+40 723 315 334

Tuns Par Lung

“E frumos când o femeie ajunge să simtă că o anumită schimbare îi va face sau nu bine. În acest stil lucrez cu întreaga mea echipa de coloriști. Dacă o femeie nu se simte bine dintr-o mulțime de motive, trebuie să se regăsească singură, în fața oglinzii, fără artificii. Schimbările pe care le face sunt evolutive – culoarea, cut-ul, stylingul – vor participa activ la transformarea sa.”

Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel

Salon Man!fest face parte din puținele și atent selecționatele Salon Expert – L’Oréal Professionnel. Serviciile și imaginea unui Salon Expert sunt la cel mai înalt standard.

Aici puteți găsi întreaga gamă de produse L’Oréal Professionnel și servicii dezvoltate exclusiv pentru coaforii acreditați de Academia L’Oréal Professionnel.

Echipa Man!fest – veritabili experți L’Oréal Professionnel, în permanentă legătură cu noile trenduri și având expertiza necesară pentru a răspunde tuturor nevoilor părului tău – creată de către ambasadorul L’Oréal Professionnel – Florin Noje – te așteaptă în salon, pregătită de orice provocare.

Tehnici de tuns par lung

În alegerea unei tunsori femei potrivite, este bine să ții cont de lungimea părului tău. Un păr lung are tunsorile sale dedicate, cel mediu și cel scurt, la fel. Indiferent de tunsoarea pentru care optezi, părul trebuie să fie curat, îngrijit, aranjat de fiecare dată. Chiar și cele mai simple coafuri pot arăta extraordinar dacă se potrivesc părului tău și dacă sunt întreținute conform sfaturilor profesionistilor. 

Află din rândurile de mai jos cele mai noi recomandări pentru tipul tău de păr.

Par lung in scari

Tunsoarea în scări oferă structurii părului datorită posibilității de definire a unei varietăți de straturi – grele sau delicate, în funcție de preferințe. Alegerea straturilor te scapă de textura greu de gestionat.

Tunsoarea în scări pentru părul lung permite o dimensiune foarte generoasă a firului de păr în partea din spate, dimensiune care se reduce treptat spre față.

Astfel, aceste stiluri de tunsori păr lung devin foarte practice când te confrunți adesea cu disconfort creat de lungimea generoasă a părului tău.

Tuns filat par lung

O coafură filata, pe par lung este o modalitate excelentă de a castiga dinamism, textură și flexibilitate fără a fi nevoie sa faceti o schimbare dramatică.

Aceasta se potrivește atât părului fin, cât și celui gros, deoarece poate fi folosit pentru a crea adâncime șvolum, precum și pentru a sparge aspectul dens de „cască de păr”. Stilistul va tăia părul la diferite lungimi.

Poziția și lungimea exactă a straturilor vor fi ajustate pentru a vă flata forma feței.

De exemplu, straturile lungi și aerisite arată cel mai bine pe formele feței pătrate și rotunde, în timp ce fețele ovale arată bine cu straturile moi, subtile. 

Par lung cu breton

Bretonul da părului tău lung o definire sexy și un twist modern datorită contrastului vizibil lung-scurt. „Breton cortină” se potrivește frumos cu părul gros și ondulat. Între timp, bretonul wispy sau „piece-y” este minunat dacă ai părul fin.

Indiferent de poziția sa, bretonul va sublinia și mai mult bogăția podoabei capilare, va aduce un plus de volum în partea din față, volum ce va completa perfect lungimea părului lăsat pe spate.

La părul lung se poate face orice fel de breton, mai ales că șuvițele sunt generoase, iar lucrul cu ele nu este altceva decât o plăcere pentru hairstylist.

Tunsori in trepte sau in V pentru par lung

Un păr lung arată foarte bine atunci când vârfurile sunt tunse în formă de V. Acest gen de tunsori pentru părul lung pune foarte bine în evidență textura firului, lungimea și desimea podoabei capilare, dar și nuanța pe care o porți. Această tunsoare se potrivește foarte bine pe părul foarte des, lung și drept.

Par lung tuns drept

În cazul părului lung, tunsorile drepte sunt o variantă perfectă pentru menținerea și regenerarea firului de păr. Aceste tunsori păr lung au un rol foarte important pentru sănătatea părului, căci mențin un “echilibru” absolut necesar al firelor de păr, acestea vor fi dispuse la același nivel și vor reda un aspect uniform. Frumoasele tunsori pepăr lung, drept sunt foarte ușor de purtat.

Tunsori asimetrice pentru par lung

Tunsorile asimetrice  au un efect „antiîmbătrânire”. Dar nu orice femeie are curajul să poarte o astfel de tunsoare extravagantă. Aici nu există reguli clare, de aceea puteți realiza cele mai îndrăznețe fantezii. 

Idei de tunsori pentru par lung in functie de forma fetei

Tunsori par lung pentru fata ovala

Despre principiile tunsorii părului lung pentru fizionomia ovală găsești mai multe detalii aici.

Idei de tunsori par lung pentru fata rotunda

Despre principiile tunsorii părului lung pentru fizionomia rotundă găsești mai multe detalii aici.

Idei de tunsori par lung pentru fata patrata

Despre principiile tunsorii părului lung pentru fizionomia pătrată găsești mai multe detalii aici.

Produse L’Oréal recomandate pentru par vopsit

Professionnel Serie Expert Vitamino Color RESVERATROL

Serie Expert Blondifier

Tecni.Art Beach Waves

Tecni Art Pli Shaper

Tecni Art Full Volume Extra

Idei de tunsori pentru par lung in functie de tipul de par

Idei de tunsori pentru par lung si drept
Idei de tunsori par lung si cret
Idei de tunsori pentru par lung si ondulat
Idei de tunsori par lung si rar
Idei de tunsori par lung si des
Idei de tunsori par lung cu fir subtire
Idei de tunsori par lung aspru cu fir gros

Idei de tunsori pentru par lung in functie de varsta

Tunsori pentru par lung pentru tinere si adolescente

Dacă ai o vârstă cuprinsă între 18-25 ani, cu siguranță vrei să ieși în evidență cu o tunsoare modernă care să-ți pună în valoare trăsăturile faciale.

Idei de tunsori par lung pentru femei intre 30 si 40 de ani

După 30 de ani, femeile nu mai folosesc produse cosmetice ieftine și optează pentru produsele calitative, atât pentru îngrijirea pielii cât și pentru păr. La această vârstă deja trebuie să aveți un stilist profesionist în care aveți încredere.

De evitat contrastul puternic al părului – dacă la o vârstă fragedă îți poți permite o diferență accentuată dintre culoarea părului și ten, atunci după 30 de ani acest contrast evidențiază imperfecțiunile tenului. Optează pentru culoarea părului (mai închisă sau mai deschisă) care diferă cu 1-2 tonuri față de culoarea naturală a părului tau. Uită de bretonul foarte scurt – acesta este binevenit doar la adolescentele până la 20 de ani. După 30 de ani, o femeie trebuie să-și etaleze eleganța. Dacă doresti să fii originală optează pentru tunsorile asimetrice, dar fără un breton foarte scurt.

Idei de tunsori par lung pentru femei de 50 de ani

O tunsoare și o coafură reușite și realizate de un profesionist sunt cea mai sigură și accesibilă cale de întinerire. După 50 de ani, alege o tunsoare care să se potrivească texturii părului, siluetei și tenului. Oricât de modernă ar fi tunsoarea, dacă nu va corespunde structurii părului, va arăta nereușit și vei avea mereu probleme cu aranjarea părului.

Idei de tunsori par lung pentru femei de 60 de ani

Care sunt tipurile de vopsit balayage?

Tehnica imită ceea ce s-ar putea întâmpla cu părul tău dacă ar fi luminat în mod natural de soare și nu există nicio linie de demarcare, nu vedem în păr dungi sau linii dure de culoare. Prin tehnica Balayage se menține, de obicei, culoarea rădăcinii și se elimină orice linie indicatoare a culorii, ceea ce permite o îngrijire mult mai relaxată decât în cazul ombre, de exemplu.

De ce?

Pentru că stilistul îți reconstruiește în păr un joc de culori natural și foarte personal. Din acest motiv, vopsirea balayage poate fi de mai multe tipuri: balayage cu accent intens pe vârfuri sau pe cea mai mare parte a părului, în funcție de cum se dorește a se face tranziția dintre tonuri.

In functie de modul cum se face tranzitia dintre culori

Tranziția dintre culori se poate face cu o linie clară sau difuză în funcție de preferințele clientei. Adeseori, coloristului, pentru a avea o mai mai mare libertate creativă în a aplica vopseaua și în a obține un finisaj mai natural, adaptat ție, face acest lucru “cu ochiul liber”.

Balayage este realizat cel mai bine în salon, unde culoarea este aplicată manual. Este un proces foarte subtil și natural. Un coafor profesionist va adapta această tehnică la culoarea, lungimile și textura părului. Va folosi cantitatea perfectă de culoare pentru a reflecta dorințele tale.

Pentru a crea un balayage uimitor, personalizat, folosim nuanțele L’Oréal Professionnel special concepute pentru această tehnică –  MajireliNOA și DIAlight – alături de gama de iluminare Blond Studio. 

În exemplele de mai jos, ai tranziții diferite, realizate de către talentatul nostru stilist, Remus Robu, pe care îl găsești în Man!fest Sheraton. Te așteptăm să descoperim împreună #balayage-ul care ti se potrivește. Te poți inspira și din stylingurile de pe pagina noastra de Instagram. 

In functie de locul de unde incepe colorarea

În general, vopsirea balayage se poate face începând din mai multe locuri: de la vârfuri [foto 5 și 6], de la mijlocul părului [foto 2 și 3], aproape de rădăcini [foto 1 și 4]. Însă, tranzițiile între culori se pot face și după schema în V [foto 1 și 4] sau după schema contouringului (sau încadrarea fetei) [foto 6]

Un stilist inspirat va fi foarte atent la trăsăturile tale faciale, la detaliile care îți fac fizionomia deosebită și va încerca, în funcție de locul în care începe colorarea să-ți pună chipul în evidență prin jocul de lumini și umbre.

Metoda în formă de V folosește un proces de aplicare cu 1, 2 sau 3 puncte pentru a construi puncte focale de culoare tocmai în acele zone specifice. Culoarea poate fi aplicată mai sus în păr, mai aproape de rădăcini, oferind un finisaj foarte plăcut.

În exemplele de mai jos, ai colorări diferite, realizate de către talentații nostri stiliști, Alexandra Șaru [foto 1, 3, 4, 5, 6] și Remus Robu [foto 2].

Te așteptăm să descoperim împreună #balayage-ul care ți se potrivește.

In functie de lungimea / textura parului

Tehnica de vopsit balayage diferă mult în funcție de tipul și de lungimea părului, efectul final fiind stabilit chiar prin textura acestuia.

Tehnica de vopsit Balayage pentru par drept
Părul drept este cel mai avantajat de această colorare, deoarece se observă cel mai bine tehnica iar jocul tonurilor este mai ușor de ales și de prevăzut de către stilist.

Balayage pentru par cret si ondulat

Tehnica de vopsire balayage pentru părul creț și ondulat este dificilă, dar nu imposibilă, iar rezultatul este minunat. Chiar dacă părul tău are o culoare foarte întunecată sau este creț-creț, poți încerca negreșit balayageul. Părul texturat este ideal pentru a-l balaya, deoarece îți poți alege buclelele pe care literalmente le vei colora și accentua. În galeria de mai jos poți vedea câteva dintre cele mai reușite colorări realizate de către echipa noastră.

In functie de culoare

Această tehnică de vopsire este minunată deoarece are la bază un contrast gradual, de diferite intensități, între vârfurile părului și rădăcinile acestuia. Dacă părul este foarte deschis, tehnica nu va avea efectul de “wow” scontat.

Tehnica de vopsit balayage blond
Când o nuanță de blond este amestecată cu un șaten deschis sau cu o altă nuanțe de blond, obținem colorare “tridimensională” a părului, cu profunzimea și dinamica pe care toate lumea le caută în coafurile moderne. Balayage-ul blond este specific anotimpului cald și este ales, de cele mai multe ori, pentru că reprezintă o modalitate de a trece la un blond cu efect natural – vorbim de un blond mai moale, mai subtil decât alte nuanțe de blond la modă precum blondul auriu sau platiniu.

Vopsit balayage brunet

În primul rând, da, se poate. Dacă îți dorești un pic de senzație estivală în păr, prin plasarea strategică a unor puncte luminoase ce cad subtil pe părul tău brun închis, balayageul este cel mai bun mod de a face acest lucru. O balayare a părului închis la culoare este caracterizată prin evidențieri mai moi, cu aspect mai natural, dispersate pe o bază șaten închis. Nu există o modalitate mai frumoasă de a crea dimensiuni și mișcări perfecte pentru strălucitorul și bogatul păr brunet. Dacă nu ne crezi, îți lăsăm aici o transformare – de la before până la after.

Vopsit balayage pentru par saten
Părul șaten mediu sau blond închis poate fi vopsit în tehnica balayage chiar și fără decolorare.

 

Idei de tunsori in tendinte pentru parul lung

Cum se intretine parul lung – ce recomanda hairstylistii nostri?

Tunsorile pentru părul lung trebuie îngrijite astfel încât degradarea firelor de păr să fie evitată.

Spălarea – evita să îți speli părul zilnic. Protejează-l în timpul spălării sau uscării, pentru a evita să rupi firele de păr și să le deteriorezi. Folosește produse de curățare și protecție de bună calitate, cu extracte naturale din plante și ai grijă la temperatura apei, părul putând fi grav deteriorat de temperaturile mari.
Îngrijirea – pieptănarea foarte delicată a părului, folosind o perie metalică, astfel încât firele să nu se electrizeze se recomandă pentru a menține formă. De asemenea, se recomandă măștile pe bază de uleiuri naturale, precum cel de ricin, măști care trebuie făcute de maximum două ori pe săptămână, pentru a repara firul de păr.
Protejarea – cu cât părul este mai protejat, cu atât tunsoarea va arăta mai bine și nu va fi nevoie să o reimprospatezi mai des. Dacă obișnuiești să coafezi părul des, folosește spray-uri protectoare care să sporească rezistența firului de păr. În cazul în care părul este supus periodic coafării la temperaturi mari, este indicat să folosești o protecție termică, dar și aparate cu suprafață ceramică și keratină.

Cand trebuie sa iti tunzi varfurile?

Nu există un răspuns unic la această întrebare, ci totul depinde de tunsoarea pe care o ai, lungimea pe care ți-o dorești și textura părului.

Dacă ai părul scurt, trebuie să tunzi vârfurile la fiecare 3-7 săptămâni.
Pentru părul care nu a fost deloc procesat, tunderea vârfurilor se face de 3-4 ori pe an.
Pentru părul foarte lung, forma lui de ansamblu devine incertă dacă au trecut mai mult de 3 luni de când i-ai tuns vârfurile. Acesta trebuie tratat cu multă grijă și atenție. Este foarte fragil și are un risc ridicat de vârfuri despicate și rupere.
Cel mai bine este să mergi la salon pentru tăierea vârfurilor o dată la opt săptămâni.