+40 723 315 334

Este bine cunoscut faptul că părul lung este iconic – un simbol al feminității, seducției și frumuseții. Chiar dacă necesită o îngrijire mai minuțioasă, este evident că atunci când vine vorba de coafare este cel mai avantajos și oferă cele mai multe posibilități. Alegerea coafurii depinde doar de tine și de preferințele tale sau de evenimentul la care vrei să participi, poți opta atât pentre împletituri spectaculoase, dar și pentru multe tipuri de bucle.

Idei de aranjare a parului in functie de tipul acestuia

Cum arată părul tău? E lung și drept sau porți valuri pe umeri? Indiferent de răspuns, iată câteva idei de coafuri care să inspire:

Coafuri pentru par lung si drept

Părul lung și drept e cel mai prietenos cu schimbarea, așa că profită de ea. Dincolo de coafurile pe care le poți realiza, culorile în care te vopsești sunt la fel de importante. 2021 e anul în care vrem echilibru, așa că alege o culoare armonioasă, care generează fascinație – blond fără compromisuri, Multi-Techniques 8 Bonder Inside de la L’Oréal Professionnel. 

Dincolo de transformarea părului fără niciun risc, MT 8 Bonder Inside oferă mai mult de atât: garanția îngrijirii de durată. Părul decolorat cu ajutorul tehnicii moderne implementată de L’Oréal Professionnel  își păstrează sănătatea în timp – procedurile chimice la care este supus sunt minim invazive, iar rezultatul final? Nu doar păr blond impecabil, ci și păr cu adevărat sănătos. Mai mult decât o tehnică de decolorare superioară, MT 8 e un produs care asigură și îmbunătățește sănătatea firului de păr, conducând către un look final glamour, scăldat în luminozitate și umbre definite, care cuceresc prin eleganță și simplitate.

Iată câteva idei de coafuri dacă ai părul lung și drept:

 • Împletitură cascadă;
 • Coc scoică;
 • Împletitură coadă de pește;

Idei de coafuri pentru par lung si ondulat

Părul lung și ondulat e diafan și jucăuș, iar avantajul? Arată bine încă de dimineață. Dacă vrei să îți îndrepți onduleurile, folosește o placă profesională de îndreptare a părului, precum Steampod 3.0. Iată câteva idei de coafuri dacă ai părul lung și ondulat:

 • Împletitură sirenă;
 • Coadă răsucită;
 • Coc la ceafă;
 • Coc messy.;

Idei de coafuri pentru par lung cu bucle

Toate femeile își doresc un păr voluminos, sănătos și care să întoarcă toate privirile, iar buclele par a fi cea mai bună alegere care să respecte aceste criterii. Există numeroase coafuri pe care le poți face când vrei să optezi pentru bucle, iar printre ele se numără buclele lejere și cele afro.  Cu buclele poți experimenta cel mai ușor și poți să încerci mereu ceva nou pentru a-ți da seama ce ți se potrivește cel mai bine.

Bucle tip waves

Buclele beach waves vor fi mereu în topul preferințelor tuturor femeilor. Acest tip de bucle arată excelent pe toate persoanele și flatează toate formele feței și tipurile de păr. Buclele se pot obține atât prin căldură, cu ajutorul ondulatorului, dar și fără căldură, lăsându-ți cocuri plasate strategic la ceafă. Când îți faci cocurile, părul ar trebui să fie ușor umed – nu ud. 

Bucle lejere, cu aspect natural

Buclele lejere se realizează cu ajutorul ondulatorului. Pentru a obține bucle cu aspect natural,  separă părul în șuvițe mai subțiri și înfășoară fiecare șuviță câteva secunde pe ondulator – dacă vei încerca să îți faci coafura cu șuvițe mai groase, va fi mult mai greu și efectul nu va rezista la fel de mult.

Coafarea parului lung in stil afro – cu bucle foarte mici si dese

Coafura părului în stil afro este mereu o opțiune îndrăzneață și extravagantă și, chiar dacă durează puțin mai mult timp, rezultatul final este unul extraordinar. Pentru a-ți putea stiliza părul în acest fel este esențial un ondulator de păr pentru bucle afro. Se iau șuvițe mici de păr și se înconjoară câteva secunde în jurul ondulatorului. Efectul va fi unul chic de care nu te vei putea plictisi niciodată.

Idei de coafuri pentru par lung prins in coada

Când vine vorba de coafarea părului lung prins în coadă, oportunitățile sunt infinite. În funcție de tipul personalității tale, poți opta pentru o coafură simplă și elegantă care exprimă feminitate sau un look îndrăzneț, voluminos și dinamic.  

Coada laterala 

Coada laterală este o alternativă clasică și elegantă a celei simple, realizate într-o parte. Este indicat să vă spălați părul înainte pentru a oferi o rezistență mai mare coafurii. Împărțiți părul umed în două secțiuni egale și răsuciți părul din partea opusă într-un cilindru, fixându-l pe parcurs cu agrafe. Când  va ajunge la urechea din partea opusă a cărării, strângeți părul rămas într-o coadă. Este recomandat să folosiți fixativ pentru a prelungi efectul.

Coada tip fishtail

Coada de pește va fi mereu una dintre preferatele tuturor, fiind o împletitură simplă care nu necesită mult efort. Prinde-ți părul într-o coadă de cal și separă-l în două părți egale. Este indicat să folosești un elastic transparent pentru a nu se vedea urât la finalul împletiturii. Separă o secțiune de jumătate de centimetru de păr de exteriorul cozii de cal din partea stângă și mut-o spre partea dreaptă, trecând peste aceasta pentru a uni suvița cu partea stângă, din nou. Trebuie să muți suvița ușor, fără să o răsucești, pentru un aspect cât mai clean și elegant. Alege o nouă suviță subțire din partea opusă și repetă pașii. Când ați terminat de împletit, fixați capetele cu un al doilea elastic transparent.

Coada tip funie

Coada funie este ușor de realizat și este o coafură realizată în doar 2-3 minute. Cu ajutorul unui elastic rezistent, strânge părul sus într-o coadă de cal. După, împărțiți coada în două secțiuni egale pe care le vei răsuci între ele încât să obți o funie. La final, fixează coada cu un elastic transparent.  

Coada rasucita

Coada răsucită este o coafură îndrăgită de multe femei, deoarece este ușor de realizat și în același timp transmite feminitate și rafinament. Ca prim pas, trebuie să stabilești la ce nivel vrei să îți fie coada. Fixează părul cu ajutorul unui elastic, apoi creează o gaură în par chiar deasupra elasticului. Următorul pas este de a trece părul prin gaura creată și ca să îți fie mai ușor, poți răsuci părul într-un șnur. În funcție de ce preferințe ai, dacă vrei să optezi pentru un look rebel sau nu, poți aplica pe palmă puțin produs de aranjare pentru a nivela firele rebele. 

Coada tip ponytail

Coada de cal este varianta clasică a acestei coafuri, fiind, poate cea mai ușor de realizat. Pentru o coadă de tip ponytail de efect, poți să îți faci niște bucle lejere apoi să prinzi părul strâns. cu un elastic, dar să lași o suviță subțire afară. Ia suvița subțire și înconjoar-o în jurul elasticului pentru a-l acoperi întregime și fixează cu o agrafă de culoarea părului. În funcție de preferințe, poți folosi și un produs de aranjare pentru a nivela firele rebele.

Idei de impletituri pentru par lung

Împletiturile sunt diafane și delicate, iar dacă părul tău are una dintre acele bad days (deși noi nu credem în ele), poți alege să îți împletești părul:

 • Împletitură coadă de pește;
 • Împletitură spic de grâu;
 • Împletitură sirenă;
 • Împletitură cascadă;
 • Coc împletit;

Cocuri inedite pentru parul lung

Norocul persoanelor cu păr lung este că niciodată nu ar putea rămâne fără idei sau opțiuni de stilizare a părului, chiar și când vine vorba de cocuri. Ai opțiuni multiple, de la cocuri clasice și feminine, până la messy buns – coafuri care sunt ușor de realizat, gata în doar câteva minute.

Coc lejer, simplu si rapid

Cocurile lejere sunt în topul preferințelor femeilor fiind preferate look-urile îndrăznețe și voluminoase. Pentru a crea un messy bun, în primul rând, apleacă-te cu capul în jos și prinde-ți părul într-o coadă de cal, care să nu fie strânsă. Răsucește părul și rotește-l în jurul bazei cozii de cal, continuând să înfășori sub coc – rezultând într-un  look voluminos, dezordonat și de efect.

Coc tip scoica

Cocul scoică este unul dintre cele mai îndrăgite coafuri pentru că nu necesită decât puţină îndemânare şi un spray puternic de fixare, care să ajute coafura să reziste cât mai mult timp. Coafura pote fi creată dacă stângi părul într-o coadă și eliberezi elasticul 5 cm de cap, astfel încât părul să nu mai fie strâns. Următorul pas este să răsucești părul într-un șnur și să îl rotești spre rădăcina părului, în interior. Pentru a fixa părul poți folosi agrafe. Efectul coafurii va fi unul rafinat și va dura o zi întreagă dacă folosești unspray de fixare puternic și, dacă dorești să îi adaugi un aer mai sofisticat poți adăuga accesorii.

Coc la ceafa

Cocul la ceafă este una dintre cele mai ușoare coafuri și necesită doar 2-3 minute. Prinde-ți părul într-o coadă de cal joasă lejeră, apoi răsucește părul și rotește-l în jurul bazei cozii continuând să înfășori, până formezi un coc. După preferințe poți să îl faci mai strâns si elegant sau dezordonat și voluminos. Este o coafură simplă care nu dezamăgește niciodată.

Coc cu impletitura frantuzeasca

Împletitura franțuzească sau Oklahoma – fie ea încorporată într-un coc, fie ea de sine stătătoare, generează o eleganță aparte. Ruptă parcă din coafurile doamnelor din Versailles, împletitura franțuzească nu e întocmai ușor de realizat, dar exercițiul naște performanță. E recomandată atunci când deja a trecut o zi sau două de la spălarea părului, ca să te asiguri că părul e suficient de texturat. 

Coafuri pentru par lung folosind accesorii chic

Accesoriile pentru păr au puterea de a schimba radical look-ul unei persoane. O variantă ar fi adăugarea perlelor într-o împletitură sirenă, iar așa devine automat mult mai feminină și sofisticată. Totodată, dacă ești pe grabă poți opta pentru un coc lejer prins cu un clește de păr, chiar dacă nu ai făcut mare lucru, coafura este de efect. În ultima vreme, elasticele de păr cu eșarfă de mătase sunt tot mai folosite. Dacă te-ai plictisit de o coadă banală de cal, poți oricând să adaugi un astfel de elastic pentru adăuga un aer fresh look-ului.

Alte accesorii de păr:

 • Cordeluțe;
 • Clame (dacă folosești clame, este recomandat să ai un număr impar);
 • Bentițe;
 • Clamă de păr cu fundă;
 • Eșarfă de catifea;

Ce coafuri recomanda profesionistii Man!fest pentru par lung

Părul lung a fost dintotdeauna semnul eleganței supreme; ce ne place cel mai mult la părul lung? Versatilitatea sa. Poți contura look-uri clasice, elegante, diafane, jucăușe, rebele și, dincolo de asta, te poți vopsi în orice culoare vrei, iar cu ajutorul tehnicilor premium de vopsire poți crea dimensiune și volum. Ce facem noi, la Man!fest, cu părul lung?

Iată câteva dintre look-urile noastre preferate: 

 • beach waves, beach waves, beach waves – buclele lejere rămân în topul preferințelor pentru că emană eleganță relaxată;
 • păr lung drept, sănătos și sleek, cu ajutorul Steampod 3.0;
 • păr lung degrade, cu ajutorul blondului care vine fără compromisuri: MT 8 Blonde Bonder;
 • casual long hair: dacă optezi pentru culoarea potrivită și produse de îngrijire profesionale, părul tău nu necesită coafare.
 • Părul tău formează de unul singur o coafură, încă de dimineața devreme.