+40 723 315 334

Părul mediu oferă un aer de naturalețe oricărei femei, iar acesta poate fi întreținut și stilizat cu ușurință. Coafurile destinate părului mediu se caracterizează prin posibilitatea de a te reinventa, de a încerca diferite metode și styling-uri noi. Versatilitatea acestei lungimi a părului, va fi ideală pentru coafuri diferite de la o zi la alta, fie că îl porți desfăcut, prins sau împletit. 

Idei de coafuri pentru parul mediu in functie de forma fetei

Este bine-cunoscut faptul că în funcție de forma feței tale, îți vor fi recomandate coafuri specifice, care să-ți scoată în evidență trăsăturile și să-ți complimenteze look-ul. Părul mediu garantează o gamă largă de posibilități de coafare, indiferent de tipul acestuia, drept, ondulat sau creț. Alege coafurile care te reprezintă și care îți conferă încredere, ca să poți fi cea mai bună versiune a ta. Când vine vorba de frumusețe, nu e loc de compromisuri – totul, sau nimic în schimb. 

Coafuri pentru parul mediu pentru fata ovala

Dacă ai acest tip de față, poți opta pentru orice stil de coafură și orice tip de tunsoare. Pentru părul mediu, care este ușor de coafat, este recomandat să se creeze volum în părțile laterale, cu scopul de a echilibra chipul. De asemenea, o opțiune bună pentru fața ovălă este bretonul într-o parte sau cărarea pe mijloc. Trăsăturile perfecte vor fi completate fie de bucle romanctice, împletituri complexe sau cocuri updo. Evitați taparea părului și buclele scurte.

Coafuri pentru parul mediu pentru fata rotunda

În cazul unei forme de față rotundă, părul drept asociat cu un breton pe o parte sau o tunsoarea în scări va alungi în mod plăcut fața. Cu părul de o lungime medie, poți purta atât coafuri simple, precum o coadă de cal cu tapetare în creștet, cât și împletituri care să-ți descopere fața. O altă variantă ar fi un breton în franjuri, pieptănat într-o parte, alături de bucle lejere. Evitați buclele voluminoase, pentru a nu mări dimensiunea feței.

Coafuri pentru parul mediu pentru fata patrata

Părul mediu este cel mai potrivit pentru fața pătrată. Când plănuieși un tip de coafură este important să ai volum atât în creștet, cât și în laterale, pentru a oferi o iluzie de îngustare a chipului. Astfel, părul mediu poate fi tapat, împletit în cascadă, ondulat cu bucle lejere sau chiar voluminoase. Evitați ca părul să rămână lipit de scalp, precum în cazul unor coafuri care implică cocuri strânse sau cozi de cal.

 

Modele de coafuri pentru parul mediu tinand cont de culoare

Un alt aspect care te poate ajuta în luarea unei decizii asupra modelului de coafură pe care o dorești pentru părul mediu este culoarea acestuia. În funcție de tonurile și nunațele din păr, anumite tehnici și metode de stilizare a părului vor varia de la o persoană la alta. Este important să vă păstrați păr într-o condiție sănătoasă, prin îngrijirea acestuia cu produse specifice, pentru a menține culorile vibrante și textura strălucitoare.

Coafuri pentru parul mediu blond

Blondul este o culoare radiantă, care conține o paletă largă de nuanțe, ce pot fi puse în evidență prin tipurile de coafuri pentru părul mediu. De exemplu, împletiturile în spic, în stil olandez sau împletitura coroniță, vor scoate în prim-plan suvițele de diferite nuanțe, specifice părului blond, dar și o tunsoare stratificată va oferi diversitate în modul de așezare a șuvițelor de păr.Deoarece posibilitățile sunt multiple, trebuie să alegi ceea ce te avantajează și ce stil dorești să adopți.

Coafuri pentru parul mediu brunet/saten

Părul brunet de lungime medie este reprezentarea stilului sofisticat și elegant, fiind favorizat de modele și editorii de modă din întreaga lume. Pentru a menține aerul rafinat, se recomandă coafuri clasice, precum cocuri lejere, bucle largi și un breton pe lateral, accesorizat cu accente metalice sau perle. O altă varianta care nu se va demoda este prinderea părului mediu brunet într-o coadă de cal ridicată, ce poate fi însoțită de împletituri în diferite forme, atât în apropierea scalpului, cât și în lungimea părului.  

Coafuri pentru parul mediu roscat

Părul mediu roșcat va fi caracterizat de culoarea vibrantă și îndrăneață, ce trebuie complementată de diferitele tipuri de coafuri, precum cocul dezordonat cu suvițe libere în față, bretonul asimetric alături de bucle în stil waves sau împletitura sirenă, lasată pe o parte. Acestea vor accenta culoarea specială a părului, reușind să capteze atenția oricărei persoane. În cazul părului roșcat vopsit, folosește cu regularitate nuanțatorul de culoare, pentru a ca aceasta să nu se piardă.

Coafuri pentru par mediu in functie de tipul acestuia?

Structura firului de păr tuns mediu influențează coafurile ce pot fi realizate conform dorințelor clientelor. Părul ondulat este mai potrivit pentru un stil boemic, scos din povești, părul drept nu are o limită când este vorba despre împletituri, iar părul creț este o adevărată comoară, care trebuie prețuită și îngrijită propice, folosind produse special destinate acestui tip de păr. În funcție de tipul părului, sunt recomandate următoarele coafuri pentru păr mediu:

Coafuri pentru parul mediu ondulat

O variantă de coafare a părului mediu ondulat, pe care nu ar trebui să o ezitați, ar fi prinderea unui coc lejer și lăsarea a două suvițe libere în lateralul chipului. Astfel, vor fi evidențiate trăsăturile feței și se va observa în prim-plan ondularea părului. O altă variantă ar fi lăsarea părului liber pe spate, dar accesorizat pe laterale cu agrafe, de diferite forme și dimensiuni. Tipul de cărare care avantajează părul mediu ondulat este cea de mijloc, deoarece pune în echilibru balansul de bucle formate.

Idei de coafuri pentru parul mediu cret

Unul din factorii ce determină rezultatul final al coafurii pentru părul mediu ondulat, este condiția acestuia, care este întreținută de produse de îngrijire potrivite acestui tip de păr, care să îl mențină sănătos, strălucitor și structurat. Coafurile ce flatează acest tip de păr, mediu și creț, sunt împletitura sirenă sau cea tip cascadă, care vor crea un efect de continuitate și dinamism. Este important ca părul să fie susținut de agrafe, care se pot transforma și în accesorii.

Coafuri pentru parul mediu drept

Părul mediu drept poate fi coafat cu ușurință în multe tipuri de stiluri și metode. Printre cele mai preferate, se numără coada de cal, purtată cu tapare în creștet pentru un plus de eleganță, împletitura spic, ce are impact prin simplitatea ei, dar și purtată alături de o bentiță sau de o coroniță. Aceste accesorii aduc un aer sofisticat coafurii și se vor portrivi atât pentru coafuri elegante, cât și clasice.

 

 Coafuri pentru parul mediu tinand cont de stil

Stilul este format din totalitatea caracteristicilor prin care este recunoscut și este ales în funcție de tipul de personalitate, conceptul ținutei pe care o porți și/sau direcția machiajului. Astfel, în funcție de stil, poți opta pentru o coafură pentru părul mediu care exprimă eleganță, simplitate sau îndrăzneală. Pentru părul mediu, este indicat ca indiferent de stilul ales, părul va prezinte voluminozitate.

Coafuri elegante pentru parul mediu

Stilul elegant se caracterizează prin armonie, ordine, structuri liniare și inclusiv adăugarea unui accesoriu de efect, care să acapareze atenția asupra întregii coafuri. Părul mediu va fi coafat elegant prin bucle romantice, lăsate pe spate, prin cocuri ce scot în evidență latura senzuală a femeii, precum cocul spaniol, cocul lejer sau cel cu bucle. Se poate adăuga peste coafura realizată un sprat strălucitor, pentru un rezultat desăvârșit.

Coafuri moderne pentru parul mediu

Coafurile moderne pentru caracterizate prin nonconformism, în care nu există o limită sau un tipar de care trebuie să te ghidezi. Adăugă volum și creativitate părului de dimensiune medie prin împlitirea pe spate a acestuia cu frunte descopertită, ce se va potrivi ținutelor glam. Cocuri și cozi lejere, cu aspect răvășit sunt de asemenea caracteristice look-ului modern, care vor putea fi accesorizate cu agrafe în forme distinctive, precum popularul hashtag (#).

Coafuri extravagante pentru parul mediu

În funcție de evenimentul la care perticipi, există și coafuri extravagante, care vor cuceri personalele din jur, fiind captivate de detaliile din părul mediu sau de structurile asimetrice. Printre coafurile extravagante se pot enumera wet look-ul, popularizat de către vedetele hollywoodiene, împletituri structurate, cu aspect dezordonat și o ureche descoperită, dar și bretonul asimetric, pentru un aer misterios. 

Coafuri casual pentru parul mediu

Pentru a avea o coafură casual, recomandată părului mediu, acesta va fi împletit în variante clasice, precum împletitura spic, ce emană un aer sofisticat și poate fi accesorizată după preferințe, sau ondulat în bucle lejere, purtate pe spate sau prinse în coadă. Aceste coafuri sunt potrivite pentru o zi la birou, dar și pentru evenimente mai importante dacă sunt completate de o ținută și o accesorizare mai extravagantă.

Coafuri pentru parul mediu cu breton

Bretonul poate fi regăsit în mai multe tipuri, drept, asimetric, pe o parte sau pe mijloc, dar trebuie ales cu scopul de a complimenta fizionomia ta, pentru a pune în evidență trăsăturile chipului tău. Bretonul va necesita de o îngrijire mai atentă, trebuie să-l coafezi adecvat, pentru a se potrivi cu stilul părului tău mediu. Ondulează sau îndreptă bretonul în funcție de simplitatea sau complexitat

ea coafurii tale din acea zi sau pentru acel eveniment. 

Coafuri retro pentru parul mediu

Stilul retro se înclină spre acea perioadă semnificativă a anilor ’50 și își găsește inspirația din caracteristici precum rafinament, grație, feminitatea. Printre coafurile iconice acestui stil se regăsesc: Victory rolls, ce presupun bucle voluminoase amplasate deasupra capului și care încadrează fața, coada de cal ridicată, alături de o eșarfă legată în jurul capului, coafura Elvis Quiff, prin care se tapează partea superioară și se rotește cu o perie. Părul de lungime medie este cel mai potrivit pentru realizatea coafurilor în stil retro, agrafele și fixativul le vor ține în loc și se pot accesoriza cu alte accente metalice sau bentițe late.

Coafuri pentru parul mediu tuns in scari

Părul mediu tuns în scări este un stil maleabil, ce permite tipuri de coafuri variate și avantajează firul subțire de păr, oferindu-i un plus de volum și dimensiune. Părul mediu tuns în scări arată fabulos și doar îndreptat cu ajutorul unor ustensile specifice, dar va arata și mai chic cu un plus de volum, realizat cu o perie pentru coafat. De asemenea, pentru un look de efect, poți întoarce vârfurile atât spre interior, cât și spre exterior, cu o perie rotundă de dimeniuni mai mici, realizând o coafură care va rezista pe parcursul zilei.

Modele de impletituri pentru parul mediu

Indiferent de lungimea părului, împletiturile pentru extrem de populare și de feminine. Cu ajutorul imaginației poți crea cele mai deosebite împletituri care să te complementeze. Un sfat ce te va ajuta întotdeuna este folosirea unui elastic transparent la finalul împletiturii, pentru un aspect mai plăcut. Desigur, există împletituri recomandate pentru părul mediu, care îți vor lumina chipul și vor aduce un plus de extraordinar, rafinament sau volum, precum:

  •       Împletitura spic, pe mijloc sau pe o parte, mereu o alegere care nu va da greș
  •       Împletitura de tip fundiță, care oferă jovialitate
  •       Împletitura coadă de pește, regăsită printre preferatele tuturor
  •       Împletitura sirenă, ideală pentru persoanele cu păr bogat.
  •       Împletitura coroniță, caracterizată prin eleganță și feminătate
  •       Împletitura olandeză, o coafură proaspătă și de efect

Idei de coafuri cu bucle pentru parul mediu

Buclele, artificiul preferat de către multe persoane, vin în diferite forme și dimensiuni, ce servesc ocaziei, momentului în care sunt purtate. În cazul părului mediu este recomandat ca buclele să fie realizate spre vârfuri, pentru a nu tăia foarte mult din lungimea părului. Acestea inspiră un aspect natual și elegant prin stilul romanctic care nu se va demoda niciodată. Buclele se pot regăsi în combinații diverse, cu cocuri, cozi sau împletituri.

Coafuri tip waves pentru parul mediu

Coafura de tip waves imită aspectul pe care părul l-ar avea în uscarea în mod natural, după o baie în mare. Această coafură este îndrăgită pentru aerul fresh pe care îl emană și se potrivește cu lejeritate oricărei ținute. Este reținut faptul că buclele tip waves se potrivesc cu precădere femeilor care au fața ovală. În obținerea onduleurilor din coafurile tip waves, se va folosi un ondulator cu o bara medie spre mare. Coafurile tip waves pentru părul mediu se vor contura cu stil prin adăugarea unor accesorii, precum o eșarfă legată în jurul capului.

Bucle lejere pentru parul mediu

Coafurile pentru părul mediu de conțin bucle lejere, vor emana întotdeuna un aspect rafinat și feminin, ce se va preta pentru orice eveniment. Un mod de purtare a buclelor lejere este prin lăsarea părului pe spate și accentuarea cu agrafe deosebite în părțile laterale, pentru o încadrare frumoasă a feței. Buclele lejere se văd extraordinar și prinse într-o coadă, când este poziționată atât în partea superioară, cât și spre ceafă.

Bucle afro pentru parul mediu

Buclele afro presupun o coafură extrem de voluminoasă, similară unei coame de leu, care va cuceri pe oricine. Datorită volumului, coafura este indicată părului mediu și îi va oferi un aer îndrăzneț, jovial, plin de vitalitate și potrivit pentru evenimente speciale. Acest model se va plia cel mai bine pentru femeile care au un păr creț foarte bogat.

Modele de cocuri pentru parul mediu

Cocul, în diferitele variații ale acestuia, oferă un aspect elegant și dichisit, fiind preferat pentru evenimente ce au loc atât în timpul zilei, cât și seara. Cocul poate fi accesorizat cu ușurință, este realizat într-un timp scurt și nu necesită multe produse de styling. Aceste caracteristici fac purtatea modelelor de cocuri de către un număr ridicat de persoane. Trebui să ai în vedere susținerea corectă a acestuia, prin agrafele și elasticele ce aduc siguranță în menținerea coafurii.

Cocul lejer

Cocul lejer pentru părul mediu reprezintă o coafură simplă, dar de efect, ce crează un aspect elegant și îngrijit, fără prea mult efort. Este recomandată utilizarea fixativului în scopul de a prelungi durabilitatea coafurii, însă depinde de structura tipului tău de păr; dacă ai părul des și rezistent, nu trebuie să-ți faci griji, cocul se va menține doar cu câteva agrafe. Agrafele pot fi și pentru a accesoriza părul, pentru a obține o coafură mai spectaculoasă. 

Cocul prins la spate

Cocul prins la spate va ilumina în mod inevitabil chipul, fie că optezi să-l prinzi lipit de scalp sau să-l păstrezi mai voluminos. Pentru părul mediu, cocul prins la spate însemnă minimalist, sofisticat, natural și are puterea de a tranforma o ținută mai casual în una mai elegantă. Accentuează această coafură cu bentițe sau eșarfe, iar succesul unei ținute unitare va fi garantat.

Cocul stil top knot

Stilul de coc top knot este un coc tineresc, caracterizat de versatilitatea și rapiditatea cu care îl poți obține. Potrivit pentru orice textură a părului, cocul este plasat în partea superioară a capului și ascunde eventualele vârfuri despicate sau firul de păr cu tendințe de îngrășare. De asemenea, poți executa cocul de tip top knor doar pe jumătate din păr sau poți combina acest coc cu o împletitură în spic, pentru un look mai extravagant și îndrăzneț. 

Idei de coafuri pentru parul mediu prins in coada

Există diferite modalități de prindere a părului mediu într-o coadă, în funcție de rezultatul pe care doriți să-l obțineți. Un aspect sigur pe care o coadă îl îndeplinește este eliberarea chipului, oferind luminozitate și claritate. Câteva idei pentru coafuri pentru părul mediu ar fi: clasica coadă de cal, care devine chic odată cu oferirea de volum părului, coada prinsă în laterală ce are în precedent o împletitură, sau puteți încerca mai multe codițe se încep din creștetul capului și se reunesc într-una spre final. Nu uita că volumul este secretul pentru a avea o coadă reușită. 

Tips&tricks de accesorizare a parului mediu

Accesoriile din părul mediu pot fi factorul de schimbare a look-ului, transformând o coafură monotonă într-una stilată. Acestea sunt găsite în diferite forme, dimensiuni și culori. Integrează în coafurile tale accesorii, precum agrafe, eșarfe, bentițe, pentru a adăuga un factor chic și pentru a capta cu usurință atenția asupra modului deosebit de stilizare a părului.

Coafuri pentru par mediu cu esarfa

În părul mediu, eșarfele pot adăuga o notă de feminitate, de volatil, fiind o variantă excelentă pentru a condimenta un look comun. Astfel, accesorizați cu eșarfe din mătase, cocuri simple, ușor ciufulite, sau legați eșarfa în jurul capului pentru o apariție chic, alături de bucle de tipul beach waves. O altă combinație pentru a purta o eșarfă este clasica coadă de cal, care va căpata un aspect mai sofisticat, care se va menține pe parcursul zilei.

Coafuri pentru par mediu cu agrafe

Agrafele de dimensiuni și culori diferite vor veni în flatarea părului de tip mediu, prin crearea unor puncte ce atras atenția privitorilor. Este recomandat să folosești un număr impar de agrafe pentru a obține o compoziție echilibrată. Deși agrafele au ca scop susținerea părului, acum ele au și un scos estetic și pot fi plasate sub forma de bentiță, prinse simetric, sau în lateral, formând diferite forme geometrice sau simboluri. Mai puteți adăuga agrafe după prinderea cocului, sub acesta, în jurul acestuia sau în împletituri.  

Coafuri pentru par mediu cu bentite

Adăugarea unei bentițe în coafurile pentru părul mediu presupune adăugarea unui plus de eleganță, ce poate schimba aspectul inițial în mod radical. Poartă bretonul pieptănat pe o parte, cu cărare pe mijloc sau pe spate, apoi aplică o bentiță care să vină în completarea ținutei tale, această având mai multe varianții – pânză, metalică sau împletită. Coafurile cu bentiță sunt potrivite oricărei femei, indiferent de vârstă sau evenimentul la care participă.

Coafuri spectaculoase pentru parul mediu in functie de ocazie

Fie că îți place să-ți plănuiești până la cel mai mic detaliu evenimentele importante din viață, fie că te lași îndrumată de mâna experților, trebuie să ții cont de anumite principii care vor dicta tipul de coafură aleasă pentru acestea. Alegerile pentru părul tău vor fi influențate de ceea ce ți se potrivește, ce te avantajează, care este starea de spirit predominantă, machiajul și ținuta aleasă pentru eveniment.

Idei de coafuri pentru par mediu potrivite ziua

Coafurile pentru păr mediu ce sunt potrivite pentru timpul zilei se caracterizează prin simplitate, rafinament și un efort considerabil mai mic depus pentru realizarea look-ului, față de cele pentru ocazii de seară. Astfel, optați pentru împletituri, spic, coadă de pește, stil olandez sau chiar cascadă, ori cozi sau cocuri lejere, poziționate spre ceafă. Îți poți lăsa și pentru liber, pe spate, accesorizat cu o eșarfă, care să-ți vină în completarea outfitului.  

Coafuri pentru parul mediu potrivite seara

Seara, momentul zilei care poate însemna relaxare, distracție sau explorare, oferă o posibilate largă de stiluri și tehnici de coafare a părului mediu. Pentru o cină romantică încearcă împletitura coroniță, ce conferă rafimanet și jovialitate, sau bucle lejere, alături de o piesă de detaliu care să atragă atenția, clame sau o fundă de catifea. O altă variantă recomandată este împletitura laterală coadă de pește, pentru un aspect îngrijit și elaborat, care va completa orice look!

Coafuri pentru par mediu pentru botez

Însemnătatea acestui eveniment este de necontest, implicând semnificații emoționale, dar și religioase. Pentru ca totul să fie corelat cu natura evenimentului, optați pentru coafuri joviale, care să exprime simplitate și posibilăți de noi începuturi, precum cozi sau cocuri care să-ți descopere fața, prinse în partea superioară a capului. Puteți veni cu accente metalice sau florale, care vor susține întreaga creație.

Coafuri pentru parul mediu pentru nunta

Fie că ai un păr scurt, mediu sau lung, strategia pentru a obține coafura perfectă dacă urmează să fii mireasă trebuie să fie bine planificată, fiind un eveniment de foarte mare însemnătate. 

Dacă nu ai părul lung, ci mediu, există un spectru larg de coafuri incredibile pentru nunta ta, care vor completa toate celelalte aspecte. Acestea pot fi: aranjamente asimetrice ale părului, alături de câteva accesorii adecvate – cu flori, pietre prețioase, accente metaliece; bucle romantice și coronițe elegante; împletituri în cascadă sau într-o parte, care oferă un aspect glamour. Coafura pentru părul mediu aleasă va complementa trăsăturile feței, va forma un tot unitar. Fie că vorbim de coafuri simple par mediu, coafuri lejere par mediu, coafuri usoare par mediu, care să se realizeze în câțiva pași simpli, fie că vorbim de coafuri elegante par mediu, coafuri impletite par mediu, coafuri bucle prinse par mediu, care necesită o atenție sporită, putem aranja părul mediu în funcție de eveniment și de look-ul final pe care vrem să îl avem. 

Coafuri pentru parul mediu pentru banchet, majorat sau absolvire

Aceste evenimente cer o coafură a părului mediu care să scoată în evidență persoana în cauză, prin importanța evenimentului din viața unei adolescente. O bună alegere de stilizare a părului este ondularea acestuia, alături de un breton pe o parte și o eventuală bentiță care să complimenteze accesoriile alese. Poți opta și pentru diferite stiluri de împletituri elegante și feminine, iar pentru un plus de volum trage puțin părul din împletitură.

Ce tipuri de coafuri recomanda profesionistii Man!fest pentru parul mediu?

Pentru a obține coafura dorită pentru părul mediu este recomandat să ai grijă de părul tău, prin urmarea câtorva pași simpli, iar aranjarea parului mediu nu va fi ceva dificil. Aceștia sunt: șamponarea, aplicarea balsamului, aplicarea măștilor. Nu uita să îți descâlcești părul înainte de spălare, pentru a reduce riscul de rupere a firelor de păr. Un alt sfat de îngrijire, la fel de important, este folosirea produselor necesare îngrijirii tipului tău de păr, deoarece pentru nevoi diferite și vor aplica produse specifice.

Recomandă în ce privește coafuri par mediu un plus de volum, iar pentru aceasta vor utiliza instrumentele potrivite pentru coafare, precum o perie de coafat rotundă, de dimensiuni mari. O coafură pentru păr mediu va ieși în evidență prin volumul pe care aceasta îl are și care poate fi accentuat de o tapare la rădăcine sau de câteva agrafe decorative.