+40 723 315 334

Șuvițarea părului este unul dintre trendurile atemporale când vine vorba de hairstyle. Dacă vrei o schimbare de look și totuși nu îți dorești o transformare completă, șuvițele sunt modul perfect prin care poți aduce o îmbunătățire părului. Hairstyliștii Man!fest au experiență în cele mai moderne tehnici de șuvițare a părului, din care rezultă un look final glamouros de care o să ai parte luni întregi. Pentru că nu ai nevoie de un eveniment special ca să te simți frumoasă.

In ce consta tehnica de vopsit suvite a parului

Șuvițarea părului constă în vopsirea unor anumite șuvițe/secțiuni de păr luate separat; de cele mai multe ori, ele au rolul de a deschide nuanța părului, ceea ce conferă luminozitate feței, încadrându-l frumos și creionând efecte de umbră-lumină la nivelul chipului. Șuvițele adaugă nu doar luminozitate feței, ci și textură și profunzime părului.

Idei de nuante pentru par vopsit suvite

Dacă în trecut șuvițarea părului îți permitea doar să îți deschizi cu o nuanță firul de păr, șuvițele blonde fiind cele mai populare, trecerea timpului a dat uitării acest trend. Acum îți poți da voie să experiementezi cu o varietate de nuanțe pe care le părul tău le va iubi. Chiar dacă rolul șuvițelor rămâne în continuare acela de a contura lumini și umbre, trendurile sunt mai îngăduitoare azi, astfel că îți poți șuvița părul astfel încât să te reprezinte, fie că asta înseamnă să creezi umbre feminine sau contraste excentrice. 

Suvite blonde

Șuvițele blonde au fost dintotdeauna cele mai populare și sunt în continuare printre preferatele celor care vor o schimbare, însă nu una majoră.

Dacă îți dorești să treci la o culoare fundamental mai deschisă a părului tău, dar nu ești complet hotărâtă, prin șuvițele blonde poți rezolva asta; nu doar că faci o schimbare, ci faci și mai ușoară tranziția către un vopsit complet. Șuvițele blonde pot fi realizate atât pe păr închis la culoare, cât și pe un păr șaten, prin tehnica babylights.

Ele adaugă volum și dimensiune părului tău. Totodată, blondul din șuvițe reușește să fuzioneze frumos cu toate culorile de ochi, în funcție de nuanța blondului. Alături de hairstylist-ul tău poți afla dacă ți se potrivește un blond platinat sau mai degrabă un blond caramel.

Suvite blonde pe par saten (ciocolatiu/castaniu cu suvite) 

Șuvițele blonde pe părul șaten sau castaniu îți adaugă un plus de rafinament și acel altceva. Deși să pui o culoare deschisă pe un păr relativ deschis la culoare nu pare o idee bună, un hairstylist priceput știe cât trebuie să deschidă din nuanță părului. Șuvițele blonde realizate pe un păr deschis la culoare poartă denumirea de babylights; în această tehnică sunt șuvițate mici secțiuni de păr, întocmai pentru un rezultat natural și totuși de efect.

Când vine vorba de babylights, șuvițele se pierd acolo unde începe culoarea naturală a părului, iar secțiunile vopsite sunt subțiri și dese, întocmai pentru a oferi volum și continuitate. Mai mult decât orice, avantajul major al șuvițelor babylight este că scot în evidență culoarea de bază a părului, iar atunci când sunt aplicate cu precădere în partea din față, reușesc să încadreze armonios chipul și să îi confere luminozitate. 

Suvite blonde pe par brunet

În funcție de nuanța de blond aleasă, șuvițele deschise pe un păr brunet emană strălucire și prospețime. Ești rafinată, fresh și știi că nu părul te poartă pe tine, ci tu pe el. Blondul caramel arată elegant pe un păr brunet, însă la fel arată și șuvițele blond platinat, o nuanță care a câștigat teren în preferințele tuturor. Schimbarea este evidentă, iar look-ul final? Un amestec omogen de naturalețe, un păr voluminos în care umbrele se rostogolesc în valuri, totul centrând o față luminoasă, evidențiată de jocul de culori. 

Suvite blonde pe par roscat

Șuvițele blonde sunt o alegere inspirată și dacă ești fericita posesoare a unui păr roșcat; în funcție de nuanța părului tău, șuvițele nu vor face decât să accentueze intensitatea roșcatului, evidențiindu-l subtil. În acest caz, șuvițele nu vor fi la fel de evidente, însă frumusețea lor răsare întocmai din simplitate.

Ce fac șuvițele blonde pe păr roșcat? Îți amintesc că porți un răsărit pe umeri. Și așa află și ceilalți. Pielea deschisă la culoare merge cel mai bine cu nuanțele aprinse de roșcat, însă în funcție de nuanța aleasă alături de hairstylist-ul tău poți obține look-ul care să te avantajeze cel mai bine.

Idei de suvite brunete

Părul brunet poate fi cu ușurință șuvițat. Așa i se îndulcește din asprime, iar părul capătă dimensiune și contur. Totuși, ce faci dacă vrei să îți faci șuvițe brunete? Răspunsul e simplu: le faci! Deși e o variantă îndrăzneață, ele pot fi aplicate pe multe culori de păr, chiar dacă nu e cea mai iertătoare nuanță pentru șuvițe.

Pe un păr cenușiu șuvițele brunetele vor crea dimensiune și iluzia unui păr mai des, aducând totodată o notă de rafinament părului tău. Un hairstylist priceput va ști cum să aplice șuvițele astfel încât să îți scoată trăsăturile în evidență și va alege alături de tine dacă acestea trebuie să fie dese, subțiri sau late, aplicate pe tot părul sau doar în partea din față.

Idei de suvite in nuante de saten 

Șuvițele în nuanțe de șaten pe un păr mai deschis la culoare conturează umbre și oferă dimensiune părului. În strânsă legătură cu șuvițele șatene sunt două tehnici de vopsit care sunt de ani de zile printre preferatele femeilor: balayage și ombre.

Tehnica balayage presupune șuvițarea părului fără folie de aluminiu, astfel că șuvițele vopsite sunt nedeterminate, ceea ce face rezultatul final unul cu adevărat natural. Prin tehnica balayage reușești să obții valuri în părul tău, în nuanțe asemănătoare, fără nimic extravagant; luminozitatea și umbrele creionate sunt delicate, și totuși fac diferența.

Prin ombre poți obține un efect de degrade în părul tău; dacă la ombre zonele vopsite sunt separate, în cazul unui balayage avem parte de un joc de umbre (cum aflăm încă din nume) evident. Look-ul obținut după un balayage e acel look de vacanță, când soarele îți decolorează vârfurile părului. Doar că acum ai o bună parte din păr decolorată. Ambele tehnici trebuie făcute de hairstyliști profesioniști, pentru a te asigura că rezultatul obținut corespunde cu așteptările.

Suvite roscate

Șuvițele roșcate pot fi realizate pe orice culoare de păr, iar dacă nuanța acestora e aleasă corect (în concordanță cu nuanța efectivă a părului), vei obține un look classy-chic, nu întocmai dificil de întreținut și cu siguranță de efect.

Cea mai populară combinație este aceea de păr brunet cu șuvițe roșcate, iar dacă nuanțele sunt alese corespunzător, vei obține un look elegant, și totuși îndrăzneț. Poți alege fie nuanțe de roșu intens, nuanțe puternice care îți vor oferi și mai multă încredere în tine, fie nuanțe de roșcat care se pierde în naturalul părului, nuanțe calde, aproape arămii, care îți vor încadra fața într-un mod luminos. 

Suvite colorate

Încurajăm culoarea și stilurile îndrăznețe, iar șuvițele colorate sunt îndrăznețe, și totuși cuminți. Dacă încă nu vrei să îți transformi complet culoarea părului într-una trăznită, șuvițele sunt un început perfect. Dintre nuanțele cele mai apreciate pentru șuvițe colorate sunt rozurile, fie că vorbim de roz pastelat, fie că vorbim de un roz aprins, dar capătă foarte mult teren și șuvițele multicolore.

Dacă saturația nuanțelor este aleasă corespunzător, nu vei obține neapărat un look excentric, care să fie prea mult, ci vei rămâne cu o revitalizare a părului tău; iar orice schimbare la nivelul look-ului e o schimbare în felul în care te simți. Culorile – fie ele pastelate sau foarte saturate – dacă sunt alese bine, ținând cont de nuanța părului și culoarea ochilor, pot să îți transforme complet înfățișarea, ridicând frumusețea la superlativ.

Vopsirea parului cu suvite in functie de lungime

Șuvițele sunt o schimbare pe care poți să o faci indiferent de lungimea părului tău. Cu toate acestea, tehnicile și felul în care arată șuvițele vor fi diferite. Iată ce trebuie să știi despre șuvițarea părului în funcție de lungimea sa:

Idei de vopsit suvite par scurt/bob

Părul tuns scurt sau coafat bob rămâne în tendințe de ani de zile. Șuvițele blonde pe un păr castaniu tuns bob, de exemplu, au un rol esențial: adaugă volum și dimensiune. Iar dacă părul tău nu e cel mai des și ai firul subțire, asta e întocmai ce îți dorești. Mai mult decât dimensiune, șuvițele oferă părului tuns scurt/bob încă o idee de dinamism și un strop de îndrăzneală. 

 

Vopsit suvite par lung

Părul lung este cel mai prietenos cu schimbarea. Poți opta pentru șuvițe indiferent de culoarea părului, însă te poți juca și cu tehnicile balayage și ombre, care arată elegant și modern pe un păr lung. Șuvițele normale sunt ușor de întreținut, astfel că nu vei avea nevoie să vizitezi salonul mult prea des. 

Vopsit suvite par mediu

Pentru un păr mediu poți apela cu încredere la șuvițare, indiferent de culoarea pe care acesta o are. Șuvițele blonde îți vor aduce un plus de volum și dimensiune – dacă asta îți dorești – iar șuvițele colorate îți vor aduce acel altceva.

 

Poți opta și pentru o șuvițare subtilă a părului, deschizându-l cu câteva nuanțe, iar în acest fel vei obține nu doar o schimbare, ci și o luminozitate, o deschidere aparentă a întregii culori. 

Sfaturi de la profesionisti pentru ingrijirea parului vopsit suvite

De câte ori ai auzit că șuvițele sunt greu de întreținut? Nu spunem că nu sunt pretențioase, însă menținerea șuvițelor va conduce înspre un păr mai sănătos, ceea ce înseamnă mai multă vitalitate și mai puțină uscăciune. Iată câteva dintre lucruri de care să ții cont atunci când părul tău este vopsit șuvițe: 

  • folosește un ulei de păr constant; fie că vorbim de ulei de argan, cocos sau ricin, uleiul nu va face decât să îți mențină părul fresh și să scapi de senzația aceea de păr țeapăn;
  • ingrediente curate: e important să înveți să decodezi lista de ingrediente, pentru că un produs care abundă în alcooli nu îți va face părul mai sănătos și nici nu va menține șuvițele;
  • nu îți spăla părul prea des: spălatul zilnic pe păr nu va face decât să micșoreze durata de viață a șuvițelor;
  • nu abuza de aparatele de coafat: șuvițele vor arată impecabil și dacă nu îți faci părul cu placa zilnic;
  • și cel mai important, nu îți face șuvițe acasă; vei obține un look neuniform, în timp ce un hairstylist știe încă din primele minute ce tehnică ar trebui să abordeze.

Cat costa parul vopsit suvite? Pret

În ceea ce privește cât costă șuvițarea părului, răspunsul este depinde. Dacă apelezi la o tehnică de vopsit precum balayage sau ombre, costurile vor fi semnificativ mai ridicate decât un șuvițat normal. Însă orice femeie își poate șuvița părul, pentru că vom găsi împreună varianta care i se potrivește cel mai bine, atât în ceea ce privește culoarea, cât și legat de preț.

De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că șuvițarea părului e o călătorie pe termen lung și să iei în calcul că va trebui să faci o investiție de fiecare dată când mergi la salon, pentru că recomandăm să nu îți re-șuvițezi părul acasă. Cu toate acestea, o schimbare de look, vopsitul de șuvițe în acest caz, trebuie văzută nu ca o cheltuială, ci ca o investiție. Investești în felul în care arăți, iar asta înseamnă că investești în felul în care te simți.