+40 723 315 334

Nunta este cea mai specială zi din viața unei femei – cu siguranță toate miresele vor să se simtă excepțional în ziua nunții lor, să fie îmbracate, machiate și aranjate într-un mod în care să le avantajeze din toate punctele de vedere. O coafură de nuntă are un efect foarte mare în a spori frumusețea frumoasei mirese. Pentru a vă face munca mai ușoară, am pregătit o listă de criterii și exemple pe care trebuie să le iei în considerare când îți alegi coafura din marea ta zi.

Coafuri pentru nunta in functie de lungimea parului 

Pentru alegerea unei coafuri perfecte este esențial să ți cont și de lungimea părului, deoarece o împletitură pentru părul lung, cel mai probabil nu va fi potrivită și pentru părul scurt. Există numeroase opțiuni prin care îți poți scoate în evidență trăsăturile utilizând o coafură care îți avantajează lungimea părului tău. 

Coafuri de nunta pentru parul lung 

Părul lung este întotdeauna uimitor, deoarece opțiunile de coafură cresc exponențial cu câțiva centimetri în plus de păr. Opțiunile sunt nelimitate și vei avea mereu din ce să alegi, deci sfatul nostru este să alegi ceva ce știi că ți se potrivește. Împletiturile vor fi mereu una dintre cele mai grozave alegeri pentru părul lung, fie că vrei o coadă de sirenă sau spic de grâu, poți adăuga puțină eleganță cu accesorii precum perle și agrafe și vei întoarce cu siguranță privirile tuturor. Dacă ai vrea să abordezi o coafură simplă și de efect, poți opta și pentru un up-do lejer.

Coafuri de nunta  pentru par mediu

Tot mai multe persoane opteză pentru părul mediu – are un aer fresh și revigorant. Un messy bob este o alegere excelentă şi deloc complicată pentru femeile cu păr mediu, accesorizat cu niște agrafe prețioase și un voal pe măsură, cu siguranță va avea efectul dorit. O altă opțiune poate fi cocul franțuzesc, este o variantă mai lejeră și elegantă a cocului. Această coafură se potrivește foarte bine cu o rochie cu spatele gol, pentru a scoate în evidență frumusețea sa. 

Idei de coafuri pentru nunta pentru parul scurt/bob

Multă lume consideră că opțiunile de coafare sunt limitate când ai păr scurt, dar noi suntem aici să îți spunem contrariul. Părul scurt îți va oferi mereu un aspect fresh pe care multă lume îl dorește – în funcție de forma feței tale și, chiar de personalitate, poți opta fie pentru o coafură cât mai simplă cu părul desprins sau diferite împletituri care arată minunat pe păr scurt. Pentru a adăuga volum, poți opta petru niște bucle delicate, care sunt mereu o alegere bună și se potrivesc cu fiecare ținută. Dacă ai vrea ceva mai special și ai  păr scurt/bob există multe posibilități, precum coronițele împletite și codițele subțiri împletite, care accesorizate corespunzător vor adăuga și un rafinament unic coafurii. 

Idei de coafuri de nunta in functie de forma fetei

Pentru alegerea unei coafuri perfecte este esențial să îți cunoști forma feței. Este important să ți cont de acest aspect în special în cazul coafurii de nuntă. Cu siguranță nu vrei să îți alegi ceva ce te dezavantajeaza, ci mai degrabă ceva ce îți scoate în evidență trăsăturile. Ți-am pregătit o listă cu coafuri de nuntă în funcție de fiecare formă a feței, pentru a-ți face orientativ o părere despre ce îți dorești. 

Coafuri pentru fata ovala

Este destul de greu să îți dai seama care este coafura perfectă când vorbim despre fața ovală, deoarece este cea mai versatilă și aproape orice fel de coafură ți se potrivește. Buclele sunt mereu o opțiune potrivită, fiindcă îți oferă o lățime feței și o conturează frumos. Buclele în cascadă sunt mereu o alegere potrivită, fiind coafura perfectă, în special dacă ai păr lung. Dacă dorești un efect mai elegant și vreți ca părul să fie strâns, poți opta și pentru o coadă de caș sau un updo. 

Coafuri pentru fata rotunda

Primul pas pe care trebuie să îl iei în considerare dacă ai fața rotundă este creearea unei iluzii de alungire a feței. Există numeroase coafuri care îți pot scoate în evidență trăsăturile, poți opta și pentru o coadă de cal prinsă în vârful capului pentru a adăuga o înălțime coafurii, pe care să o accesorizezi corespunzător și să îi adaugi niște bucle lejere. Un aspect de care ar trebui să ți cont – încearcă să eviți părul drept. Dacă ai părul tuns în scări îți poate scoate la lumină trăsăturile dacă ai o fața rotundă. Poți opta și pentru niște bucle de tip beach waves, care nu dau greș niciodată. 

Coafuri pentru fata patrata

Se zvonește că fața pătrată este cea mai bună formă de chip – fața pătrată este unghiulară și puternică, dacă ai un maxilar proeminent și este aproape similar în lățime cu fruntea și pomeții, înseamnă că ai o fața pătrată. Aspectul de care trebuie să ți cont mereu este catifelarea ei, fiind o formă de fața destul de rigidă, este important să se ma înmoaie câteodată. Dacă îți place părul despris, poți să îl stilizezi cum dorești tu – fie că vrei bucle lejere, beach waves sau orice altceva, este recomandat să optezi pentru o despărțire laterală pentru a sparge puțin lățimea feței.

Idei de coafuri pentru nunta tinand cont de culoarea parului

Culoarea nu este un criteriu decisiv în alegerea coafurii, dar cu siguranță există opțiuni de coafuri care să evidențieze mult mai frumos culoarea părului. Totuși, fiind marea ta zi, este important să ți cont de fiecare detaliu. 

Coafuri ideale de nunta pentru parul blond

Părul blond scoate mereu în evidență feminitatea din fiecare mireasă. Există multe coafuri care avantajează părul blond, iar printre ele se numără împletitura de pește, cocul scoică și buclele. 

Împletitura de pește este recomandat să fie cât mai messy, pentru a adăuga volum și naturalețe părului, cocul scoică este perfect dacă îți dorești ceva armonios și rafinat, iar de bucle nu este nevoie să zic nimic – oriunde și oricând, buclele sunt o alegere grozavă. În schimb, accesoriile trebuie puțin gândite pentru că dacă ai păr blond este foarte probabil să nu se observe foarte tare, din această cauză încearcă să optezi pentru accesorii cât mai strălucitoare.

Coafuri de nunta pentru par brunet/saten

Părul șaten arată minunat pe orice femeie, mai ales că poate fi accesorizat ușor cu perle și agrafe care arată grozav de fiecare dată. Dacă ai păr brunet sau șaten poți opta pentru o coadă de sirenă voluminoasă, pe care să o accesorizezi corespunzător cu perle. Perlele se potrivesc foarte bine la părul închis la culoare, au ceva special care te face să îți întorci privirea. O altă opțiune ar putea fi cocul jos, realizat lejer pentru o notă de simplitate și rafinament – pentru a adăuga un efect mai special, îți poți lăsa chiar și câteva șuvite în fața. Împletitura cascadă prinsă la spate cu o diademă își va face mereu bine treaba, fiind o varintă mai sofisticată a părului desprins.

Coafuri pentru nunta pentru parul roscat

Femeile care au părul roșcat natural sunt unele dintre cele mai norocoase – părul roșcat are o inocență aparte și transmite multă feminitate. Una dintre cele mai potrivite coafuri pentru părul roșcat este împletitura coroniță, care se va potrivi mereu cu această culoare de păr. Alte opțiuni ar putea fi împletitura spic, care prin simplitatea sa emană un aer sofisticat și dacă preferi părul desprins, din nou, buclele sunt mereu o alegere potrivită. După cum am spus și mai sus, o extensie mai sofisticată a părului desprins este împletitura cascadă, care se potrivește de minune și cu părul roșcat.

Tips&tricks de coafare a parului pentru nunta folosind accesorii

Cel mai important aspect, când vine vorba de coafuri pentru nuntă, sunt accesoriile. Accesoriile pot scoate din zona banalului orice coafură – cu doar o agrafă mai prețioasă atașată, poți schimba radical look-ul­ unei femei. Din fericire, există numeroase opțiuni de accesorizare care te vor face să te simți bine în pielea ta, poate chiar cea mai elegantă și sofisticată mireasă. 

Coafuri cu coronita

Tot mai multe mirese renunță la accesoriul tradițional – voaul. O coroniță din strasuri, mărgele de perle sau flori va fi mereu o opțiune grozavă pentru coafura de nuntă. Coronițele au o inocență care transmite mult rafinament, fiind un accesoriu care poate fi mereu luat în calcul, mai ales dacă nunta ta va avea loc vara. În afară că sunt absolut uimitoare, coronițele sunt și foarte versatile, în special când vine vorba de coafurile de nuntă. Coronița poate fi aplicată aproape peste orice – cel mai frumos arată pe bucle lejere, coadă de sirenă, împletituri coronițe sau chiar cocuri messy.

Coafuri cu voal

Fiind un accesoriul tradițional suprem, voalul nu se va demoda niciodată – acesta servește drept finisaj clasic pentru coafura de mireasă. Există multe coafuri care arată superb cu acest accesoriu, important este cum va fi plasat pe cap. Din fericire, există mai multe tipuri de voaluri și pot fi alese și în funcție de lungimea părului tău. Este bine ca voalul să fie ales în funcție de coafura pe care o dorești pentru a te avantaja în totalitate. Nu are rost să enumăr toate coafurile potrivite pentru voal, fiindcă sunt mult prea multe. Dar ține minte: alege prima dată coafura, apoi interesează-te de un voal potrivit pentru aceasta. 

Coafuri de nunta cu aplicatii florale

Aplicațiile florale sunt perfecte pentru mireasa care își dorește să exprime multe cu ajutorul simplității. Poți folosi aplicații florale pe toate tipurile de coafuri, dar cel mai bine arată pe cocuri și împletituri. Dacă nu ești adepta bijuteriilor, coronițelor și agrafelor prețioase, poți să îți îndrepți mereu atenșia spre aplicațiile florale. 

Coafuri de nunta cu agrafe pretioase 

Există numeroase moduri prin care poți să îți încorporezi agrafe de păr în look-ul tău. Agrafele nu au doar scopul de a-ți proteja ochii din calea părului, iar în ultima perioadă au devenit foarte trendy. Orice coafură poate ieși din zona banalului cu câteva clame prin păr. Spre exemplu, dacă adaugi perle unei coade de sirenă nu doar o faci să arate uimitor, ci îi adaugi si o notă de rafinament și armonie. Există chiar și agrafe de dimensiuni mai mari pe care le poți aplica pe un coc simplu, transformându-l repede în ceva foarte elegant. 

Cum sa iti coafezi parul pentru nunta in functie de tipul acestuia?

Un alt criteriu important în alegerea coafurii perfecte pentru tine este tipul părului. Există numeroase opțiuni pentru fiecare tip de păr – fie că ai păr ondulat, creț sau drept, poți să profiți de acest aspect și să documentezi pentru a avea coafura perfectă în marea ta zi.  

Coafuri pentru nunta pentru parul ondulat

Există o listă lungă de opțiuni când vine vorba de părul ondulat, fiind foarte versatil. Împletitura sirenă va fi mereu o coafură care va avantaja acest tip de păr, fiind gata să ofere un plus de volum. De asemena, împletitura cascadă oferă un dinamism plăcut părului ondulat și poate fi accesorizată frumos cu un voal sau cu o coroniță florală. Punctul forte al părului ondulat este volumul și poate fi foarte ușor pus în valoare cu un coc împletit, accesorizat cu perle și un voal jos.

Idei de coafuri de nunta pentru parul cret

Părul creț va avea mereu un aer fresh și energic, iar dacă vrei un look îndrăzneț poți încerca să îl lași liber și pe o parte să adaugi o agrafă mare cu perle și flori. Cocurie joase vor arăta mereu bine pe părul creț, în special dacă adaugi și o coroniță florală. De asemenea, coafurile updo sunt în vogă în perioada asta și arată excepțional pe părul creț. Nu uita de accesorii – accesoriile sunt factorul principal când vine vorba de coafurile de nuntă!

Coafuri de nunta pentru parul drept

Părul drept are multe calități, spre exemplu că reflectă lumina mult mai ușor, rezultând într-un păr strălucitor. De asemenea, crește foarte repede și poți încerca mai multe styling-uri cu el. 

O coafură care se potrivește de minune în ziua nunții poate fi chiar împletitura cascadă, deoarece adaugă un aer de rafinament părului drept și poate fi accesorizată foarte ușor cu diverse clame prețioase. Un dezavantaj al părului drept ar fi că nu are mult volum, dar dacă dorești poți încerca o împletitură coadă de pește messy! Totuși, dacă dorești ceva mai elegant, armonios și rafinant, cocul scoică accesorizat un un voal jos este alegerea perfectă. 

Coafuri pentru nunta in functie de stil 

Este normal ca atunci când te gândești la marea ta zi să ai în vedere câteva stiluri de coafuri – există opțiuni pentru orice, fie că vrei o coafură romantică, vintage sau chiar una clasică și lejeră. Este bine de știut că toată înfățișarea ta de mireasă trebuie să fie aleasă în funcție de personalitatea ta, spre exemplu dacă ești o femeie îndrăzneață și plină de viață căreia îi place să iasă în evidență, ai putea să optezi pentru o coafură extravagantă, iar dacă ești o femeie blândă și delicată să îți îndrepți atenția spre coafurile romantice sau cele în stil grecesc.

Coafuri pentru mireasa romantica (tip printesa)

Dacă îți dorești o coafură romantică te poți îndrepta spre updo-uri, pentru că sunt feminine și elegante, iar pentru un efect mai special poți purta și o coroniță de flori peste. O altă variantă ar fi cocul împletit, care niciodată nu reușește să dea greș. 

Coafuri elegante pentru nunta

Cele mai elegante coafuri pentru nuntă sunt cele clasice – poți opta pentru un coc scoică, în special dacă ai păr drept. Cocul scoică păstrează tonul retro și este și foarte elegant. Există multe modalități prin care poți să realizezi un coc frumos și din fericire, poate fi stilizat foarte ușor.

Coafuri pentru mirese moderne

Simplitatea este elementul principal când vorbim despre coafuri moderne. Una dintre variantele potrivite, dacă îți dorești părul desprins este împletitura panglică laterală. Poți să realizezi împletitura pe lateral și restul părului să îl lași în bucle – nu uita de accesoriul cheie, o agrafă mare de cristal pentru un efect special. Dacă totuși, dorești ceva mai simplu, poți opta pentru o coadă de cal răsucită. 

Coafuri pentru miresele extravagante

Dacă îți dorești ca apariția ta să iasă în evidență și să nu se încadreze în tipar, există numeroase opțiuni moderne și extravagante, perfecte pentru mireasa contemporană. Coafura alien poate fi o variantă, este un coc excentric care atrage toate priviriile.

Accesorizat corespunzător poate avea un impact mare la nunta ta. Cocul cu onduleuri și detalii glam este o altă opțiune, una mai clasică, dar care mereu își face treaba. Dacă ai păr lung, poți opta și pentru o coafură jumătate sus și jumătate jos – această coafură îți oferă efect de coadă de cal bogată și voluminoasă, iar pentru un efect mai extravagant poți adăuga o diademă cu voal. 

Coafuri de nunta clasice si lejere

Multe mirese nu vor să piardă mult timp pe aranjarea părului și caută ceva cât mai lejer. Din fericire, există multe opțiuni, spre exemplu cocul spaniol. Acest tip de coafură îți accentuează feminitatea și este realizat foarte ușor prin intermediul unei gogoașe de păr. O altă variantă ar putea fi împletitura spic, care este iconică, dar nu se va demoda niciodată. Poți opta oricând pentru coafuri clasice și lejere pe care să le scoți din zona banalului cu câteva accesorii glam. Dacă totuși îți dorești părul desprins, poți opta pentru niște bucle lejere, apoi să iei două suvițe din fața pe care le răsucești și le securizezi cu o agrafă mai specială. 

Coafuri de nunta stil vintage

În ultima vreme, toată lumea are o pasiune pentru orice ține de vintage – există numeroase tipuri de coafuri și din această zonă, fiind foarte elegante și rafinate, una dintre ele poate fi coafura cu bucle retro. Deși este simplă, reușește să întoarcă toate privirile prin rafinamentul său. O altă variantă pot fi buclele tipice lui Marilyn Monroe în anii 1950 sau chiar un coc clasic jos, pe care îl poți accesoriza cu o diademă pentru efectul dorit.

Coafuri in stil grecesc

Coafurile în stil grecesc sunt întruchiparea feminității și exprimă un aer rafinat și delicat – accesorizate cu o coroniță florală pot fi perfecte pentru o nuntă. O variantă ar fi coafură în stil grecesc cu împletitură laterală, potrivită pentru părul lung sau împletitura peste coc, pentru un aer mai romantic. 

Modele de coafuri in functie de rolul pe care il ai la evenimente

Se spune că mireasa trebuie să strălucească și să iasă în evidență la nuntă, dar este important să nu îți neglijezi apariția dacă ocupi un alt rol la eveniment. Dacă ești nașă, domnișoară de onoare sau soacră, ți-am pregătit o listă de coafuri pe care poți să le încerci.

Coafuri pentru nasa

O coafură potrivită ar fi cocul răsucit – este o coagură lejeră și elegantă care are un aer fresh. Dacă vrei părul desprins, poți opta pentru bucle lejere, cu părul pe o parte prins cu o agrafă cu perle sau bucle retro. 

Coafuri pentru domnisoarele de onoare 

Domnișoarele de onoare sunt asociate cu feminitatea și blândețea, așadar coafurile trebuie să fie delicate. Împletitura coroniță se potrivește pentru acest rol, fiind lo coafură feminină și lejeră. O altă opțiune care nu se va demoda niciodată ar fi buclele lejere răsucite la spate, accesorizate cu o agrafă sau poți opta și pentru diverse împletituri. 

Coafuri pentru soacre

Cocul scoică este o coafură elegantă și sofisticată perfectă pentru soacre. Dacă vrei o variantă mai clasică, poți opta și pentru un coc jos accesorizat cu niște agrafe.

Coafuri de nunta pentru copii 

Cei mai mulți copii își pierd răbdarea când vine vorba de coafarea părului – o opțiune rapidă este coada de pește accesorizată cu agrafe. O altă variantă este împletitura coroniță, care face orice fetiță să se simtă ca o prințesă, adică procesul de coafat va fi mult mai ușor. 

Coafuri in tendinte pentru mirese

Tendințele în modă se schimbă mereu, tot timpul apare ceva nou care uimește pe toată lumea. Fie că îți dorești o împletitură sau un coc, există mereu opțiunea perfectă pentru tine care să fie, de asemenea, în pas cu moda. Ca să îți ușurăm munca, am pregătit o listă de coafuri care mereu vor fi trendy.

Idei de coafuri cu impletituri

 Există multe împletituri portrivite pentru mirese – împletitura sirena va fi mereu una dintr cele mai potrivite coafuri dacă îți dorești mai mult volum, împletitura laterală este o variantă clasică și elegantă care nu se va demoda niciodată. Împletitura coroniță este o coafură care transmte femininate, blândețe și rafinament, iar accesorizată corepunzător poate fi o alegere potrivită!

Coafuri delicate cu bucle 

Buclele sunt mereu o opțiune bună, indiferent de eveniment și există multe variante și pentru nuntă. O opțiune perfectă pentru mirese, dacă îți dorești ceva mai lejer, este coafura cu bucle răsucite la spate, iar pentru un efect mai sofisticat o agrafă florală mare la spate. Poți opta și pentru o împletitură cascadă, iar părul să ți-l faci bucle – accesorizat cu o coroniță ar fi alegerea potrivită.

Coafuri cu cocuri pentru nunta

Cocurile sunt varianta clasică atunci când vine vorba de hairstyling, dar nu se vor demoda niciodată. O variantă ideală pentru mirese ar fi cocul scoică, care are un aer elegant și rafinat. Cocurile joase pot fi o alegere bună dacă vrei ceva mai lejer, iar dacă vrei să adaugi mai mult volum poți opt pentru cocul împletit messy. 

Coafuri speciale pentru nunta cu parul prins in coada 

Dacă preferi părul prins în coadă, o variantă elegantă ar fi coada de cal în valuri – accesorizată cu perle poate fi alegerea perfectă, o coafură simplă, dar de efect. O altă variantă ar fi coada de cal înaltă și cu bucle, fiind o coafură în vogă anul acesta. Poți accesoriza cu un voal sau cu o diademă și look­-ul tău va fi complet!

 

Recomandarile profesionistilor Man!fest pentru coafurile de nunta

  •  Alege coafura în funcție de personalitatea ta – fii tu însăți în ziua nunții tale
  • Accesoriile sunt cel mai important aspect, reușesc de fiecare dată să schimbe radical o coafură din ceva banal, în ceva sofisticat și elegant. 
  • Ia în calcul criteriile precum forma feței, tipul de păr și culoarea atunci când îți alegi coafura de nuntă.
  • Pregătește imagini pentru a-i arăta stilistului tău la ce te-ai gândit și discută și cu el despre ce coafură ți se potrivește pentru a fi sigură;
  • Este important să alegi coafura și în funcție de rochia pe care ți-ai cumpărat-o.