curajul să poarte o astfel de tunsoare extravagantă. Aici nu există reguli clare, de aceea puteți realiza cele mai îndrăznețe fantezii. Suntem siguri că vei găsi aici în articolul nostru câteva idei care să te inspire.

Tunsoarea pixie (bros) - cand o poti purta

Acest tip de tunsoare este ideală pentru acele femei care nu au mult timp la dispoziție pentru a-și aranja părul din cauza programului destul de încărcat. Mai mult, tunsoarea pixie este cea care poate întineri enorm o femeie, iar tunsoarea fouette este creativă și destul de jovială. De aceea, este important de menționat că o femeie care are un păr ondulat sau chiar creț poate să-l tundă foarte scurt, dar ar fi bine să țină cont de personalitatea sa, de forma feței sau de stilul vestimentar favorit.

Idei de tunsori pentru par scurt in functie de forma fetei

Tunsori par scurt pentru fata ovala

Pomeții înalți, râvniți de toată lumea, o față mică și ovală, așa ca a lui Halle Berry, este dorită de orice femeie. Alege un pixie foarte scurt, pe care îl poți și tapa pentru a oferi volum. Chiar dacă ești binecuvântată cu o asemenea figură, nu înseamnă neapărat că trebuie să alegi tunsori extrem de scurte, care să îți lase chipul dezvelit. Pixie-urile scurte au nevoie de aranjare la fiecare 4-6 săptămâni, așa că dacă nu ai bani să treci atât de des pe la salon, alege o variantă mai lungă.

Idei de tunsori par scurt pentru fata rotunda

Tunsorile inegale, în trepte, scurte, sunt cele mai potrivite pentru fețele rotunde, pentru că echilibrează chipul, proporțiile, și dau “sare și piper”. Nu confunda părul drept cu cel lipit de cap. Tunsoarea trebuie să aibă în continuare volum, mai ales în creștet și în zona urechilor.

Idei de tunsori par scurt pentru fata patrata

Dacă preferi să porți părul drept este bine să aibă cărare, dar nu chiar pe mijloc, astfel încât să creeze puțină asimetrie și să mute privirea de la maxilarul pătrățos.

Produse L’Oréal recomandate pentru par vopsit

Professionnel Serie Expert Vitamino Color RESVERATROL

Serie Expert Blondifier

Tecni.Art Beach Waves

Tecni Art Pli Shaper

Tecni Art Full Volume Extra

Idei de tunsori pentru par scurt in functie de tipul de par

Tipul firului de păr este încă un aspect de care ar fi bine să ții cont înainte să alegi un anumit tip de tunsoare. Dacă nu vei ține cont de acest aspect, după prima spălare, părul nu va mai arăta deloc ca atunci când ai ieșit din salon. Descoperi că ai făcut o greșeală și nu mai știi cum să o repari. Poate nu ai timp în fiecare zi să dedici minute bune aranjării părului. De aceea, este cel mai bine să ții cont de tipul firului de păr pentru a alege o coafură ușor de întreținut și aranjat. Unele tunsori par făcute special pentru un anumit tip de păr. Descoperă mai întâi care este tipul tău de păr și apoi orientează-te mai bine.

Tunsori pentru par scurt si drept

Dacă ai un păr drept scurt, te poți considera norocoasă. Este foarte simplu să alegi o tunsoare nouă. Tunsoarea bob a apărut la începutul secolului al XX-lea și este considerată în prezent cea mai populară tunsoare.

Idei de tunsori par scurt cret

Părul scurt ondulat, moale ca textură este perfect pentru o tunsoare de tip pixie, garcon sau fouette. Poți încerca modelul garcon dacă ești o femeie mai tânără și mai ales, nonconformistă care nu se teme să adopte un stil special și unic. Acest tip de tunsoare este ideală pentru acele femei care nu au mult timp la dispoziție pentru a-și aranja părul din cauza programului destul de încărcat. [Foto: pinterest]

Idei de tunsori par scurt ondulat

Părul mediu, ondulat este puțin mai greu de aranjat. Îți recomandăm tunsorile bob, dar și pe cele carre. Bobul este tunsoarea start a ultimilor ani, iar acest lucru se vede nu doar in toate recomandările stiliștilor dar și in alegerile făcute de doamne și de domnișoare. Indiferent dacă vorbim de varianta scurtă sau de cea alungită, acest tip de tunsoare este o bijuterie pentru o femeie cu fața ovală sau dreptunghiulară.

Idei de tunsori par scurt si rar

Părul rar are nevoie de volum. Chiar dacă vă nașteți cu un păr dens și gros, acesta se poate subția în timp. De la o predispoziție genetică, până la nutriție și stil de coafare, mulți factori influențează densitatea părului. Și, deși părul subțire sănătos este moale și aerisit, poate totuși să arate plat, fără volum. Cu tunsoarea potrivită, poți obține mai mult volum și o formă frumoasă. Părul subțire nu este avantajat de o tunsoare scurtă iar lungimea ideală a părului pentru femeile cu păr subțire este până la umeri sau cu 5-10 cm mai jos de linia umerilor.

Idei de tunsori par scurt si des

Pixie se potrivește perfect posesoarelor părului des și rigid creând o imagine elegantă. Pentru a obține un volum optim, părul nu trebuie aranjat, este suficient doar să treceți cu degetele prin păr. Un aspect ușor neglijent al tunsorii va ascunde rigiditatea naturală a părului.

Idei de tunsori par scurt cu fir subtire

Părul subțire și rar este uneori considerat mai greu de coafat decât cel des cu fir gros. Orice femeie cu puțin păr și-ar dori un păr des, de aceea încearcă prin orice metode să capete volum și să dea senzația de păr cu un fir viguros. Părul subțire și rar are dezavantajul de a-și menține cu mare greutate volumul. Părul fin este predispus la rupere și vârfuri despicate. 

Idei de tunsori par scurt aspru cu fir gros

Părul des, cu un fir gros și volum are nevoie de îngrijire specială pentru a-l aranja într-un anumit fel. Cu siguranță toată viața ți-ai dorit mai puțin volum și nu ai știut cum să-l obții, dar vestea bună este că anumite coafuri îți pot îndeplini dorința. Părul des poate arăta impecabil cu o cărare pe mijloc pentru a nu-ți acoperi fața și bucle lejere. 

Idei de tunsori pentru par scurt in functie de varsta

O tunsoare nu trebuie neapărat să fie conformă unei categorii de vârstă, cât să facă o femeie să se simtă bine în pielea ei, să aibă încredere în sine și să se potrivească stilului vestimentar si personalității. Este clar că unei persoane timide nu îi poți recomanda o tunsoare nonconformistă decât dacă cere în mod expres acest lucru, la fel cum unei persoane căreia îi place să iasă în evidență nu îi poți recomanda o tunsoare tradițională. Totul depinde de context.

Tunsori pentru par scurt pentru tinere si adolescente

Dacă ai o vârstă cuprinsă între 18-25 ani, cu siguranță vrei să ieși în evidență cu o tunsoare modernă care să-ți pună în valoare trăsăturile faciale. Poți încerca tunsoarea garcon –  popularizată în timpul celui de-al doilea război mondial, ce a reprezentat o revoluție prin masculinizarea imaginii femeilor din acea vreme. Este o tunsoare foarte confortabilă și adaptabilă, deoarece vă permite să stilizezi părul în moduri diferite în funcție de stilul personal, pentru a beneficia la maximum de el. În plus, este o tunsoare ideală atât pentru părul drept, cât și pentru părul creț.

Idei de tunsori par scurt pentru femei de peste 30 de ani

Chiar dacă până acum nu ai renunțat la părul lung, poate acum a venit momentul potrivit să îți iei inima în dinți. Încearcă o tunsoare în stil bob sau pixie care să-ți pună în evidență trăsăturile feței. Adaugă accesorii de mari dimensiuni dacă vrei să te faci remarcată în mulțime și pentru a fi o prezență de neuitat.

Tunsori par scurt pentru femei de 40 de ani

Tunsorile scurte scot în evidență trăsăturile feței și vor ascunde zonele imperfecte. Daca au fost alese corect, pot face o femeie mai interesantă, dar, atentie, această lungime nu se potrivește tuturor. Bobul francez descrie în mod specific un stil lung până la bărbie, de obicei asociat cu bretonul, care amintește de coafurile din anii 1920 si care astazi se reinventeaza in zeci de modele potrivite femeilor de 40 de ani.

Idei de tunsori par scurt pentru femei de 50 de ani

Dacă ai peste 50 ani, cu siguranță nu vrei să petreci mult timp aranjând părul. De aceea, tunsorile pixie sunt cele mai potrivite. Arată modern și necesită puțină îngrijire.

Idei de tunsori par scurt pentru femei de 60 de ani

Uneori este destul de dificil să găsești tunsoarea potrivită dacă ai peste 60 de ani. În acest caz, trebuie să iei în considerare nu numai caracteristicile aspectului și stilului, ci și textura părului, deoarece firele de păr începe să se subțieze treptat.

Idei de tunsori par scurt cu fir subtire

Părul subțire și rar este uneori considerat mai greu de coafat decât cel des cu fir gros. Orice femeie cu puțin păr și-ar dori un păr des, de aceea încearcă prin orice metode să capete volum și să dea senzația de păr cu un fir viguros. Părul subțire și rar are dezavantajul de a-și menține cu mare greutate volumul. Părul fin este predispus la rupere și vârfuri despicate. 

Idei de tunsori in tendinte pentru parul scurt

În primul rând, îți recomandăm să eviți tendințele momentului și să alegi o tunsoare care ți se potrivește atât ca stil, cât și formei feței tale. Cere părerea stilistului și/sau experimentează cu o aplicație care îți permite să încerci mai multe tipuri de tunsori pe poza ta.

O idee potrivită pentru oricine este bobul. Acesta poate fi drept și clasic sau jucăuș și sofisticat, simplu sau cu breton drept/pe o parte.

Și tunsorile pixie sunt grozave, indiferent de vârstă. Mai ales dacă îți place să îți coafezi părul în diferite moduri, o tunsoare pixie este foarte potrivită.

Cum se intretine parul scurt – ce recomanda hairstylistii nostri?

Spre deosebire de părul lung, cel scurt este mult mai simplu de îngrijit. Va dura mult mai puțin să îl speli, îți poți curăța scalpul mai bine, iar la final îl poți lăsa să se usuce singur, pentru a deveni mai sănătos.

Ai grijă să nu folosești o cantitate mare de produse de styling. Fiind obișnuită cu părul lung, e posibil să îți ia ceva până te obișnuiești, dar nu e nicio problemă: dacă ai exagerat cu vreun produs, îți ia 2 minute să îți speli părul!

Îți recomandăm să investești în următoarele produse:

  • ulei de păr: acest produs este simplu de aplicat, nu ai nevoie decât de o cantitate foarte mică, ascunde firele despicate și face părul mai mătăsos.
  • pudră pentru volum: asemănătoare cu pudra de talc, această pudră se aplică la baza firului de păr și se freacă bine cu degetele. Astfel, părul va căpăta volum imediat și va fi mai ușor de aranjat, în special dacă vrei să îl coafezi într-un anume fel. Atenție: dacă folosești pudră pentru volum, spală-te neapărat înainte de culcare!
  • ceară de păr: este un must în cazul în care vrei o coafură foarte bine definită, un look messy sau pentru a fixa onduleurile. Folosește o cantitate foarte mică și spală-te pe cap înainte de culcare.
  • fixativ: acest produs de styling nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este extrem de util mai ales în cazul în care îți tapezi părul sau dacă ai breton într-o parte.