+40 723 315 334

Vopsit Balayage

Clienții adoră tehnica, deoarece conferă părului un aspect natural, ca sărutat de soare, iar întreținerea este mult mai ușoară decât în cazul suvițării tradiționale.

Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel

Tratamente favorizante, strategii strălucitoare care au traversat secolele – se spune că o femeie frumoasă știe să-și pună întotdeauna în evidență punctele forte. 

Volum, formă, fire care nu se pierd și nu se rup – alegerea culorii pentru podoaba noastră capilară rămâne modul de exprimare absolut care ne nuanțează personalitatea. Încercările exagerate și migrarea de la un capăt al eșicherului de culori la celălalt, denotă, din păcate, lipsă de încredere în sine, nesiguranță sau dorința de a fi cu orice preț în centrul atenției. Naturalețea și simplitatea sunt armele unei doamne încrezătoare ce reușește să atragă toate privirile. Știe că alegerile duse la extrem nu sunt cele mai potrivite, indiferent dacă vorbim de estetică, de nuanța părului, de opțiunile gastronomice sau de ținută. 

Sigur, există nuanțe de blond pentru oricine, dar etalonul de aur al frumuseții clasice este oare pentru oricine? Poate acesta să fie transpus într-o culoare nouă, pentru a obține un look cât mai natural? Răspunsul este DA. 

Iar tehnica de vopsit “balayage” a devenit din ce în ce mai populară tocmai datorită aerului natural, efortless dar spectaculos, pe care îl dă podoabei capilare. În rândurile de mai jos vom descoperi împreună ce este, cum se realizează, ce îngrijiri adiacente presupune, ce recomandări are echipa de experți a Salonului pentru tine și ce produse se potrivesc pentru a menține strălucirea balayage-ului tău cât mai mult timp.


Ce inseamna vopsit balayage? 

Termenul provine din cuvântul francez „balayer”, care înseamnă a mătura și se referă la modul în care este aplicată culoarea, nu la culoarea în sine. 

„Balayage este o tehnică în care culoarea părului este vopsită pe păr pentru a crea un efect de evidențiere gradat, cu un aspect mai natural” spune Florin Noje.

Acest lucru înseamnă că aspectul final al părului este mai puțin segmentat, șuvițele sunt mai puțin evidente și sunt, practic, transformate, într-un joc superb de lumină și culori. Efectul balayageului și ale evidențierilor pictate manual permit apariția strălucirii și a contrastului pe toată podoaba capilară, dar nu neapărat pe toată lungimea unui fir de păr. In aceeași măsură, se păstreaza totuși aspectul natural. De aceea, un păr vopsit balayage chiar atrage toate privirile pe stradă. 


In ce consta tehnica de vopsit balayage?

În primul rând, stilistul dvs. ar trebui să vă pună câteva întrebări pentru a afla ce căutați.

 „Trebuie să ai în vedere aspectul final pentru a ști de unde să începi”, spune Florin. 

Întrebările potrivite, în acest caz, sunt: 

  • Care este partea ta preferată (și cea mai puțin favorită) a părului tău?
  • Cum îți aranjezi părul zilnic?
  • Cât de des îți atingi parul?

Aceste întrebări permit stilistului să contureze și să evidențieze culoarea în funcție de stilul tău de viață cu scopul de a crea un look final foarte personal. 

Apoi, va decolora anumite porțiuni din păr. Aceasta este partea care presupune atenție pentru că aplicarea decolorantului trebuie să se facă în intensitate diferită – mai puțin concentrat spre rădăcina părului și mai saturat spre capetele firului de păr, pentru a imita modul în care părul este luminat în mod natural de catre soare. 

“Un balayage bun se realizează prin obținerea unui echilibru între plasarea și amestecarea culorii. Pentru a obține aspectul natural e nevoie de un contrast fin  între tonurile deschise și cele întunecate. Iar aici intervine maiestria stilistului. Trecerea de la nuanțele întunecate la cele mai deschise trebuie să aibă ca efect o culoarea moale, fără linii dure.”

  • Florin Noje, Ambassadeur L’Oréal Professionnel, fondator Salon Manifest

Care sunt tipurile de vopsit balayage?

Tehnica imită ceea ce s-ar putea întâmpla cu părul tău dacă ar fi luminat în mod natural de soare și nu există nicio linie de demarcare, nu vedem în păr dungi sau linii dure de culoare. Prin tehnica Balayage se menține, de obicei, culoarea rădăcinii și se elimină orice linie indicatoare a culorii, ceea ce permite o îngrijire mult mai relaxată decât în cazul ombre, de exemplu. De ce? Pentru că stilistul îți reconstruiește în păr un joc de culori natural și foarte personal. Din acest motiv, vopsirea balayage poate fi de mai multe tipuri: balayage cu accent intens pe vârfuri sau pe cea mai mare parte a părului, în funcție de cum se dorește a se face tranziția dintre tonuri. 

In functie de modul cum se face tranzitia dintre culori

Tranziția dintre culori se poate face cu o linie clară sau difuză în funcție de preferințele clientei. Adeseori, coloristului, pentru a avea o mai mai mare libertate creativă în a aplica vopseaua și în a obține un finisaj mai natural, adaptat ție, face acest lucru “cu ochiul liber”.

Balayage este realizat cel mai bine în salon, unde culoarea este aplicată manual. Este un proces foarte subtil și natural. Un coafor profesionist va adapta această tehnică la culoarea, lungimile și textura părului. Va folosi cantitatea perfectă de culoare pentru a reflecta dorințele tale.

Pentru a crea un balayage uimitor, personalizat, folosim nuanțele L’Oréal Professionnel special concepute pentru această tehnică –  MajireliNOA și DIAlight – alături de gama de iluminare Blond Studio. 

În exemplele de mai jos, ai tranziții diferite, realizate de către talentatul nostru stilist, Remus Robu, pe care îl găsești în Man!fest Sheraton. Te așteptăm să descoperim împreună #balayage-ul care ti se potrivește. Te poți inspira și din stylingurile de pe pagina noastra de Instagram. 

In functie de locul de unde incepe colorarea

În general, vopsirea balayage se poate face începând din mai multe locuri: de la vârfuri [foto 5 și 6], de la mijlocul părului [foto 2 și 3], aproape de rădăcini [foto 1 și 4]. Însă, tranzițiile între culori se pot face și după schema în V [foto 1 și 4] sau după schema contouringului (sau încadrarea fetei) [foto 6]

Un stilist inspirat va fi foarte atent la trăsăturile tale faciale, la detaliile care îți fac fizionomia deosebită și va încerca, în funcție de locul în care începe colorarea să-ți pună chipul în evidență prin jocul de lumini și umbre.

Metoda în formă de V folosește un proces de aplicare cu 1, 2 sau 3 puncte pentru a construi puncte focale de culoare tocmai în acele zone specifice. Culoarea poate fi aplicată mai sus în păr, mai aproape de rădăcini, oferind un finisaj foarte plăcut.

Te așteptăm să descoperim împreună #balayage-ul care ți se potrivește. 

In functie de lungimea / textura parului: Tehnica de vopsit Balayage pentru par drept

Părul drept este cel mai avantajat de această colorare, deoarece se observă cel mai bine tehnica iar jocul tonurilor este mai ușor de ales și de prevăzut de către stilist. 

In functie de lungimea / textura parului: Balayage pentru par cret si ondulat

Tehnica de vopsire balayage pentru părul creț și ondulat este dificilă, dar nu imposibilă, iar rezultatul este minunat. Chiar dacă părul tău are o culoare foarte întunecată sau este creț-creț, poți încerca negreșit balayageul. Părul texturat este ideal pentru a-l balaya, deoarece îți poți alege buclelele pe care literalmente le vei colora și accentua.  În galeria de mai jos poți vedea câteva dintre cele mai reușite colorări realizate de către echipa noastră. 

In functie de culoare: Tehnica de vopsit balayage blond

Când o nuanță de blond este amestecată cu un șaten deschis sau cu o altă nuanțe de blond, obținem colorare “tridimensională” a părului, cu profunzimea și dinamica pe care toate lumea le caută în coafurile moderne. Balayage-ul blond este specific anotimpului cald și este ales, de cele mai multe ori, pentru că reprezintă o modalitate de a trece la un blond cu efect natural – vorbim de un blond mai moale, mai subtil decât alte nuanțe de blond la modă precum blondul auriu sau platiniu.

In functie de culoare: Vopsit balayage brunet

În primul rând, da, se poate. Dacă îți dorești un pic de senzație estivală în păr, prin plasarea strategică a unor puncte luminoase ce cad subtil pe părul tău brun închis, balayageul este cel mai bun mod de a face acest lucru. O balayare a părului închis la culoare este caracterizată prin evidențieri mai moi, cu aspect mai natural, dispersate pe o bază șaten închis. Nu există o modalitate mai frumoasă de a crea dimensiuni și mișcări perfecte pentru strălucitorul și bogatul păr brunet. Dacă nu ne crezi, îți lăsăm aici o transformare – de la before până la after. 

In functie de culoare: Vopsit balayage pentru par saten

Părul șaten mediu sau blond închis poate fi vopsit în tehnica balayage chiar și fără decolorare. 

 

Care este diferenta dintre vopsitul balayage vs. ombre 

Aceste două tehnici de vopsit părul diferă în mai multe aspecte, deși ca rezultat sunt similare. Ombre face trecerea de la o culoare închisă la una deschisă de la jumătatea părului în jos, pe când balayage începe aproape de rădăcină. Ombre are ca direcție de dispunere a decolorantului pe orizontală pe când pentru balayage, decolorantul se plasează mai mult pe verticală. Ombre este un stil, balayage este o tehnică. 

Ombre înseamnă “trecerea de la întuneric la lumină”, astfel încât balayage este, de fapt, o tehnică utilizată pentru a crea ombre. Vârfurile devin mult mai deschise cu ombre decât cu balayage, deoarece întreaga suviță este decolorată pentru a obține un „finisaj mai solid”. Cu balayage, șuvițele sunt puțin vopsite, iar cele vopsite se pierd în păr.

Cum se intretine parul vopsit balayage 

Întreținerea părului vopsit balayage este una dintre cele mai ușoare dat fiind că părul nu este foarte afectat de vopsire. Atunci când crește părul, diferența dintre rădăcini și părul vopsit este aproape insesizabilă. Pentru întreținere vei avea nevoie de un șampon și un balsam profesional. Este recomandat să folosești balsamul abia după o săptămână de la vopsit. 

Desi balayageul permite să stai pană la un an fără a te vopsi, nu înseamna că excludem întreținerea. Pentru a păstra culoarea ta proaspătă, îți sugerăm o mască de păr bogată, hidratantă, pentru o strălucire sănătoasă. De asemenea, un șampon cu nuanțe violet echilibrează orice tonuri care pot apărea între culori.

E bine să iei in considerare să revii pentru un refresh al culorii la 8-10 săptămâni. Acest lucru ajută la adăugarea unei anumite tonalități, condiționează și sigilează stratul de cuticule. Este mai puțin costisitor, consumator de timp și dăunător decât o sesiune completă de colorare, oferind în același timp un rezultat superb.


Ce recomanda echipa noastra de hairstylisti  

Tunde-te înainte de a te vopsi, efectul va fi mai bine evidențiat

Nu uita să folosești măști și balsam profesional pentru a proteja structura firului de păr după vopsit păr tehnica balayage

Evită folosirea plăcii de întins părul prea des după ce te-ai vopsit balayage

Balayage este foarte potrivit cu buclele lejere pentru ca numeroasele variații de culoare sa fie vizibile. Pentru a obține un astfel de aspect, puteți utiliza produsele noastre de styling profesionale din gama Tecni.ART de la L’Oreal Professionnel.

Gama de întreținere Vitamino Expert Series de la L’Oreal Professionnel protejează culoarea, lăsând balayageul strălucitor și proaspăt.