+40 723 315 334

Tuns Păr Mediu

Coafurile și tunsorile pe păr de lungime medie sunt printre cele mai versatile, deoarece „mediu” poate însemna atât de multe lucruri! Dincolo de faptul că este cea mai des întâlnită lungime de păr, vine cu un potențial imens – atemporalitatea-chic. Pentru a profita de tot acest potențial, dorința de a experimenta este un must.”

Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel

Salon Man!fest face parte din puținele și atent selecționatele Salon Expert – Salon Expert – L’Oréal Professionnel. Serviciile și imaginea unui Salon Expert sunt la cel mai înalt standard.

Aici puteți găsi întreaga gamă de produse L’Oréal Professionnel și servicii dezvoltate exclusiv pentru coaforii acreditați de Academia L’Oréal Professionnel.

Echipa Man!fest – veritabili experți L’Oréal Professionnel, în permanentă legătură cu noile trenduri și cu expertiza necesară pentru a răspunde tuturor nevoilor părului tău – a fost creată de către ambasadorul  L’Oréal Professionnel – Florin Noje – și te așteaptă în salon, pregătită de orice provocare.

PROGRAMEAZA-TE

Calea Floreasca 79, Sector 1, București

0723 315 334

Tehnici de tuns păr mediu

Tuns in scari pentru par mediu (pana la umeri)

Tunsorile moderne în scări îți dau un aer elegant atunci când sunt bine realizate. Acestea sunt compatibile cu orice lungime iar efectul obținut este dat tocmai de lungimea părului.

Astfel, o tunsoare scurtă, în scări, îți va da un aer sexy și obraznic; o tunsoare medie în scări îți va conferi un aer romantic, liber, independent, în timp ce tunsorile lungi în scări sunt renumite pentru stratificare incredibilă pe care o obții.

Excepționale pe părul fin sau gros, pe cel drept și pe cel creț, tunsoarea în scări pe păr mediu adaugă sau ia din volum, după caz; te ajută în obținerea unei tunsori ușor de menținut și de aranjat, ba chiar creează din veșnicul plin de provocări păr creț o bijuterie mult dorită de toate femeile. Bobul mediu texturat, cu sau fără breton, este una dintre cele mai populare alegeri pentru părul mediu.

În aceeași măsură, trecerea spre bine-cunoscutul messy-bob se poate face foarte ușor în cazul unei tunsorii medii, putînd fi amplificată cu ajutorul tehnicii de colorare balayage.

Tuns filat pentru par mediu (cu volum)

Tunsoarea filată câștigă suficiente voturi în lumea frumuseții pentru a fi considerată favorita absolută. Coafurile stratificate se adaptează oricărui tip de păr, conferind o textură frumoasă, indiferent dacă părul este gros, subțire, creț, ondulat sau drept, scurt, până la umeri sau foarte lung. Filarea ia din volumul monolitic al părului foarte gros și oferă consistenţă și volum pentru părul fin, de orice lungime. Nu e de mirare că tunsoarea filată este printre cele mai populare opţiuni în salon, probabil. Purtată pe păr mediu, tunsoarea filată sporeste versatilitatea. Dacă firul de păr e prea subţire, nu trebuie să filezi prea mult vârfurile. Pentru o tunsoare bună, stilistul trebuie să creeze o tranziţie plăcută între diferitele lungimi ale părului. Altfel, tunsoarea va părea neregulată. Şuviţele evidenţiază linia unei tunsori filate sau în scări. Coafura va arăta şi mai bine dacă e brăzdată de 2-3 nuanţe diferite. De obicei, nu e nevoie să coafezi cu o perie rotundă o tunsoare filată, în cazul părului scurt şi mediu. Se foloseşte, mai degrabă, o perie clasică. Usucă părul în răspăr, dintr-o parte în alta şi apoi spre faţă şi spre spate. Astfel părul va avea mult volum şi strălucire, rămânând drept şi moale.

 

Par lung cu breton

Încă din anii ’60, de când tunsoarea bob a apărut, aceasta a fost o revelație în coafurile feminine – și una dintre cele mai maleabile tunsori pe care le poate purta oricine.

Bobul modern prezintă câteva inovații care îl fac foarte versatil și potrivit unei galerii largi de personalități și gusturi.

Clasic, în trepte și filat, retro, mediu-lung, messy – toate aceste valoratii adăugate pe o lungime medie și în combinație cu paleta de culori potrivită, te vor face să te îndrăgostești pe viață de acest stil atât de adorat de milioane de femei.  O coafură bob aleasă corect va remedia problemele pe care ai putea să le ai cu buclele nesupuse, vei obține un look chic și feminin și îngrijire rapidă. 

Tunsori par mediu cu breton

În primul rând, din fericire, bretonul se potrivește tuturor tipurilor de păr și se pretează oricărei forme a feței. În funcție de forma feței, atunci când ai părul mediu poți opta pentru o coafură cu breton drept, filat într-o parte sau, dacă vrei să obții un look puternic, plin de personalitate, poți merge pe varianta unui breton gros, asimetric, care să traseze o linie dreaptă de la linia sprâncenei, până la bărbie.

Bretonul merge de obicei cu lungimi scurte sau medii, de aceea există atât de multe tunsori minunate pe lungime medie cu breton. În mod tradițional, coafurile cu breton sunt o modalitate de a arăta elegant, alocând un timp minim pentru styling.

Idei de tunsori pentru par mediu in functie de forma fetei

Fețele rotunde au nevoie de realizarea unui efect de asimetrie pentru a crea liniile care prelungesc o fizionomie rotundă. De exemplu, poți combina un breton asimetric sau un breton scurt cu o cărare laterală și cu bucle ce acoperă obrajii. Fețele pătrate ar trebui să evite tunsorile pană la linia bărbie. Orice asimetrie este binevenită. Toate fețele largi, rotunde sau pătrate, arată grozav cu bucle.

Fețele triunghiulare sunt echilibrate prin crearea de volum în zona obrajilor și a bărbiei. Coafurile filate, cu bucle dau foarte bine pe o astfel de fizionomie. Fețele dreptunghiulare ar trebui să evite tunsorile cu păr drept. Buclele și onduleurile sunt ideale și pentru aceast tip de față. 

Tunsori par mediu pentru fata ovala

În general, fețele ovale reprezintă forma perfectă. Poți purta orice tunsoare îți place și vei arăta minunat.

Idei de tunsori par mediu pentru fata rotunda

Cele mai răspândite tunsori de lungime medie pentru fețele rotunde sunt boburile cu trese frontale mai lungi și cut stratificat pentru că îți oferă cele mai bogate opțiuni de styling. Cea mai potrivită lungime pentru fețele rotunde este până la umeri (sau puțin mai lungă) pentru că  alungește. Marginile texturate sunt un plus. Fruntea poate fi acoperită cu breton asimetric. 

Bob-ul lung, drept, arată fantastic la femeile cu fețe rotunde. Cărarea laterală și un breton lung, aranjat pe o parte, acoperă o parte a feței și o face considerabil mai subțire. Sunt indicate coafurile filate, cu o mulțime de straturi ce trasează zeci de linii verticale în jurul feței, adăugându-i lungimea proporția dorite. 

Dacă ai față rotundă și îți plac buclele, ai grijă, pentru că pe lungimi medii acestea tind să fie excesiv de voluminoase, ceea ce îți lărgește fața într-un mod neplăcut. Dacă nu vrei să renunți la acestea, asigură-te că nu sunt prea pufoase, că ai volum la rădăcină și pe vârful capului.  Cerceii lungi sunt un truc suplimentar de alungire.

Idei de tunsori par mediu pentru fata patrata

Tunsorile medii și scurte pentru fețele pătrate sunt considerate adeseori tabu. În general, nu fac altceva decât să sporească lățime fetei și să dea un aer aspru, amplificând efectul de masculinitate a figurii.

Părul mediu pentru fața pătrată ar trebui să fie stratificat, stilizat în așa fel încât să înmoaie și să rotunjească unghiurilor unei fețe pătrate. Tunsorile medii pentru fizionomia pătrată abundă în  straturi cu un efect de “valuri libere”, pe lungime ce depășește bărbia. 

Produse L’Oréal recomandate pentru par vopsit

Professionnel Serie Expert Vitamino Color RESVERATROL

Serie Expert Blondifier

Tecni.Art Beach Waves

Tecni Art Pli Shaper

Tecni Art Full Volume Extra

Idei de tunsori pentru par mediu in functie de tipul de par

Tunsori pentru par mediu drept

Părul de lungime medie este un compromis excelent între o tunsoare scurtă și fabulosul păr lung fiind, adeseori, considerat mai atrăgător și mai sexy decât obraznicele șuvițele scurte. Cu părul drept și lungime medie câștigi atât timp – pentru că e mai ușor de întreținut decât părul foarte lung – dar și versatilitate pentru că poți încerca diverse trenduri, tehnici și culori fără a te teme că impactul va fi unul extrem de mare. 

Idei de tunsori par mediu cret

Coafurile și tunsorile pentru părul mediu și creț sunt de un fler inimitabil și de un romantism nonșalant.

Coafurile bob ondulate, cu bucle delicioase și vârfuri texturate sunt opțiuni perfecte, fără efort, pentru vară, atunci când părul creț (beach-waves) este destul de des întâlnit.

Coafurile lungi și buclate sunt, demulte ori, filate, pentru a imblanzi volumul lor natural. Împletiturile sau accesoriile pentru păr se potrivesc unui păr creț, mediu. Coafurile Mohawk sunt versiuni profund feminine ale acerbei și durei Mohawk originale. Sunt potrivite chiar și pentru părul scurt, iar în lungimi mai lungi pot fi transformate în mult-doritul mohawk chic, deosebit de măgulitoar pentru fețele rotunde. 

Idei de tunsori par mediu ondulat

Buclele elastice medii și inelele mai mici se potrivesc perfect cu tunsorile până la umeri. Îți recomandăm coafuri messy sau beach-waves cu un aspect maximum  natural.

Majoritatea femeilor care au părul creț natural e bine să evite tunsorile bob, deoarece buclele naturale tunse se micșorează și arată mai scurt decât te aștepti, și sunt excesiv de voluminoase. Însă, cu tehnica potrivită, o tunsoare bob pe păr creț arată fenomenal. 

Idei de tunsori par mediu si rar
Idei de tunsori par mediu si des
Idei de tunsori par mediu cu fir subtire

Lungimea medie este soluția universală pentru părul subțire. Dacă nu știi cum să-ți coafezi părul fin, optează pentru o tunsoare bob care să arate grozav dacă adaugi volum la rădăcini sau dacă optezi pentru bucle lejere. Produsele de îngrijire pentu texturare și un styling messy te scot mereu din impas. 

Idei de tunsori par mediu aspru cu fir gros

Idei de tunsori pentru par mediu in functie de varsta

Tunsori pentru par lung pentru tinere si adolescente

Dacă ai o vârstă cuprinsă între 18-25 ani, cu siguranță vrei să ieși în evidență cu o tunsoare modernă care să-ți pună în valoare trăsăturile faciale.

Idei de tunsori par mediu pentru femei de peste 30 de ani

La 30 de ani femeia este mai frumosă ca oricând, ea este deja împlinită, are încredere în forțele proprii și știe ce vrea să obțină în viață. La această vârstă femeile deja își cunosc toate calitățile și știu cum să-și ascundă micile imperfecțiuni.

Bobul este o tunsoare care se potrivește femeilor de peste 30 ani deoarece este feminin, chic și aduce ceva din șarmul coafurilor franțuzeșți. Dacă vrei să ieși puțin din formal, poți alege un tuns bob asimetric care să-ți pună trăsăturile faciale în evidență, dar și o tunsoare tip carre oblică asimetrică.

Dacă nu știi ce să alegi, ai mai jos mai multe modele din care te poți inspiră. Orice ai alege, ține cont de formă feței și personalitatea ta, dar mai ales de timpul pe care îl poți petrece aranjând și coafând părul indiferent de lungimea să. Există coafuri care întineresc și oferă un aer de modernitate și nonconformism.

Tunsori par mediu pentru femei de 40 de ani

O femeie la 40 de ani se cunoaște foarte bine, iar încrederea în sine se vede în stilurile adoptate, elegante, uneori jucăușe și obraznice, mereu contemporane și atrăgătoare sexual.

Cum ar trebui să fie coafurile pentru femeile de peste 40 de ani?

 • Şic
 • Cu aspect natural
 • Profesionale și la modă
 • Întreținere redusă
 • Îndrăzneț și ticălos
 • Edgy și flexibil
 • Sofisticat și sexy.
Idei de tunsori par mediu pentru femei de 50 de ani

Coafurile pentru femeile de peste 60 de ani nu înseamnă tunsori scurte, plictisitoare și învechite. Doamnele în jurul a 60 de ani sunt binecuvântate cu farmec special.

Și-au găsit deja stilul individual și știu să se pună în cea mai bună lumină. Femeile de peste șaizeci de ani stabilesc regulile de joc singure: poți alege tendințele sau poți căuta ceva care nu se află în mainstream, dar te avantajează mai mult.

Tunsori pentru par mediu vopsit ombre sau balayage

Cum se intretine parul mediu – ce recomanda hairstylistii nostri?

 • Fixează-ți un ritual de îngrijire complet – spălare, balsam după fiecare spălare cu şampon, precum şi un tratament special pentru păr o dată pe săptămână.
 • Evita să strângi părul ud în coadă de cal. Acesta este mai predispus la rupere sau deterioare. Așteaptă să se usuce în proporție de 25-30% înainte de a folosi uscătorul. Folosește protecție termică înainte și/sau opţiunea de aer rece atunci când foloseşți uscătorul. Dacă totuşi trebuie să foloseşti aer fierbinte, atunci păstrează o distanţă de cel puţin 6 cm între scalp şi gura uscătorului de păr.
 • Părul, indiferent de lungime, nu se șterge cu prosopul în mod agresiv. Presează prosopul pe creştetul capului şi împinge-l uşor spre vârfurile părului. Astfel apa este absorbită, iar scalpul rămâne fin.
 • Recomandat este să lași părul să se usuce natural.
 • Periază-l cu perii cu păr natural pentru cel mai frumos luciu al părului. Periile cu cei mai mulţi peri naturali pe centimetru pătrat produc cel mai frumos luciu.
 • Evită clamele din metal sau elasticele de păr din cauciuc fără înveliş din material textil.
 • Lasă-ţi părul liber acasă. Nu îl prinde în cozi de cal sau codiţe împletite.