+40 723 315 334

Vopsit Ombre

Întotdeauna referință pentru modă și frumusețe, Franța este locul de origine al cuvântului „ombré” (pronunțat „om-bre”). Având sensul propriu de „umbrit”, acesta descrie o tehnică de colorare a părului, în care o culoare de bază, mai închisă, este deschisă treptat, de-a lungul lungimii firului de păr (de obicei, începând pe la jumătate lungimii), pentru a crea, spre vârfurile părului, un efect de “luminare”.

Fără să dea semne că pierde din popularitate, părul ombre este una dintre cele mai de impact tendințe de colorare din ultimele două decenii. Dar care este diferența dintre ombre și balayage sau alte tehnici de colorare a părului?

Citește ghidul nostru ombre, inclusiv sfaturile de specialitate despre cum să profiți la maximum de această tehnică de colorare. 

Echipa Man!fest – veritabili experți L’Oréal Professionnel, în permanentă legătură cu noile trenduri și având expertiza necesară pentru a răspunde tuturor nevoilor părului tău – și creată de către ambasadorul  L’Oréal Professionnel – Florin Noje –  te așteaptă în salon, pregatită de orice provocare. 

Salon Man!fest face parte din puținele și atent selecționatele Salon Expert  – L’Oréal Professionnel.

Serviciile și imaginea unui Salon Expert sunt la cel mai înalt standard. Aici puteți găsi întreaga gamă de produse L’Oréal Professionnel și servicii dezvoltate exclusiv pentru coaforii acreditați de Academia L’Oréal Professionnel.

 Ce inseamna vopsirea parului ombre?

Una dintre cele mai des întâlnite confuzii atunci când vine vorba de tehnicile de colorare este diferența dintre părul ombre și balayage (un alt cuvânt francez, de la „balayer” care înseamnă „a mătura”).

Părul ombré este o tehnică de colorare graduală, cu trecere de la mai închis la mai deschis, în timp ce balayage este o tehnică de evidențiere.

O altă tehnică de colorare a părului este sombre, care este o versiune mai moale și mai subtilă a părului ombre, cu o tranziție mai puțin vizibilă între rădăcini și culorile de vârf.

În cele din urmă, adesea confundată cu părul ombré, colorarea dip-dye are o gradare deloc subtilă între culorile mai închise și mai deschise. Numele său vă va ajuta să vă amintiți diferența: dip-dye arată de parcă tocmai v-ați fi scufundat părul într-o altă culoare. Stilul Dip Dye presupune, deci, o decolorare bruscă a părului, cu aproape nicio urmă de tranziție.

In ce consta tehnica de vopsit ombre?

Ombré presupune o deschidere treptată a nuanței de bază cu o tranziție subtilă, dar densă, de la rădăcini către vârfuri. Tranziția culorii de la tonuri mai închise către tonurile mai deschise înspre vârfuri nu a fost întotdeauna subtilă.

Superbul Ombré este, de fapt, o versiune modernă a stilului Dip Dye – stilul consacrat al Madonnei din anii ’80.

Ei bine, prin anii 2000, mai multe vedete, printre care și Drew Barrymore sau Gwen Stefani, au decis să adopte acest look rebel, vopsindu-și părul blond și păstrându-și rădăcinile naturale. Pe parcursul timpului, această tehnică de decolorare a devenit extrem de apreciată de hairstiliști, iar recent a evoluat într-unul din look-urile noastre preferate: stilul Ombré!

Diferența dintre cele două tehnici de vopsire descrise mai sus? Ei bine, totul constă în tranziție.

Care sunt tipurile de vopsit ombre?

Stilul Ombré se potrivește cu precădere părului lung, însă, aproape la fel de spectaculoase sunt colorările ombre pe păr mediu. Tehnica este ușor de aplicat pe orice textură de par, cu atenție deosebită pe partea de protecție a firului mai ales când vorbim de părul fin

In functie de culoare

Colorarea ombre depinde, în mare măsură, de culoarea naturală a părului și parțial de lungimea acestuia, dar nu e limitată de acestea. Poți încerca diverse variațiuni – chiar și ombre răsturnat (închis la vârfuri și deschis la rădăcini); sau poți încerca versiuni de ombre pe părul scurt – rezultatele pot fi surprinzătoare.

Însă, ombre a fost creat pentru părul lung și somptuos. Părul lung și blond ombre este fermecător tocmai datorită jocului dat de aspectul moale și de tonurile închise. Tente delicioase de caramel și ciocolată se amestecă perfect în părul lung brun ombre. Iar fascinantul roșcat își găsește  o nouă definiție trecut prin acest stil atât de dorit și de cerut.

Par ombre in nuante de saten

Părului mai întunecat natural i se potrivește un sombre, cu șuvițe brunete înflorind subtil în cenușiu sau chiar într-o nuanță caldă de castaniu.

Par ombre blond/blond cenusiu

Cea mai recognoscibilă combinație de culori pentru părul ombre este un mocha-soft care se deschide în auriu spre vârfuri.

Par vopsit ombre gri (pe par saten sau blond)

Pentru doamnele cu părul deja blond, rădăcinile aurii se pot transformă treptat, spre vârfuri, în nuanțe uimitoare de platină!

Par ombre roscat

În funcție de tonurile dorite, poți opta pentru nuanțe subtile de roz și zmeură sau tonuri îndrăznețe de cupru și roșu vișiniu. Roșcatul este în totalitate uimitor grație variațiilor nesfârșite din paleta sa!

Par brunet vopsit ombre

Dacă dorești să îndulcești brunetul și să adaugi puțină căldură, poți încerca un ombre-caramel, miere sau  cupru. Indiferent dacă ai păr brun închis sau brun deschis, există o mulțime de opțiuni pentru tine.

Par vopsit ombre in mai multe culori (mov, roz, albastru)

Ombre în combinație cu mov, roz, albastru sau lila este o opțiune îndrăzneață dar, pe cât de neobișnuită, pe atât de versatilă și de impact. Însă, o astfel de colorare presupune o anumită armonie în vestimentație, în stil și în personalitate astfel încât să purtăm noi părul, nu să ne poarte el pe noi.

In functie de lungimea parului

Tehnica de vopsit ombre pentru par lung

Ombre e uneori la limita fină cu balayage-ul și, adeseori, stilistul poate alege o varianta mai soft de trecere de la o zona de culoare la cealaltă – așa cum vezi în partea drepată; sau poate alege o tranziție clară, îndulcită în cu tonuri blânde de roz sau lila spre vârfuri, așa cum vezi în partea stângă. Ombre-ul rămâne o tehnică îndrăzneață și e bine să fii pregătită să o armonizezi cu restul garderobei, în cazul în care până acum ai ales colorarea mai temperată. 

Ombre pentru par mediu

Părul mediu suportă foarte bine orice tip de colorare – inclusiv ombre-urile, deși, la prima vedere ai putea considera că nu există suficientă lungime pentru a realiza tranzițiile. De fapt, ombre-ul tipic presupune o evidențiere clară a celor două zone de distincte de colorare – întocmai cum vezi în partea stângă. În partea dreaptă, ai un ombre cu o trecere mai soft, dar, la fel ca și în cazul din stânga, evidențierea lor este clară. 

Vopsitul Ombre pentru par scurt (si bob)

Bobul scurt rămâne bastionul stilului, indiferent de cât multe ajustări îi sunt aduse. Un bob clasic scurt – cu sau fără breton – poate fi revigorat cu ajutorul ombre-urilor, reconfigurat pentru a se potrivi unei multitudini de stiluri și trenduri, fie că vorbim de punk sau de clasic. Tehnica de colorare aduce, mereu, plus valoare.

In functie de tipul de par

Tehnica de vopsit Ombre pentru par drept

Tehnica de vopsit Ombre pe părul drept se focalizează pe tranziția culorii. Stilistul poate evidenția doar anumite zone sau poate opta pentru o decolorare care începe la nivelul lungimii medii. Această a doua opțiune arată bine pe părul lung, așa cum vezi în fotografia de mai jos.

Ombre pentru par cret si ondulat

Tehnica de vopsit Ombre arată senzațional pe părul creț și ondulat pentru că tranzițiile de la o zonă de culoare la cealaltă dau o dinamică specială părului. Această culoare este ușor de întrețiut și este potrivită mai ales pentru femeile care au părul mai închis la culoare, datorită aspectului natural al culorii.

Care este diferenta dintre vopsitul balayage vs. ombre 

Aceste două tehnici de vopsit părul diferă în mai multe aspecte, deși ca rezultat sunt similare. Ombre face trecerea de la o culoare închisă la una deschisă de la jumătatea părului în jos, pe când balayage începe aproape de rădăcină. Ombre are ca direcție de dispunere a decolorantului pe orizontală pe când pentru balayage, decolorantul se plasează mai mult pe verticală. Ombre este un stil, balayage este o tehnică. 

Ombre înseamnă “trecerea de la întuneric la lumină”, astfel încât balayage este, de fapt, o tehnică utilizată pentru a crea ombre. Vârfurile devin mult mai deschise cu ombre decât cu balayage, deoarece întreaga șuviță este decolorată pentru a obține un „finisaj mai solid”. Cu balayage, șuvițele sunt puțin vopsite, iar cele vopsite se pierd în păr.

Unul dintre motivele pentru care părul ombre este un aspect atât de popular este datorită faptului că este ușor de întreținut. Datorită gradualității culorii, pe măsură ce părul crește, secțiunile mai deschise se mișcă subtil spre vârfuri. Pentru a readuce la viață zonele care și-au pierdut culoarea și pentru a obține acel finiș natural și strălucitor, care îți flatează tonul feței și pielii, L’Oréal Professionnel oferă un tratament de colorare personalizat – Instant Highlights Rapid și extrem de eficient, acest sistem de iluminare folosește tehnologia pro-heat pentru a decolora părul cu până la 6 niveluri, reîmprospătând instantaneu părul ombre, fără a fi nevoie de o recolorare completă.

Pentru îngrijirea zilnică a părului, optează pentru produse care să protejeze culoarea și să îi sporească strălucirea. Colecția de îngrijire a părului Vitamino Color de la Serie Expert a fost creată special pentru părul ombre. Pentru ombre blonde, încercați Blondifer Gloss Shampoo, Blondifer Hair Mask & CC Cream pentru blonde – fiecare produs ajută la menținerea strălucirii și protejarea acestuia de agresiunile de mediu, cum ar fi vremea și poluarea.
părul ombre și balayage (un alt cuvânt francez, de la „balayer” care înseamnă „a mătura”).

Ce recomanda echipa noastra de hairstylisti

Pentru te bucura de adevăratul efect ombre, una dintre cele mai bune modalități este de a-l coafa cat mai sauvage sau folosindu-te de buclele cu aspect natural pentru a atrage atenția asupra jocului culorilor de-a lungul lungimilor. 

Pentru aceasta, indiferent dacă părul tău este ondulat natural sau nu, îți recomandăm să folosești crema de styling Siren Waves din colecția de styling a părului Tecni.ART.

Pur și simplu, se aplică pe părul umed, pe care îl usuci înainte de a ondula lungimile în secțiuni de 2 inci, ulterior treci degetele prin păr pentru “a rupe” buclele, pentru un finisaj natural.