Vopsit Par
“Senzația pe care o am atunci când urmează să vopsesc e precum cea din fața unei foi albe, când ții pensula în mână. Pentru cel care privește, faci un act de magie.”
Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel
Ai simțit, nu-i așa, un sentiment accentuat de entuziasm după ce ai ales să modifici ceva în viața ta? Femeile au inventat specialiștii în vopsirea părului. Senzația pe care o am atunci când urmează să vopsesc e precum cea din fața unei foi albe, când ții pensula în mână. Pentru cel care privește, faci un act de magie.
În ceea ce te privește pe tine, cititoareo, cum te poziționezi față de ritualul acesta interesant de frumusețe? E un gest absolut de rupere de ritm, de suflu nou sau o colorare, un paravan al firelor albe, o nevoie dictată de genetică, un fel de bifare a taskului “salon tuns” pe lista tipică de întreținere a frumuseții?
De oricare parte a baricadei ai fi, suntem aici ca să te ajutăm să înțelegi ce se petrece, din punct de vedere tehnic, atunci când vopsim părul. Grație înaltei tehnologii și cercetărilor de ultimă generație, produsele aplicate sunt din ce în ce mai confortabile, dar o vopsire nu este întotdeauna inofensivă.
Florin Noje ne povestește faptul că există două tipuri de vopsire:
- vopsirea semipermanenta sau temporară – impregnarea părului cu diverse substanțe colorate care se estompează după spălare. Ce o face deosebită e că nu determină modificări ale melaninei naturale, pentru că rămâne la periferia firului și nu pătrunde în miezul său. Este eficientă pentru primele fire albe.
- vopsirea de oxidare sau permanentă – adaptată pentru cantități mari de fire albe. Această pătrunde, datorită unui proces chimic special, până în miezul firului de păr și îl decolorează mai întâi (pentru a elimina toată melanina naturală), iar ulterior îl recolorează în nuanța aleasă.
Vopsit clasic
Vopsitul clasic este cea mai ușoară și rapidă formă de schimbare a look-ului. Se referă la utilizarea unei singure nuanțe, se potrivește personalităților conservatoare și, de obicei, presupune ca întreținere, refacerea rădăcinilor. Adeseori, dacă vrei o schimbare și nu te caracterizează tehnicile de vopsit și culorile mai elaborate, poți încerca alegerea unei alte tonalități de culoare.
Vopsitul clasic, după cum bine ai înțeles, poate fi făcut și acasă, dar nu întotdeauna iese ce ți-ai dori. De cele mai multe ori, dacă ai un păr închis și încerci nuanțe mai deschise, vopseaua nu va prinde, adică nu vei observa nicio diferență.
Mai mult, poți foarte ușor să-ți arzi sau strici structura firului de păr. Este mai bine să nu faci experimente acasă, ci să mergi la salon pentru a avea fix rezultatul pe care ți-l doreșți. Ai parte de servicii de calitate, dar mai ales de ghidare și de sfaturi de la o persoană care a mai văzut sute de coafuri și culori de păr până acum.
În plus, citește mai departe sfaturile noastre și treci prin stylingurile realizate de echipa Man!fest. Sperăm să te putem inspiră să te reinventezi. Dacă vrei să te ajutăm cu un sfat sau chiar cu o transformare, nu ezita să ne suni sau să ne scrii.
Vopsit blond
Culoarea schimbă starea! Blondul a fost, din toate timpurile, etalonul de aur al frumuseții clasice și a încoronat cu gloria sa o întreagă galaxie de vedete.
Mereu mitic, blondul te proiectează în lumina, deși, paradoxal, nu va fi niciodată la fel de strălucitor precum un păr închis la culoare. Blondul angelic sau fatal, de la Marilyn și Bardot la Sharon Stone sau de la Deneuve la Madonna a fost, perpetuu, simbolul indestructibil al unei anumite feminități. Astăzi, îl găsim într-o infinitate de nuanțe de la nisipiu la miere sau caramel.
Schimbarea culorii părului în blond te poate ajuta să te simți mai tânără și mai atrăgătoare, nu mai vorbim de faptul că îți dă mai multă încredere în sine. Accentele de culoare pe care le pori obține cu ajutorul blondului sunt potrivite unei personalități jucăușe, optimiste.
Ai de ales între:
- blondul bebe care se pretează tenurilor terne și diafane, și conferă feței ceva din fragilitatea copilăriei, evocă plajă și soarele;
- blondul închis auriu, caramel-alună și miere – cele care schimbă regula jocului în combinație cu baza luminoasă
- blondul nordic natural – autentic – mai curând pastelat decât blondul nordic “fals” – mai curând sofisticat și construit în jurul nuanțelor alb-negru.
Blondul este culoarea pe unde intră revoluția în hairstyling. Dacă iei în discuție să te vopseșți blond, ai de ales între tehnici precum bronde, ombre și balayage; highlights și blondelights; foliage și hairgloss. Balayage este o tehnică de colorare ale cărei efecte sunt cel mai vizibile pe nuanțe de blond (dar poate fi realizată pe orice nuanțe). Tranziția dintre șuvițele închise la culoare și cele deschise este mult mai soft și mai naturală. Specific balayage-ului îi este faptul că nu toate șuvițele de păr sunt atinse de culoare. Ombre, pe de cealaltă parte este o tehnică de colorare în care toate firele de păr sunt atinse de culoare iar tranziția de la rădăcini mai închise la vârfuri mai deschise se face mai abrupt.
Părul vopsit este extrem de apreciat devenind și un mod de exprimare a personalității, nu doar un mod de a urma trendul.
Vopsit par saten, roscat, brunet
Șatenul, roscatul și brunetul. Să le luăm pe rând.
Roșcatul este, în sfârșit, recunoscut la adevărată să valoare, purtând în sine o strălucire care a traversat secolele. Contrar celorlalte tonuri, roșcatul impune o anumită uniformitate pentru a capătă profunzime și strălucire. Artificiale sau de compoziție, roșcatele sunt purtătoarele frumuseții pielii deschise. Roșcatul artifical este foarte sensibil la agresiunea cotidianului – șamponarile și tratamentele de repigmentare sunt necesare pentru a-i întreține flacăra.
Șatenul flatează tenul cu condiția de a-l face să vibreze prin reflexe multiple și variate, păstrându-l în tonalitățile sale. Superb pe părul semi-lung sau pe cel lung în scări, șatenul își arată toate amploarea în nuanțe care chiar se potrivesc oricui – arămiu, maro-cald, șaten-cenușiu și brun (pentru cele cu pielea deschisă). Nu putem colora la fel părul ondulat și cel drept. Pornind de la bază, putem adaugă câteva meșe în tonalități mai închise ținând seama de carnatie și de culoarea ochilor.
Brunetele! Își pot permite orice și au frumusețea de partea lor! Pentru ele au inventat stiliștii efectul de oglindă – acel păr strălucitor și compact. Negrul-brun, negrul-corb cu reflexe albăstrui, negrul-arămiu. Acesta din urmă diminuează roșeața tenului. Pentru menținerea frumuseții părului brun, între două colorări, folosiți o gama de șampon destinată depigmentarii.
În încheiere, înainte de a alege o anumită culoare, ar fi recomandat să analizezi puțin culoarea tenului, a ochilor și structura firului de păr. De exemplu, dacă ai un fir de păr subțire, deteriorat și cu tendințe de cădere, probabil că ar fi o idee bună să nu îl decolorezi. Decolorantul îl va deteriora și mai mult, pe când el are nevoie de cât mai multă îngrijire.
Vopsit gri
Grîul este o culoare pentru dispoziție. Unică, asemenea unei amprente digitale, o culoare este alcătuită din o mie de alte culori. Tehnica de vopsit gri a devenit tot mai populară în ultimii anii. A fost adoptată de vedete, iar oamenii au urmat vedeta lor preferată. Totuși pentru a obține un păr gri, este bine să știi că vei avea nevoie de o decolorare a părului în primă fază, vopsit blond și după 2-3 luni poți decolora părul încă o dată pentru a ajunge la o nuanță suficient de apropiată de gri. Apoi vei putea să vopsești părul gri și să îl întreții cu ajutorul unui șampon nuanțator.
Culoarea gri este dificil de obținut, dar și mai dificil este de menținut. După fiecare spălare părul are tendința de a se închide la culoare ajungând la un galben închis pe care nimeni nu și-l dorește. Va trebui să folosești șamponul pentru eliminare a galbenului de fiecare dată când te speli pe cap – procedură cunoscută drept neutralizare.
Vopsit in doua culori
Deși nu este atât de des menționat, părul vopsit în două culori nu mai este de mult timp o extravaganță, ci devine din ce în ce mai popular. Dacă unor femei le place la nebunie, altora li se pare prea îndrăzneț. Important este ca purtătoarea să fie fericită. Pentru un look deosebit, armonios ai nevoie de două culori care să se îmbine frumos, nu doar să fie culorile tale favorite. Cele mai des întâlnit combinații de culori sunt: roșcat – brunet, blond – brunet, brunet – șaten. Dacă te întrebi cum aplici cele două culori, ei bine, nuanța mai închisă ar stă dedesubt, iar cea deschisă deasupra.
Vopsit Balayage
Dacă dorești un look natural care să-i ofere părului tău un efect natural și delicat, atunci poți încerca tehnica Balayage, renumită pentru că scoate în evidență trăsăturile feței și conferă o expresivitate mai accentuată. Cine nu își dorește ochi sau buze puse în evidență?
Tehnica de vopsit Balayage este o tehnică non-conformistă, nou apărută în materie de vopsit păr, pentru realizarea căreia ai nevoie de două sau trei culori de bază. Tehnica este 100% manuală și personalizată, depinzând de măiestria stilistului și de capacitatea sa de a armoniza nuanțele. Rezultatul este o armonie de culori în diverse tonuri, provenite din îmbinarea treptată a nuanțelor și dând impresia soarelui care se joacă în părul tău. Cool, nu?
Vopsit Ombre
Tehnica de vopsit ombre presupune vopsirea părului, pe lungime, de la jumătate în jos sau doar pe vârfuri. Această tehnică presupune trecerea clară de la o nuanță închisă la o nuanță deschisă pe toată lungimea firului pe păr și ajută la generarea unui efect deosebit de lumini-umbre.
Părul vopsit ombre a evoluat și, în prezent, se folosește o paletă mai largă de culori, fapt ce poate oferi părului tău niște contraste puternice. Opțiunile sunt nelimitate, iar nuanțele sunt alese astfel încât să te reprezinte. De la culori mai îndrăznețe, până la nuanțe deschise sau închise poți încerca orice. Ca de exemplu, părul natural brunet cu vârfurile roșcate. În prezent, stilul se bucură de o mare popularitate și lucrurile nu se vor schimba prea curând.
Vopsit suvite (highlights)
Nu vrei să îți vopsești complet părul? Atunci poți încerca vopsitul șuvițelor! Șuvițele sunt alegerea potrivită și se pot face atât în tonuri mai închise, cât și mai deschise, pentru a oferi părului volum și a-ți scoate în evidență trăsăturile.
Dacă nu dorești să apelezi la niște culori tradiționale, poți încerca șuvițe în alte culori față de nuanțele tale naturale. Vopsitul șuvițelor se potrivește oricărui tip de păr, indiferent de lungimea sau culoarea lui. Cu cât sunt folosite mai multe nuanțe, părul va căpăta un volum mai puternic. Avantajul șuvițelor este că de fiecare dată când simți nevoia, culoarea lor poate fi schimbată sau reîmprospătată dacă dorești să îți păstrezi stilul.
Vopsit in degrade
Vopsitul în degrade trece drept un look îndrăzneț și de impact. E bine să fii pregătită, pentru că, negreșit, atrage toate privirile, mai ales că poți alege din o gamă largă de nuanțe, astfel încât, părul tău să capete, într-adevăr, un vibe nou – și aici ne referim la nuanțe deschise de șaten sau blond, roșcat sau tonuri de roz sau mov. Poți încerca și varianta cu rădăcinile deschise și cu vârfurile închise.
Decolorare par
Dacă vrei să obții blondul perfect sau dacă vrei să renunți la nuanțe închise sau roșcate, decoloratul părului va fi cea mai bună metodă. În funcție de părul tău, în tehnicile clasice se va folosi oxidant de 6%, 9% sau 12%, dar nu îți face griji, noi, la Salon Man!fest folosim protocoale prefesionale de înaltă clasă, care nu conțin amoniac și care îți protejează firul de păr in timpul colorării și decolorării.
Unul dintre acestea este faimosul L’Oréal Professionnel Blond Studio Multi-Techniques 8 Bonder Inside, o pudră iluminatoare marca L’Oréal Professionnel, care permite realizarea celor două operațiuni de decolorare-colorare împreună. Pudra decolorează până la opt nuanțe, iar formula de înaltă performanță și textura sa nevolatilă permit o aderență optimă, pentru a decolora eficient părul și pentru a elimina pigmenții de culoare închisă.
Astfel, poți obține acel blond deschis de care ai nevoie sau anumite nuanțe mai subtile, ca de exemplu: gri perlă, roz pastel, sunset, mermaid și unicorn hair.
Modele de par vopsit in functie de lungime
Vopsit par scurt
Părul scurt are farmecul lui și poate fi aranjat în fel și fel de moduri. Opțiunile pentru a vopsi un păr scurt nu sunt deloc limitate și poți alege dintr-o gamă largă de culori. Pe părul scurt poți alege o mulțime de coafuri care să fie adaptate și să îți scoată trăsăturile în evidență.
Părul vopsit în culori vii a devenit la modă. Doar cu ajutorul unui profesionist îi poți oferi părului tău un look nou sau, dacă ești curajoasă, poți încerca acasă să-l faci după bunul tău plac.
Vopsit par mediu
De la variantele clasice la vârfurile vopsite în nuanțele de pastel, părul mediu – pentru că este o lungime foarte des întâlnită, deține și cele mai multe variațiuni de colorare.
Negru ca pana corbului, baby blond sau icy-blond, roșcat sau șaten cu nuanțe de miere ca să îți complimenteze tenul, o întreagă paletă de culori potrivite stării tale interioare. În plus, nuanțe de pastel, roz, albastru, mov, verde, cenușiu, portocaliu sau chiar galben aprins sunt doar câteva idei de culori pe care le poți folosi pentru un look jucăuș sau simpatic. Vopseaua de nouă generație permite schimbări sigure și controlate, care îți și protejează firul și scalpul.
Vopsit par lung
Un păr lung și îngrijit este mândria unei femei; dar pentru a-l păstra frumos și sănătos, ai nevoie de un ritual zilnic mai ales dacă obișnuiești să îl vopsești des. Dacă nu folosești produsele potrivite e posibil ca părul tău să prindă un aspect nesănătos. Tradițional, sulfații, parabenii și sodiul din vopsea afectează aproape ireversibil podoabă capilară. Prin cercetări profunde și îndelungate, producătorii au încercat înlăturarea lor – și au și reușit – aproape complet. De aceea, găsești în rândurile de mai sus recomandarea de a opta pentru produse profesionale. Multe dintre acestea sunt lipsite de “chimicale” dăunătoare precum sulfatul. Produsele cu ZERO sulfat lasă părul hidratat și scalpul sănătos.
Ca să te convingem – sulfații sunt o componentă de bază în produsele de curățenie, denumiți și agenți activi de suprafață. Prin intermediul lor se creează spumă și acel “scârțâit” după spălare și de aceea se regăsesc în șampoane. Însă, “scârțâitul” se obține pentru că, în esență, sulfații “curață” uleiurile naturale din firul de păr și, de principiu, au un efect abraziv.
Dau iritații, roșeață, mâncărime și chiar tumefiere a scalpului. În aceeași măsură, îndepărtează culoarea și reduc hidratarea. De aceea, e o greșeală să folosiți șampoane sau orice fel de produse pe bază de sulfați. În ani de folosire, uzură se instalează și se resimte – volum scăzut, uscare excesivă, multe fire pierdute.