+40 723 315 334

TUNS FEMEI

“Atunci când aveți chef să vă schimbați aspectul, mergeți și vorbiți cu stilistul dvs.
Simpla tăiere a părului nu aduce după sine schimbarea de look. De exemplu, noi ținem cont de forma feței, de siluetă, de natura părului, de modul vostru de viață și, de cele mai multe ori, căutăm să înțelegem care e motivația pentru care vreți să schimbați ceva la dvs.”

Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel & fondator Salon Man!fest

PROGRAMEAZA-TE

Calea Floreasca 79, Sector 1, București

0723 315 334

Un singur fir de păr ne dezvăluie complet identitatea, inclusiv amprenta genetică. În rădăcina irigată de vase de sânge mișună informații ultra-minuțioase despre ADN-ul nostru, precum și despre starea noastră de spirit.

În plus, părul are o rezistență incredibilă la descompunere și păstrează totul în memorie timp de câteva secole. A fost suficient un singur fir de păr pentru a afla informații cruciale despre felul în care au murit Beethoven, Napoleon sau despre culoarea părului lui Ramses al II-lea (un blond roșcat, spre hena).

Aceasta este forța podoabei noastre capilare și nu degeaba ceea ce spunea Coco Chanel – “O femeie care își tunde părul e pe cale să-și schimbe viața” – începe să aibă o însemnătate din ce în ce mai ridicată.

Ce tunsoare sa alegi in functie de lungimea parului

Adeseori, nu conștientizăm faptul că tocmai cele mai frumoase vise în materie de păr pot fi adevărate provocări. Părul care tocmai a primit o tunsoare nouă parcă strălucește de frumusețe. 

În alegerea unei tunsori femei potrivite, este bine să ții cont de lungimea părului tău. Un păr lung are tunsorile sale dedicate, cel mediu și cel scurt, la fel. Indiferent de tunsoarea pentru care optezi, părul trebuie să fie curat, îngrijit, aranjat de fiecare dată. Chiar și cele mai simple coafuri pot arăta extraordinar dacă se potrivesc părului tău și dacă sunt întreținute conform sfaturilor profesionistilor. 

Află din rândurile de mai jos cele mai noi recomandări de tunsori și produse de îngrijire pentru tipul tău de păr. 

Tunsori par lung

Părul lung este, în general impresionant și frumos, de aceea are nevoie de cea mai potrivită îngrijire. Tunsorile pentru păr lung în general sunt superbe dacă sunt îngrijite corespunzător. O culoare potrivită face părul să fie foarte atrăgător. La nivel mondial, este opțiunea unei majorități feminine covârșitoare. Presupune învestirea unei energii deosebite și ore de muncă pentru a obține nu doar lookurile dorite dar, mai ales, pentru a păstra un fir protejat, un scalp sănătos și volum și strălucire cât mai lesne de menținut. Nu e de mirare că doamnele și domnișoarele nu sunt dispuse să renunțe la părul lung atât de ușor. Însă, mâna și ochiul unui stilist vor fi îndelung solicitate dacă urmăriți să fiți spectaculoase studiat sau spectaculoase efortless.

De ce? Părul dvs. își schimbă tipologia, în medie, o dată la șase ani. În consecință, îngrijirile pe care i le acordăm trebuie adaptate la această evoluție. Modul de viață, alimentația, emoțiile la care sunteți supuse, toate au un cuvânt de spus atunci când vă alcătuiți rutina de frumusețe.

Tunsori par scurt

Unul dintre avantajele părului scurt este faptul că nu se încurcă și poate fi mai ușor de aranjat. Adoptarea unui styling care se prezintă printr-o tunsoare scurtă este asul din mânecă al fiecărei femei cu trăsături fine și rafinate. Astfel, ochii vor fi puși în evidență, iar trăsăturile feminine vor întoarce priviri și  se vor face remarcate.

Chiar dacă modelele de frumusețe feminină clasează femeia cu părul lung drept un exemplu al sexului frumos, nu este întotdeauna chiar așa. O tunsoare bob, pixie sau în stil clasic poate alungă plictiseala pentru o bună bucată de timp. De regulă, tunsorile scurte conferă fiecărei femei o doză de curaj și contribuie la creșterea încrederii în sine. În cazul femeilor mature, părul tuns scurt aduce un look fresh care le întinerește, prin accentuarea zâmbetului și pomeților.

Părul scurt a fost dintotdeauna o dovadă de curaj și îndrăzneală, mai ales dacă este vorba de tunsori păr scurt femei de peste 50 de ani. Cele mai multe femei aleg părul scurt pentru că este mai ușor de îngrijit și coafat, dar și pentru că sunt adeptele look-ul rebel. Tunsoarea băiețească este potrivită cu lumea lui Calvin Klein și adeseori se spune desprea aceasta că este echivalentul blugilor pentru par. Și pe bună dreptate! 

Tunsori par mediu

Ai auzit de tunsoare sauvage? Reinventată de stilistul avangardist Jean Marc Maniatis, este sexy, feminină, și se potrivește oricărei lungimi de păr. Tehnica prin care părul este tuns sauvage este atipică – se taie hotărât și elaborat, în direcția opusă creșterii firului. Aceasta este puterea salonului profesional asupra vieții noastre – ne ajută să alegem tunsoarea care ne eliberează. Nimeni nu mai merge astăzi la salon pentru a-și încorseta părul în fixativ. 

Dacă ești adepta lookurilor compacte și preferi părul mediu, te poți orienta spre tunsori păr mediu femei precum ar fi bobul scurt sau cel mediu. 

Acestea pot face orice femeie să arate cochetă și sexy, în același timp. În funcție de formă feței poți alege să ai breton sau nu. 

Dacă ai o frunte lată și proeminentă ți-ar stă bine cu o tunsoare bob cu breton. Poți alege un breton care să-ți acopere fruntea sau îl poți pieptăna într-o parte pentru un efect mai cochet. Ambele tipuri de bob oferă unei femei un aer elegant și chic în orice situație. Dacă te îndoiai, bobul este una din acele tunsori femei 45 de ani care nu se demodează niciodată, dar, mai ales se potrivesc și femeilor de peste 45-50 ani. 

Mai jos ai mai multe tipuri de tunsori femei pe care le-am făcut în salon și pe care ți le recomandăm.

Modele de par scurt tuns in scari

Părul scurt este mai greu de tuns în scări, dar nu imposibil. Un stilist priceput poate să te facă să arăți extraordinar chiar dacă ai părul scurt. Scările te pot ajută să dai volum părului și să-l aranjezi mai ușor. Poți alege tunsori par scurt femei față rotundă sau tunsori par scurt ondulat femei în funcție de ce îți place și ce formă a feței ai. Părul scurt poate fi la fel de elegant și cochet ca părul lung dacă alegi o tunsoare care să te avantajeze și care să te facă să te simți bine în pielea ta. Este important că textura părului tău să se potrivească tunsorii alese. 

Secretul tunsorii în scări pentru păr scurt e cunoscut doar de cei mai buni coafori. Ca şi bază pentru aceasta se ia oricare din tunsorile actuale, important e să se potrivească cu tipul feţei şi al buclelor, pe care practic se “aştern” scăriţele. În particular se poate lua ca bază bob, carre, pixie şi orice forme asimetrice ale acestora. 

Tunsori pentru par lung in scari

Părul lung este ideal dacă îl tunzi drept sau filat. Ar fi bine să ții cont de forma feței și de preferințele personale, dar ai la dispoziție o mulțime de modele. Tunsoarea în scări este ideală pentru părul lung, mai ales în acest an când stilișții recomandă tunsorile care oferă volum. Aceasta oferă părului o formă care pune în evidență trăsăturile feței, dar adaugă și volum.

“Scările” create pot fi pronunțate sau mai puțin evidente, lucru care ține strict de textura părului. Avantajul cel mai mare al acestei tunsori este faptul că poate fi aranjată rapid și ușor. La fel și în cazul îngrijirii. După spălare poți aplica spumă de păr, apoi usuci părul cu peria de volum pentru obținerea unui efect glamorous.

Tunsori par mediu in scari

Dacă ai păr mediu și vrei o tunsoare în scări, poți alege cu cea mai mare încredere o tunsoare de tipul bobului texturat. Aceasta este o tunsoare lejeră, ușor de coafat, dar care îți poate oferi jovialitatea de care ai nevoie. Pentru a păstra forma părului tuns în scări, este important ca de fiecare dată când îl speli să-l îndrepți cu o perie rotativă.

Placă de păr nu este indicată prea des deoarece deteriorează textura firului de păr. Părul mediu este de regulă recomandat doamnelor mai în vârstă, dar și femeilor care doresc să aibă cât mai puține bătăi de cap în aranjarea și coafarea sa.

Ce tunsoare sa alegi in functie de forma fetei

Cum să alegi? Țînând cont de forma feței și de fizionomie în ansamblu, înainte de preferințele personale, dar luând în calcul și stilul tău de viață. Dincolo de acestea mai e valabilă o singură regulă – fii tu însăți. Dacă alegi doar ținând cont de preferințele personale, s-ar putea să optezi pentru o tunsoare care îți place în teorie, dar care nu ți se potrivește deloc și pe care o vei regreta până îți crește părul.

Unele persoane au trăsături foarte proeminente își pot determina forma feței doar uitându-se în oglindă. Totuși, dacă îți e greu să îți dai seama ce formă a fetei ai, poți folosi un truc simplu, dar eficient. Prinde-ți părul la spate și, cu ajutorul unui creion de ochi sau de buze, trasează o linie de-a lungul conturului feței. Astfel, îți poți da seama ușor ce formă a feței ai.

 • Dacă ai un craniu bine rotunjit, îți poți permite orice tunsoare, bineînțeles ușor filată.
 • Dacă este puțin plat, va fi nevoie să compensați în volum și, dacă părul este rar, este preferabil să nu optezi pentru tunsori scurte.  Un gât fin va fi ușor de scos în evidență, dar dacă este puțin mai gros trebuie îmbrăcat în șuvițe pentru a-i sublinia linia. Umerii lați vor părea însă și mai lați dacă tunsoarea pe ceafă este în linie dreaptă.
 • Dacă ai o siluetă mai mare în jos și mai mică spre sus, evită alegerea unei tunsori “cap mic” și optează pentru o formă mai pătrată.
 • Dacă părul stă după urechi, ți se luminează fața. Părul rar filat deasupra urechilor dă impresia de volum iar părul des trebuie tuns drept,  din foarfecă.

Tunsori pentru fata rotunda

Fața rotundă este cel mai des întâlnit tip de față printre femei și este cel mai ușor de încadrat într-o tunsoare. Stratificarea tunsorii este un element esențial fiind  contraindicat bretonul drept și dens, pentru că face fața mai grosolană. Variantele asimetrice în schimb creează un aspect ușor și elegant. Evita să dai părul pe spate și ai grijă ca urechile să fie acoperite. Cele mai multe femei cu fața rotundă aleg acesttipar de tunsoare deoarece șuvițele laterale pot acoperi o mică parte a feței, fapt ce duce la echilibrarea proporțiilor.

Dacă ai o față plină, ar fi bine să faci cărarea într-o parte.  Tunsoarea bob fără breton ȘI LUNG  (bob drept) este una dintre cele mai potrivite tunsori pentru față rotundă femei, îmbunătățește proporțiile feței și subliniază frumusețea ochilor. Bobul fără breton este extrem de popular deoarece oferă opțiunea mai multor versiuni de coafare.

Tunsori pentru fata patrata

Fața pătrată este un tip de față întâlnit tot mai rar în rândul femeilor. Termenul de „pătrat” nu sună foarte flatant, dar adevărul este că dacă alegi tunsoarea sau coafură potrivită, și cel mai ascuțit maxilar poate fi îndulcit. Cheia este să alegi variante opuse formei feței tale; dacă față rotundă are nevoie de tăieturi abrupte și tunsori deloc asimetrice, față pătrată are nevoi cu totul diferite. Pentru a estompa liniile dure ale feței, este indicat un breton asimetric, pe o parte,scări rotunjite, breton suav și, ideal, multă textura pentru a echilibra maxilarul.

De asemenea, poți opta pentru o tunsoare filată sau în scări, care “îmblânzește” unghiurile feței și oferă alungire. În niciun caz, nu apela la o tunsoara scurtă, de tip bob. Pentru față pătrată, se recomandă evitarea buclelor foarte definite, care nu fac decât să evidențieze lățimea fetei. Părul drept estompează maxilarul proeminent și creează senzația de alungire, așa că este cea mai bună opțiune. Dacă, totuși, ești fană a buclelor, poți opta pentru unele lejere, fără prea mult volum. Acestea îți vor alungi față, dându-i un aspect oval.

Îți recomandăm și tunsoarea pixie deoarece este extrem de versatilă și ți se va potrivi indiferent de vârsta deținută deoarece îți va oferi un look elegant și proaspăt. Această oferă efectul vizual de alungire a feței în timp ce echilibrează extrem de bine proporțiile. Mai mult, bărbia nu va mai apărea atât de proeminentă, în timp ce trăsăturile feței vor fi scoase în evidență. Vei fi mai feminină și vei avea un șarm deosebit.

Tunsori pentru fata ovala (alungita)

Stiliștii sunt de părere că fața ovală este tipul ideal de față pentru că i se potrivesc perfect toate lungimile de păr și toate formele. Dacă nu știai, proporțiile feței ovale sunt simetrice, fiind caracterizată prin linii fine, fără prea multe unghiuri, iar zona bărbiei este ușor alungită. Acest lucru o face extrem de versatilă. Femeile cu o față ovală pot să aleagă orice tunsoare sau coafură, fără să țină cont de vârstă.  Fețele ovale sunt potrivite unei tunsori pixie, dar doar versiunea cu breton. Această tunsoare o să elimine aspectul unui nas de dimensiuni mari, dar mai mult, va elimina ridurile aflate pe frunte. 

În cazul unei fețe ovale, arată bine atât coafurile foarte sofisticate, cât și împletiturile simple și lejere. Feței ovale i se potrivește orice tip de cărare. Cele mai indicate coafuri sunt cele care lasă față liberă.

Idei si tipuri de tunsori bob

De-a lungul secolelor, bobul a fost purtat de importante personalități feminine: Cleopatra, Ioana D’Arc, chiar și Amelia Earhart, prima femeie aviator care a zburat peste Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, abia de la începutul anilor 1900 tunsoarea a câștigat popularitate în rândul femeilor.

Transformată într-o tunsoare la modă de nume mari precum dansatoarea Irene Castle, Coco Chanel și actrița Colleen Moore, bobul a fost un simbol al emancipării și a devenit rapid coafura occidentală dominantă în anii ’20  – în special în rândul oamenilor cu profesii creative și artistice.

“Părintele” bobului modern a fost hairstylistul Vidal Sassoon, care a lansat coafura ca o reinterpretare modernă a coafurii pageboy, foarte populară în anii  ’60. La fel ca în anii ’20, tunsoarea bob a reprezentat spiritul liber și independența.

Până în anii ’70, coafura bob a devenit un simbol al modei  – până și bărbații au ales să o poarte după 1990.

Astăzi, bobul vine în toate formele și dimensiunile, de la bob inversat la bob filat și până la bob neglijent sau în straturi. Aspectul comun al acestor tunsori este look-ul chic și feminin pe care îl oferă, precum și îngrijirea rapidă. 

Mai mult, oferă oricărei femei un aer tineresc. Bobul scurt, lung, mediu cu breton se potrivește femeilor cu o față ovală sau rotundă. Bretonul aduce cu sine efectul de micșorare a feței, fapt care te ajută dacă ai o față mai alungită decât ți-ai dori. Dacă ai o față rotundă, tunsoarea bob cu breton ți se potrivește mănușă dacă aranjezi bretonul într-o parte.

Bobul clasic

Bobul clasic are aceeași lungime a tuturor șuvițelor din jurul capului, undeva între vârfurile urechilor și deasupra umerilor, încadrând fața sub bărbie. Șuvițele de dedesubt sunt puțin mai scurte față de cele de deasupra, pentru mai mult volum. Pentru un aspect și mai frumos, vârfurile pot fi ondulate pentru a se întoarce spre interior. Bobul clasic nu are niciodată straturi. Femeile din întreaga lume preferă această tunsoare datorită eleganței sale, dar și faptului că este ușor de aranjat.

Bobul clasic cu breton este cel mai ușor de realizat și cel mai potrivit pentru fețele rotunde. Cu ajutorul lui poți avea acea eleganță specifică franțuzoaicelor și pe care și-o doresc toate femeile din lume. Totuși, ar trebui să știi că nu este întotdeauna ușor de aranjat sau coafat, mai ales dacă ai un păr rebel. 

O femeie cu o față rotundă și o tunsoare bob clasic va întineri foarte mult dându-i un aer special. Din acest motiv este recomandată femeilor mai în vârstă. Nu ezita să o încerci nici dacă eșți tânără, s-ar putea să-ți placă la nebunie, mai ales dacă alegi să te vopsești într-o nuanță de blond cald. 

Bobul filat (cu volum)

Bobul în straturi se potrivește foarte bine părului subțire, pentru că îi oferă volum și structură – și pentru că acoperă parțial fața, poate fi purtat și dacă forma feței tale este rotundă. Este alegerea ideală pentru cine dorește o schimbare incredibilă. 

Cel mai mare avantaj al sau este volumul, de aceea, in afara de cazul de mai sus, ti se potrivește de minune – evident – si dacă ai părul des, pentru că îl face mai ușor de aranjat.

Pentru a obține un bob filat părul va fi tăiat în scări, mai scurt în partea de sus, mai lung în partea de jos. Această tunsoare este recomandată femeilor cu o față alungită deoarece taie din lungimea feței, efect vizual dorit de multe persoane. Bobul filat este o reinterpretare a bobului clasic.

Parul vine de obicei până la umeri, ceea ce îți permite să îl strângi într-o coadă, dar e și suficient de scurt pentru a arăta sofisticat. Spre deosebire de cel clasic, poate avea straturi și este mult mai versatil: poate avea o lungime scurtă, medie, breton sau nu, poate fi drept, ondulat sau chiar creț.

Dacă ar fi să identificam un dezavantaj, această tunsoare are nevoie de îndreptare după fiecare spălare. Usucă-ți părul de la rădăcină spre vârfuri, pentru mai mult volum și alege un balsam potrivit tipului tău de păr: pentru că ai părul tuns bob, este foarte important să îl poți pieptăna ușor.

Idei de tunsori bob cu breton

Bretonul este o idee genială de ascundere a frunții din diverse motive: acnee, iritații, cicatrici, lățime mare. Tunsoarea bob cu breton revine în tendințe deoarece creează echilibru și te ajută să ascunzi eventualele defecte. Poți alege orice între bob scurt, mediu, lung, dar de menționat este faptul că bretonul ar arăta bine filat. Poți purta bretonul pe întreaga frunte sau într-o parte. Totul depinde doar de tine și de cum îți place mai mult. 

Singurul dezavantaj al acestei coafuri este faptul că va trebui să faci vizite dese la salon pentru a întreține bobul așa cum trebuie. Bobul cu breton îți poate oferi aerul feminin și tineresc pe care îl cauți. 

Mai multe Tunsori

Cum aleg tunsoarea bob in functie de forma fetei

Oricât de mult ne-am dori, nu toate tunsorile ni se potrivesc, pentru că apar la mijloc mai multe variabile, cum ar fi forma feței. Cu toate acestea, tunsoarea bob e o tunsoare pentru toată lumea – ea va fi adaptată pentru a ți se potrivi la perfecție, indiferent dacă fața ta e rotundă, pătrată sau ovală. Bobul ales corespunzător încadrează orice chip, la fel cum fiecare tablou are nevoie de rama potrivită pentru a deveni capodoperă.

Tunsori bob pentru fata rotunda

Chipul rotund este unul echilibrat, unde proporțiile sunt simetrice și aproape egale. S-ar putea să îți dorești ca fața ta să se alungească puțin, iar bobul lung e perfect pentru tine. Îți oferă volumul la care aspiri în partea de jos, iar dacă optezi pentru bucle lejere vei pune accent pe maxilar și…ți s-a schimbat deja toată fizionomia! Pentru tipul tău de față cărarea pe mijloc este varianta care îți va accentua și mai mult frumusețea naturală.

Tunsori bob pentru fata patrata

Fața pătrată e caracterizată de trăsături nedefinite la nivelul pomeților, însă un maxilar și o frunte proeminentă. Emani putere și încredere în sine, însă dacă vrei să îți îndulcești trăsăturile, tunsoarea bobul scurt sau asimetric sunt opțiunile perfecte pentru tine. Orice look messy te va face să arăți fix așa cum ai visat, iar dacă iei în calcul și un breton neglijent, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Tunsori bob pentru fata ovala

Chipul oval e cel mai ușor de completat, pentru că indiferent de tunsoarea pe care o vei alege, ți se va potrivi. Totuși, cel mai frumos îți va scoate în evidență trăsăturile bobul scurt, pe care îl poți lăsa să se aranjeze natural, să capete acel aspect messy. Bobul asimetric îți va încadra la fel de bine fața și ce trebuie să eviți sunt liniile mult prea drepte, angulare, precise, pentru că fură din delicatețea pe care o emani cu ajutorul tunsorii.

Produse L’Oréal recomandate pentru par vopsit

Professionnel Serie Expert Vitamino Color RESVERATROL

Serie Expert Blondifier

Tecni.Art Beach Waves

Tecni Art Pli Shaper

Tecni Art Full Volume Extra

Cum aleg tunsoarea bob in functie de tipul de par

Deja ai asupra ta tot ce e nevoie pentru a fi fermecătoare, însă toate atributele tale pot fi accentuate prin alegerile corecte. Fie că ai nevoie de volum, fie că vrei să îl domolești, o tunsoare bob potrivită îți poate satisface toate dorințele.

Tunsori bob pentru par subtire

Chiar dacă părul tău nu e cel mai des și plin de volum, cine spune că nu ai voie să păcălești ochiul? Și poți face asta subtil, și totuși de efect, cu ajutorul unui bob scurt sau asimetric. Cele două opțiuni oferă instant iluzia unui păr mai voluminos și dens, însă poți accentua asta și mai mult cu ajutorul buclelor: dacă îți ondulezi părul lejer, vei reuși să creezi efectul de volum pe care ți-l dorești.

Tunsori bob pentru par des, dar cu fir subtire si casant

Dacă părul tău e des, însă firul de păr e subțire și casant, în continuare îți vei dori mai mult volum. În cazul ăsta, rămân valabile recomandările de mai sus, însă trebuie să știi că orice tip de bob va funcționa pentru tine. Deja ai atuul unui păr bogat, mai trebuie doar să îl propulsezi spre volum, ceea ce poți face cu ajutorul tunsorii potrivite. 

Tunsori bob pentru par des cu fir gros

Dacă ești posesoarea unui păr des, cu un fir gros, s-ar putea să îți dorești să diminuezi volumul; părul tău tinde să fie nărăvaș și să simți că îți scapă de sub control. Dacă alegi un bob filat scurt, vei reuși nu doar să îl potolești când simți nevoia, însă părul tău va căpăta cu adevărat contur și îți va pune trăsăturile în valoare. Atât bobul filat scurt, cât și cel asimetric (dar tot scurt) vor reuși să îți îmblânzească părul și îl vor face să arate mereu ca din reviste.

Idei pentru vopsirea parului tuns bob

Deși e o tunsoare versatilă, s-ar putea ca până și coafura bob să aibă anumite limite atunci când vorbim de culoarea care i se potrivește cel mai bine. Indiferent de tipul de bob pentru care vrei să optezi, iată ce ar trebui să iei în considerare când vine vorba de vopsirea lui:

Tunsoare bob in nuante de blond

Nuanțele deschise sunt cele care avantajează cel mai bine părul tuns bob. Fie că vorbim de blond clasic, fie că vorbim de blondul cenușiu, ambele avantajează orice tip de coafură bob. Oferă volum, dimensiune, poți obține umbre interesante care să îți încadreze elegant chipul. Cu atât mai mult, dacă părul tău nu e foarte des, blondul e culoarea care va înșela ochiul privitorului în acest sens.

Tunsori bob in nuante inchise (brunet sau saten)

Negrul rămâne una dintre cele mai elegante variante și când vine vorba de vopsitul părului; dacă ești brunetă sau șatenă, bobul e opțiunea de tunsoare pe care te poți baza. Te poți juca cu onduleurile naturale dacă ți se pare că brunetul te „înăsprește”, însă dacă vrei un look cu adevărat elegant, așezat, finisat și glamuros, un bob lung sau scurt drept e ceea ce ți se va potrivi. Buclele au puterea de a liniști temperamentul pe care brunetul ți-l impune, în timp ce lipsa lor te face să îți însușești îndrăzneala, curajul, sinele învingător – ție nu îți rămâne decât să alegi ce variantă a ta vrei să fii azi.

Tunsori bob in nuante de roscat

Roșcatul rămâne un confident de încredere al tunsorii bob. Roșcatul e cel mai frumos acompaniat de un bob scurt; împreună fac echipă și îți imprimă acel look sleek, feminin și îndrăzneț; roșcatul vine într-o multitudine de nuanțe, așa că poți experiementa cu tonurile în funcție de sezon și de starea ta de spirit. Culoarea potrivită de păr poate accentua orice lucru ai vrea să-l vezi mai des la tine, fie că vorbim de îndrăzneală, senzualitate, feminitate sau curaj. Trebuie doar să ai încredere și să experimentezi!

Tunsori bob cu suvite, balayage sau ombre

Șuvițele, tehnica balayage sau ombre sunt artificiile estetice care îți pot transforma complet look-ul. Și partea bună e că aceste artificii se înțeleg la perfecție cu orice tunsoare bob! Poți accentua sau diminua orice îți dorești cu ajutorul șuvițelor sau al acestor tehnici. Poți obține mai mult volum, creezi jocuri de lumină, conturezi umbre și oferi dinamism întregului look. Poți opta fie pentru șuvițe într-o nuanță mai deschisă a părului tău, pentru a da impresia unor lumini și umbre naturale, fie să ieși din tipar cu ajutorul unor nuanțe îndrăznețe.

Cum poti coafa parul tuns bob

Părul tuns bob are avantajul imediatului: arată bine imediat ce te trezești. E una dintre coafurile apreciate întocmai pentru versatilitatea sa și pentru că nu necesită foarte mult efort pentru că arată bine…de la sine! Și chiar dacă într-o zi e messy, s-ar putea nici să nu vrei să îl aranjezi prea mult, pentru că asta adaugă un plus de farmec.

Totuși, dacă din când în când vrei să faci o schimbare, părul tuns bob poate fi coafat, mai ales dacă vorbim de un bob lung. Te poți juca cu împletiturile și cocurile lejere, iar bobul lung îți permite și să îl prinzi în coadă. Pentru celelalte tipuri de bob, poți apela la accesoriile de păr care sunt gata să îți schimbe orice look, chiar și atunci când simți că e bad hair day – deși suntem siguri că asta nu se întâmplă niciodată. 

Iar pentru toate tipurile de bob poți oscila între păr drept și bucle lejere, realizate cu ajutorul unei perii rotative. În funcție de starea ta de spirit și ce simți că îți dorești azi de la părul tău, poți obține. Buclele îți transformă instant look-ul în unul tineresc și chic, în timp ce părul drept vorbește de la sine și ne spune că ai energie, ești elegantă și pusă pe treabă. 

Sfaturi de la experti pentru ingrijirea si intretinerea parului tuns bob

Ca să ai o tunsoare perfectă cât mai multă vreme, sunt câteva lucuri de care trebuie să ții cont: pe unele trebuie să le faci constant, iar pe altele să le eviți cât de mult se poate. 

Ce să faci:

 • Tunde-ți vârfurile regulat, o dată la 2 luni; așa, părul tău se va regenera în permanență, va avea un proces de creștere constant și va arăta mereu impecabil;
 • Usucă-ți părul de la rădăcină spre vârfuri: asta nu doar că îți oferă mai mult volum, însă îți păstrează sănătos părul în timp, pentru că vârfurile tale vor fi mai puțin uscate;
 • Folosește produse de îngrijire cu ingrediente sigure: evită alcoolul din produse, îți va usca părul, iar asta duce la acel frizz pe care nu ni-l dorim, nu?
 • Balsam, balsam, balsam: folosește din abundență balsamul tău preferat atunci când te speli pe păr și asigură-te că îl descâlcești în duș, dar și că nu îl smulgi sau piepteni prea agresiv; ca părul nostru să fie bun cu tine și să arate bine, trebuie să fii și tu bună cu el.

Ce să nu faci:

 • Nu te tunde acasă: bobul e o tunsoare pretențioasă la acest capitol, iar dacă bagi singură foarfeca în el, sunt șanse mari să îi ruinezi forma;
 • Nu te vopsi/șuvița singură: un stilist știe cum trebuie aplicată vopseaua astfel încât să lumineze zonele pe care vrei să le scoți în evidență și să aplice umbre acolo unde trebuie;
 • Nu folosi produse care încarcă firul de păr și nu îl agasa cu folosirea excesivă a căldurii;

Nu te stresa prea mult cu tot ce înseamnă coafat: părul bob se așează frumos de la sine, iar când e messy, tot impecabil arată.