+40 723 315 334

De mai bine de un secol tunsoarea bob a răsturnat principiile conform căreia doar un păr lung emană eleganță. În toate formele sale, bobul a ajuns rapid una dintre coafurile preferate de cele care își doresc un permanență un look clasic, elegant și feminin. Indiferent de tipul de bob pentru care optezi, coafura ta va vorbi mereu de la sine și va reuși să scoată din tine tot ce ai mai rafinat, romantic și feminin. 

Bobul e o fuziune omogenă între elegant și îndrăzneț, romantic și jucăuș, curajos și timid în același timp. Una dintre tunsorile care au trecut testul timpului, bobul va rămâne mult timp de acum înainte un favorit pentru femeile care vor mai mult de la ele însele, pentru femeile care nu vor să aleagă între a fi elegante sau îndrăznețe, pentru că știu că pot fi și elegante și îndrăznețe în același timp.

Tipuri de tunsori bob

De-a lungul timpului tunsoarea bob s-a ramificat în mai multe categorii, astfel că fiecare femeie să poată fi avantajată de această coafură, indiferent de preferințele pentru lungimea părului, forma feței sau tipul firului de păr. 

Tunsori bob scurt

Una dintre cele mai populare tunsori din toate timpurile, bobul scurt câștigă teren atunci când vorbim despre un look classy-chic, pe care îl poți menține fără prea mult efort. Părțile frontale mai lungi decât spatele fac bobul scurt o coafură elegantă și versatilă, potrivită oricărei vârste. Bobul scurt avertizează intrarea în încăpere a unei femei care știe ce vrea și știe că poate să obțină orice. Acest tip de coafură e ideal și dacă vrei să întinerești cu câțiva ani, iar dacă apelezi la un bob scurt neglijent vei căpăta un look jovial, tineresc, și vei arăta impecabil fără efort.

Tunsori bob lung (pentru par mediu)

Dacă nu vrei să optezi pentru un bob scurt de teamă că îți vor lipsi modurile în care îți poți aranja părul – cum ar fi un coc lejer sau o coadă -, bobul lung e ideal pentru tine. Destinat celor cu o lungime de păr medie, bobul lung e elegant, șarmant și funcțional: îl poți purta ca atare, însă te poți și juca cu accesoriile și felurile în care îl poți aranja. Bobul lung funcționează perfect indiferent de vârstă, având atributul frumuseții obținute prin simplitate; o tunsoare liniară, care curge fin în aceiași direcție, ducând spre un tot unitar. 

Bob in scari sau in straturi (messy bob)

Bobul în scări (sau în straturi, cunoscut și ca messy bob) e varianta pentru care ar trebui să optezi dacă ești în căutarea unei coafuri care să te facă să te simți cu adevărat îndrăzneață. Dacă îți dorești un impuls pentru a scoate la iveală latura tinerească, îndrăzneață, ba chiar rebelă, bobul în scări e varianta ideală pentru tine. O coafură ușor de întreținut, care îți va oferi un look messy și totuși extrem de bine pus la punct. Bobul messy e dovada perfectă că nu trebuie să petreci ore în șir aranjându-ți părul, pentru că el va arăta mereu bine și îți va reda în orice moment al zilei încrederea în tine. 

Bob cu breton 

Bobul cu breton e una dintre cele mai îndrăznețe (și totuși clasice) coafuri; obții un echilibru perfect între feminitate și putere, între jovialitate și seriozitate. Bretonul nu doar că îți poate schimba întregul look, însă îți poate modifica vizual și fizionomia feței, în funcție de dimensiunea sa. Indiferent de tipul de tunosoare bob pentru care optezi, bretonul nu va face decât să îi adauge acel je ne sais quoi care să îți transforme întregul look, fiind o variantă care arată bine pe majoritatea fizionomiilor și care cu siguranță complimentează orice femeie, indiferent de vârstă.

Bob inversat

Bobul inversat – tunsoarea cu păr mai scurt în spate și mai lung în față – a devenit una dintre cele mai populare coafuri în ultima vreme și este definiția modernului.  Acest tip de bob îmbracă perfect femeia ultra-modernă, care vrea mereu mai mult de la ea, femeia care știe cum să-și poarte părul ca pe o extensie a ei care o face și mai frumoasă și încrezătoare în sine. Ideal pentru orice vârstă și textură a firului de păr,, bobul inversat duce la ideea de glamour și extravaganță. 

Bob asimetric

Dacă alegi un bob asimetric, alegi schimbarea în totalitate, fiind una dintre coafurile care schimbă complet felul în care arăți și te simți. Lungimile din față ale părului sunt inegale și îți transformă întregul chip, încadrându-l după bunul tău plac: poți fi fie clasică și elegantă, fie edgy și îndrăzneață. Bobul asimetric e o coafură versatilă și preferată îndeosebi de cele care vor să scadă câțiva ani din palmares, pentru că acest tip de tunsoare te întinerește fix atât cât îți dorești. 

Cum aleg tunsoarea bob in functie de forma fetei

Oricât de mult ne-am dori, nu toate tunsorile ni se potrivesc, pentru că apar la mijloc mai multe variabile, cum ar fi forma feței. Cu toate acestea, tunsoarea bob e o tunsoare pentru toată lumea – ea va fi adaptată pentru a ți se potrivi la perfecție, indiferent dacă fața ta e rotundă, pătrată sau ovală. Bobul ales corespunzător încadrează orice chip, la fel cum fiecare tablou are nevoie de rama potrivită pentru a deveni capodoperă.

Tunsori bob pentru fata rotunda 

Chipul rotund este unul echilibrat, unde proporțiile sunt simetrice și aproape egale. S-ar putea să îți dorești ca fața ta să se alungească puțin, iar bobul lung e perfect pentru tine. Îți oferă volumul la care aspiri în partea de jos, iar dacă optezi pentru bucle lejere vei pune accent pe maxilar și…ți s-a schimbat deja toată fizionomia! Pentru tipul tău de față cărarea pe mijloc este varianta care îți va accentua și mai mult frumusețea naturală.

Tunsori bob pentru fata patrata

Fața pătrată e caracterizată de trăsături nedefinite la nivelul pomeților, însă un maxilar și o frunte proeminentă. Emani putere și încredere în sine, însă dacă vrei să îți îndulcești trăsăturile, tunsoarea bobul scurt sau asimetric sunt opțiunile perfecte pentru tine. Orice look messy te va face să arăți fix așa cum ai visat, iar dacă iei în calcul și un breton neglijent, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Tunsori bob pentru fata ovala 

Chipul oval e cel mai ușor de completat, pentru că indiferent de tunsoarea pe care o vei alege, ți se va potrivi. Totuși, cel mai frumos îți va scoate în evidență trăsăturile bobul scurt, pe care îl poți lăsa să se aranjeze natural, să capete acel aspect messy. Bobul asimetric îți va încadra la fel de bine fața și ce trebuie să eviți sunt liniile mult prea drepte, angulare, precise, pentru că fură din delicatețea pe care o emani cu ajutorul tunsorii.

Cum aleg tunsoarea bob in functie de tipul de par

Deja ai asupra ta tot ce e nevoie pentru a fi fermecătoare, însă toate atributele tale pot fi accentuate prin alegerile corecte. Fie că ai nevoie de volum, fie că vrei să îl domolești, o tunsoare bob potrivită îți poate satisface toate dorințele.

Tunsori bob pentru par subtire

Chiar dacă părul tău nu e cel mai des și plin de volum, cine spune că nu ai voie să păcălești ochiul? Și poți face asta subtil, și totuși de efect, cu ajutorul unui bob scurt sau asimetric. Cele două opțiuni oferă instant iluzia unui păr mai voluminos și dens, însă poți accentua asta și mai mult cu ajutorul buclelor: dacă îți ondulezi părul lejer, vei reuși să creezi efectul de volum pe care ți-l dorești.

Tunsori bob pentru par des, dar cu fir subtire si casant 

Dacă părul tău e des, însă firul de păr e subțire și casant, în continuare îți vei dori mai mult volum. În cazul ăsta, rămân valabile recomandările de mai sus, însă trebuie să știi că orice tip de bob va funcționa pentru tine. Deja ai atuul unui păr bogat, mai trebuie doar să îl propulsezi spre volum, ceea ce poți face cu ajutorul tunsorii potrivite. 

Tunsori bob pentru par des cu fir gros 

Dacă ești posesoarea unui păr des, cu un fir gros, s-ar putea să îți dorești să diminuezi volumul; părul tău tinde să fie nărăvaș și să simți că îți scapă de sub control. Dacă alegi un bob filat scurt, vei reuși nu doar să îl potolești când simți nevoia, însă părul tău va căpăta cu adevărat contur și îți va pune trăsăturile în valoare. Atât bobul filat scurt, cât și cel asimetric (dar tot scurt) vor reuși să îți îmblânzească părul și îl vor face să arate mereu ca din reviste.

Idei pentru vopsirea parului tuns bob 

Deși e o tunsoare versatilă, s-ar putea ca până și coafura bob să aibă anumite limite atunci când vorbim de culoarea care i se potrivește cel mai bine. Indiferent de tipul de bob pentru care vrei să optezi, iată ce ar trebui să iei în considerare când vine vorba de vopsirea lui:

Tunsoare bob in nuante de blond 

Nuanțele deschise sunt cele care avantajează cel mai bine părul tuns bob. Fie că vorbim de blond clasic, fie că vorbim de blondul cenușiu, ambele avantajează orice tip de coafură bob. Oferă volum, dimensiune, poți obține umbre interesante care să îți încadreze elegant chipul. Cu atât mai mult, dacă părul tău nu e foarte des, blondul e culoarea care va înșela ochiul privitorului în acest sens.

Tunsori bob in nuante inchise (brunet sau saten)

Negrul rămâne una dintre cele mai elegante variante și când vine vorba de vopsitul părului; dacă ești brunetă sau șatenă, bobul e opțiunea de tunsoare pe care te poți baza. Te poți juca cu onduleurile naturale dacă ți se pare că brunetul te „înăsprește”, însă dacă vrei un look cu adevărat elegant, așezat, finisat și glamuros, un bob lung sau scurt drept e ceea ce ți se va potrivi. Buclele au puterea de a liniști temperamentul pe care brunetul ți-l impune, în timp ce lipsa lor te face să îți însușești îndrăzneala, curajul, sinele învingător – ție nu îți rămâne decât să alegi ce variantă a ta vrei să fii azi.

Tunsori bob in nuante de roscat

Roșcatul rămâne un confident de încredere al tunsorii bob. Roșcatul e cel mai frumos acompaniat de un bob scurt; împreună fac echipă și îți imprimă acel look sleek, feminin și îndrăzneț; roșcatul vine într-o multitudine de nuanțe, așa că poți experiementa cu tonurile în funcție de sezon și de starea ta de spirit. Culoarea potrivită de păr poate accentua orice lucru ai vrea să-l vezi mai des la tine, fie că vorbim de îndrăzneală, senzualitate, feminitate sau curaj. Trebuie doar să ai încredere și să experimentezi!

Tunsori bob cu suvite, balayage sau ombre

Șuvițele, tehnica balayage sau ombre sunt artificiile estetice care îți pot transforma complet look-ul. Și partea bună e că aceste artificii se înțeleg la perfecție cu orice tunsoare bob! Poți accentua sau diminua orice îți dorești cu ajutorul șuvițelor sau al acestor tehnici. Poți obține mai mult volum, creezi jocuri de lumină, conturezi umbre și oferi dinamism întregului look. Poți opta fie pentru șuvițe într-o nuanță mai deschisă a părului tău, pentru a da impresia unor lumini și umbre naturale, fie să ieși din tipar cu ajutorul unor nuanțe îndrăznețe.

Cum poti coafa parul tuns bob

Părul tuns bob are avantajul imediatului: arată bine imediat ce te trezești. E una dintre coafurile apreciate întocmai pentru versatilitatea sa și pentru că nu necesită foarte mult efort pentru că arată bine…de la sine! Și chiar dacă într-o zi e messy, s-ar putea nici să nu vrei să îl aranjezi prea mult, pentru că asta adaugă un plus de farmec. 

Totuși, dacă din când în când vrei să faci o schimbare, părul tuns bob poate fi coafat, mai ales dacă vorbim de un bob lung. Te poți juca cu împletiturile și cocurile lejere, iar bobul lung îți permite și să îl prinzi în coadă. Pentru celelalte tipuri de bob, poți apela la accesoriile de păr care sunt gata să îți schimbe orice look, chiar și atunci când simți că e bad hair day – deși suntem siguri că asta nu se întâmplă niciodată. 

Iar pentru toate tipurile de bob poți oscila între păr drept și bucle lejere, realizate cu ajutorul unei perii rotative. În funcție de starea ta de spirit și ce simți că îți dorești azi de la părul tău, poți obține. Buclele îți transformă instant look-ul în unul tineresc și chic, în timp ce părul drept vorbește de la sine și ne spune că ai energie, ești elegantă și pusă pe treabă. 

Sfaturi de la experti pentru ingrijirea si intretinerea parului tuns bob

Ca să ai o tunsoare perfectă cât mai multă vreme, sunt câteva lucuri de care trebuie să ții cont: pe unele trebuie să le faci constant, iar pe altele să le eviți cât de mult se poate. 

Ce să faci:

  • Tunde-ți vârfurile regulat, o dată la 2 luni; așa, părul tău se va regenera în permanență, va avea un proces de creștere constant și va arăta mereu impecabil;
  • Usucă-ți părul de la rădăcină spre vârfuri: asta nu doar că îți oferă mai mult volum, însă îți păstrează sănătos părul în timp, pentru că vârfurile tale vor fi mai puțin uscate;
  • Folosește produse de îngrijire cu ingrediente sigure: evită alcoolul din produse, îți va usca părul, iar asta duce la acel frizz pe care nu ni-l dorim, nu?
  • Balsam, balsam, balsam: folosește din abundență balsamul tău preferat atunci când te speli pe păr și asigură-te că îl descâlcești în duș, dar și că nu îl smulgi sau piepteni prea agresiv; ca părul nostru să fie bun cu tine și să arate bine, trebuie să fii și tu bună cu el.

Ce să nu faci:

  • Nu te tunde acasă: bobul e o tunsoare pretențioasă la acest capitol, iar dacă bagi singură foarfeca în el, sunt șanse mari să îi ruinezi forma;
  • Nu te vopsi/șuvița singură: un stilist știe cum trebuie aplicată vopseaua astfel încât să lumineze zonele pe care vrei să le scoți în evidență și să aplice umbre acolo unde trebuie;
  • Nu folosi produse care încarcă firul de păr și nu îl agasa cu folosirea excesivă a căldurii;

Nu te stresa prea mult cu tot ce înseamnă coafat: părul bob se așează frumos de la sine, iar când e messy, tot impecabil arată.