+40 723 315 334

Tunsoarea bob este considerată de mai bine de un secol una dintre cele mai elegante coafuri. Clasică și sofisticată, această coafură emană feminitate și rafinament la fiecare pas. Tunsoarea poate fi adaptată după preferințele și personalitatea fiecărei femei – dacă ești o fire mai îndrăzneață poți opta pentru un bob asimetric cu bucle, iar dacă preferi ceva mai clasic, o coafură bob cu bucle retro ar fi ideală pentru tine. 

Principala frică a femeilor când vine vorba de a renunța la  părul lung este numărului limitat de opțiuni de coafare. Ceea ce este fals! Noi suntem aici pentru a te încuraja să faci o schimbare și să nu lași frica să îți ghideze deciziile când vine vorba de a încerca ceva nou cu părul tău. Salonul nostru beneficiază de hairstyliști experimentați care sunt pregătiți să îți ofere cele mai bune sfaturi în funcție atât de aspectul tău fizic, cât și de personalitate. Short hair, don’t care! 

Idei de coafuri pentru parul scurt si drept

Fiecare femeie, indiferent de preferințe, poate fi avantajată de o tunsoare scurtă, iar factorii subiectivi precum tipul firului de păr sau forma feței nu ar trebui să reprezinte un impas. Este important de știut faptul că există numeroase posibilități de stilizare a părului scurt și depinde de tine și de preferințele tale în alegerea coafatului, de la bucle lejere retro, până la wet look-uri spectaculoase care te vor face să te simți o femeie elegantă și puternică.

Tips & tricks de coafare a parului scurt cu bucle

Chiar dacă e scurt, părul bob rămâne o tunsoare extrem de versatilă, care poate fi cu ușurință coafat în funcție de dorințele tale. 

Coafarea parului scurt/bob cu bucle retro

Tunsoarea bob cu bucle retro este una dintre coafurile preferate ale femeilor, fiind ușor de realizat și niciodată nu eșuează să ofere un aer sofisticat. Pentru a realiza această coafură, în primul rând, trasează o cărare laterală adâncă, cât mai netedă. Aplică gel de păr și formează onduleuri cât degetul de groase, ajutându-te de agrafe de păr care să imprime forma. La final, scoate agrafele și folosește o cantitate generoasă de fixativ pentru ca efectul să dureze cât mai mult. 

Coafarea parului scurt/bob asimetric cu bucle lejere

Bobul asimetric cu bucle lejere este una dintre cele mai îndrăznețe, coafuri, perfectă pentru femeile care doresc să adauge un anumit dinamism coafurii clasice. Este o tunsoare în care părul este tăiat fără simetrie stânga-dreapta – o parte fiind mai lungă decât cealaltă. Buclele le poți crea cu ajutorul ondulatorului, înfășurând șuvițe în jurul acestuia. La final, acest timp de coafură îți poate oferi un aer tineresc și totodată, un volum dinamic părului.

Coafarea parului scurt in stil afro – cu bucle foarte mici si dese

Coafarea părului în stil afro este mereu o opțiune distractivă și chic, iar rezultatul este unul de care nu te poți plictisi. Pentru a-ți putea stiliza părul în acest fel este esențial un ondulator de păr pentru bucle afro. Se iau șuvițe mici de păr și se înconjoară câteva secunde în jurul ondulatorului. Efectul va fi unul îndrăzneț, care te va face să te simți ca o femeie puternică. 

Wet look spectaculos pentru parul scurt

Wet look-ul este un clasic al covorului roșu, fiind o coafură care rămâne mereu în tendințe.  Cheia pentru a obține un wet look spectaculos este aranjarea părului atunci când este de fapt jumătate uscat. 

Aplică produsul de styling, care poate fi gel, spumă sau cremă pentru coafat – care trebuie să aibă un grad de fixare mai mare, pentru un plus de rezistenţă (umezeala din păr va dilua oricum produsul, deci nu vei avea parte de şuviţe apretate, asigură-te că folosești un produs profesional). Aplică produsul pe părul umed și cu ajutorul unui pieptene cu dinți rari distribuie uniform produsul. Efectul va fi unul feminin, elegant și care îți scoate trăsăturile în evidență.

Idei de impletituri pentru parul scurt

Indiferent de lungimea părului tău, împletiturile vor face mereu o impresie pozitivă. 

Părul  scurt este ușor de stilizat și există numeroase variante când vine vorba de împletituri. Împletiturile care se află în topul preferințelor persoanelor cu păr scurt sunt coronițele, împletiturile clasice chinezești sau cele tip cascadă.

Sfaturi pentru aranjarea parului scurt cu carare pe o parte

Cel mai ușor mod în care poți obține o coafură cu cărare pe o parte corectă este să poziționezi pieptenele în centrul sprâncenei și apoi să creezi, din acel punct, cărarea laterală. Acest tip de coafură este recomandat persoanelor care au fața pătrată, deoarece oferă vizibilitate unghiurilor feței. Poți opta și pentru niște bucle lejere pentru a oferi puțin volum părului și, la final, rezultatul va fi unul de efect.

Coafuri pentru par scurt folosind accesorii chic

Accesoriile pentru păr vin în multe forme și dimensiuni diferite și pot schimba radical look-ul unei persoane.

O variantă ar fi integrarea clamelor și agrafelor în orice tip de coafură (bucle retro, împletituri) deoarece de cele mai multe devine mai interesantă – dacă folosești clame si agrafe este recomandat să folosești un număr impar pentru o compoziție echilibrată, iar perlele pot fi folosite în coafuri precum coronițele pentru a le adăuga un aer de rafinament și feminitate. 

Ce coafuri recomanda profesionistii Man!fest pentru par scurt/bob

Bobul e tunsoarea care generează fascinație de ani de zile – simplă, dar elegantă, clasică, dar jovială, tunsoarea bob realizată corect nu doar încadrează armonios fața, dar îți potențează personalitatea și o scoate la iveală pe adevărata tu. 

  • bobul scurt drept – pentru eleganță desăvârșită;
  • bobul messy – pentru personalitatea bossy 😉 ;
  • bobul asimetric – pentru când nu te poți decide.

La Man!fest nu îți oferim doar o tunsoare bob – îți oferim un întreg ritual în care suntem asistenții tăi personali.

Ne jucăm cu texturile și culorile, iar bobul tău poate fi pus în valoare prin cele mai inovative tehnici de care ne bucurăm în salon.