Părul este o modalitate excelentă de a ne scoate în evidență stilul și personalitatea. De fiecare dată când vrem să facem o schimbare radicală în look-ul nostru, podoaba capilară este prima pe listă. În ultima perioadă, tot mai multe persoane își decolorează părul, atât pentru a-și lumina look-ul și a căpăta o strălucire, cât și pentru a se vopsi cu culori îndrăznețe și extravagante. Dacă dorești să îți decolorezi părul, nu ezita să ne faci o vizită – te ajutăm să identifici soluția potrivită pentru tipul tău de păr, ce te avantajează și cum să te decolorezi într-un mod sigur și eficient.
Decolorarea parului – ce este si cand ai nevoie de ea?
Poți apela la decolorare când dorești tu – dacă simți nevoia de o schimbare pentru că te-ai plictisit de părul tău sau vrei doar să îți uniformizezi părul, oricând poți să încerci un nou look.
Decolorarea este un proces chimic prin care este îndepărtat pigmentul părului, indiferent dacă este vorba despre pigmentul natural sau artificial și este un procesl ireversibil, adică nu mai poți reveni la culoarea naturală decât dacă te vopsești din nou. Pentru a decolora părul, trebuie să amesteci oxidant cu pudră decolorantă și să îl lași să acționeze între 15-40 de minute, în funcție de ce rezultate îți dorești.
Decolorarea parului natural
Decolorarea presupune o deschidere a nuanței inițiale, iar pentru a evita deteriorarea părului natural este indicat să începi cu deschiderea culorii cu 2-3 nuanțe. Dacă ai o culoare închisă și vrei să faci o schimbare radicală – spre exemplu de la brunet la blond – este recomandat să o faci cu pași mici. În special dacă nu te-ai mai decolorat până acum, este important să începi cu dreptul. Este recomandat și să faci această schimbare la salon, să fii pe mâini bune.
Decolorarea parului deja vopsit
Dacă vrei să îți decolorezi părul deja vopsit, procesul este destul de simplu – toate produsele de decolorare au proprietatea de a elimina vopseaua existentă din păr. Este recomandat ca dacă ți-ai vopsit părul recent să aștepți câteva săptămâni înainte de a-l decolora din nou pentru a nu-l deteriora prea tare. Procesul de decolorare este unul normal, la fel ca o decolorare obișnuită, dar poate chiar mai rapidă – în funcție de ce culoare aveai inițial, poate dura între 15-30 minute.
Decolorarea parului vopsit cu henna
Decolorarea părului vopsit cu henna poate fi destul de tricky și trebuie să fii atentă la mai multe criterii, din această cauză, multe saloane stau departe de un păr vosit cu henna. Părul poate fi decolorat doar dacă ai folosit henna 100% naturală și cu toate acestea, culoarea trebuie să fie estrompată prima dată cu un șampon de mătreață timp de o săptămână. Ulterior, poți folosi un tratament de hidratare timp de două săptămâni, iar mai apoi să începi să îți decolorez părul.
Avantajele decolorarii parului in salonul Man!fest
Hairstyliștii din salonul Man!fest au foarte multă experiență în spate și se vor ocupa de decolorarea părului tău într-un mod sigur și eficient care nu îți va deteriora părul. Îți vom oferi cea mai bună experiență și ne vom asigura că îți vom oferi exact de ce ai nevoie, în special pentru că utilizăm produse de cea mai bună calitate. Tehnicile, produsele și experții noștri creează decolorarea sigură de care ai nevoie, fără compromisuri.
Decolorare profesionala – preturi
Prețul diferă în funcție de ce rezultate îți dorești – dacă ești brunetă și vrei să te faci blondă, va fi mai costistor decât pentru o blondă care își dorește să treacă la platinum blonde. De asemenea, contează și modaliatea de decolorare pe care o dorești și lungimea pe care o ai la păr. Cel mai bine este să întrebi un hairstylist din salon pentru a cere niște informații.
Modalitati de decolorare a parului
Există mai multe modalități de decolorare a părului, precum prin decapaj, cu pudră sau folosind soluții profesionale – fiecare având propriile criterii. Pentru a afla care este cea mai potrivită pentru tine, contactează un hairstylist din salon.
Decolorarea parului cu pudra
Cea mai folosită modalitate de decolorare a părului este pudra decolorantă, fiind și potrivită fiecărui tip de păr. Pudra decolorantă se diluează cu oxidant, iar amestecul se aplică pe părul uscat și nespălat pentru a-și face cât mai bine efectul. Timpul de oxidare diferă de la persoană la persoană, în funcție e tipul și culoarea părului. La final este indicat să faci un tratament d hidratare și regenerare, fiindcă decolorarea sensibilizează părul și scalpul.
Decolorarea parului prin decapaj
Decapajul este o metodă mai puțin agresivă pentru decolorare a părului și poate deschide nuanța cu 2-3 tonuri, fără a agresa firul de păr. Este bine de știut că decapajul presupune deschiderea culorii părului deja vopsit și că unul dintre avantaje este că nu deteriorează părul la fel de tare ca o decolorare obișnuită.
Decolorarea parului cu solutie profesionala decoloranta
Soluția profesională decolorează culoarea părului până la 5-6 tonuri și datorită pigmenților speciali care au fost adăuați, permite obținerea rezultatului dorit repede, sigur și eficient, fără compromisuri – sănătatea firului de păr este păstrată.
Etapele decolorarii profesionale a parului
Etapele decolorării părului diferă în funcție de ce îți dorești tu și există multe opțiuni. De asemenea, și timpul de oxidare diferă – dacă îți dorești niște suvițe discrete prin păr pentru a-i oferi o strălucire, nu vei fi nevoită să aștepți foarte mult. Există o tehnică pentru fiecare metodă, fie că vrei să îi decolorezi rădăcinile sau vrei niște șuvițe la vârfuri, experții din salon sunt pregătiți să îți ofere ceea ce îți dorești.
Decolorarea parului la radacina
Părul de la rădăcină se decolorează mult mai repede din cauza căldurii capului – dacă dorești să îți decolorezi părul la rădăcină, timpul de oxidare este înre 10-40 minute, în funcție de ce culoare ai deja.
Pentru ca părul să se decoloreze corespunzător, se începe prin secționarea părului, cu o cărare de la frunte la ceafă și încă una, de la o ureche la chealaltă. Decolorantul se aplică de la spatele capului, în jos, pentru a simplifica munca. După ce este aplicat și ați așteptat destul, se trece la spălarea părului, părul trebuie să fie limpezit cu apă călduță spre rece până ce se elimină decolorantul, și ulterior se spală cu un șampon nealcalin, deoarece scalpul va fi foarte sensibil.
Decolorarea parului la varfuri
Balayage-ul este cel mai îndrăgit stil de păr – oferă un aer fresh oricărei persoane și oferă părului o strălucire naturală. Este o tehnică de vopsire a părului în care decolorantul este aplicată pe păr pentru a-i oferi o tranziție naturală, treptată, fără linii evidente sau dure. Tehnica folosită în decolorarea părului este cea cu mână liberă, fără a folosi folia de aluminiu, iar mișcările sunt similare celor de pictat, cu tușe verticale.
Decolorarea parului in suvite
Șuvițele au devenit foarte trendy în ultima perioadă, iar acest stil se potrivește oricărui tip de păr. Orice look poate fi schimbat radical cu niște șuvițem indiferent dacă vrei ceva natural sau îndrăzneț, să fie intense sau discrete sau chiar ce grosime dorești. Pentru realizarea șuvițelor se iau secțiuni de păr pe care se aplică decolorat, ulterior vor fi înfășurate cu folie pentru a nu decolora și restul părului, iar mai apoi se începe procesul de spălare.
Decolorarea parului in functie de culoare
Culoarea părului influențeză foarte mult decolorarea. În funcție de culoarea pe care o ai la păr și culoarea pe care o dorești timpul de oxidare variază pentru a ajunge la rezultatul dorit – în unele cazuri, dacă ai un păr închis la culoare, vei avea nevoie de mai multe sesiuni de decolorare.
Cum se realizeaza decolorarea parului brunet/saten?
Dacă ai păr brunet sau șaten și îți dorești o culoare mai deschisă, trebuie să ai răbdare cu părul tău. Decolorarea părului închis la culoare se face, de obicei, de mai multe ori pentru a evita deteriorarea lui. Dacă îți dorești o schimbare radicală, atunci vei avea nevoie de peste două ședințe – dar se va merita așteptarea. Dacă grăbești procesul părul și scalpul vor avea de suferit și vor deveni mult mai sensibile, iar posibilitatea de a-ți pierde părul crește.
Pasii decolorarii parului vopsit blond
Dacă înainte decolorarea blondului era un proces sinuos și aproape riscant pentru sănătatea firului de păr, astăzi specialiștii Man!fest au la dispoziție MT8 Blonde Bonder Inside – un produs profesional care asigură decolorare sigură, în timp ce părul rămâne perfect sănătos. Când vine vorba de frumusețe, nu trebuie să alegi între fascinant și sănătos – le poți avea pe ambele.
Ce presupune decolorarea parului roscat?
Indiferent dacă ești roșcată naturală sau nu, dacă îți dorești o schimbare dramatică în look-ul tău – cum ar fi trecerea de la roșcat la blond – nu se poate realiza într-o singură sesiune. De aceea, trebuie să ai răbdare. Părul roșcat are un pigment foarte puternic, iar atunci când e decolorat pentru prima dată se poate transforma într-un portocaliu murdar. Părul roșcat ar trebui să fie decolorat minim de două ori pentru a ajunge la rezultatul dorit.
Ce NU trebuie sa faci dupa decolorare
Este recomandat ca în primele zile să nu te speli pe cap sau să nu folosești apă mult prea fierbinte pe care nu o poate suporta scalpul tău, fiind sensibil după decolorare. În prima săptămână evită produsele pentru păr cu căldură, precum uscătoarele, plăcile de îndreptat părului sau ondulatoarele, deoarece accelerează și agravează deteriorarea părului. De asemenea, încearcă să eviți să foloești peria de păr și înlocuiește-o cu un pieptene cu dinți mai rari.
Ingrijirea parului dupa decolorare
După decolorarea părului, scapul tău va fi sensibil o perioadă și este recomandat să ai o gamă specială de produse de îngrijire a părului, care să aibă şi proprietăţi de reparare a fibrei capilare. De asemenea, parul va fi deshidratat și uscat după decolorare și sunt utile măştile din ingrediente naturale, care favorizează regenerarea şi întărirea firului de păr.
Decolorarea parului acasa – cum se realizeaza?
Decolorearea părului acasă este posibilă, dar nu neapărat recomandată. Ai nevoie de răbdare și experiență pentru a te decolora corespunzător. Dacă totuși, vrei să te decolorezi acasă, este recomandat să o facă altcineva pentru a avea vizibilitate peste tot.
Ce ai nevoie pentru a realiza decolorarea parului acasa?
- decolorant – există mai multe tipuri de oxidanți, care se aleg în funcție de culoarea actuală a părului;
- un bol în care să amesteci compoziția;
- o pensulă de vopsit;
- mănuși de plastic și pelerină pentru evita contactul cu pielea și hainele;
- piaptăne și clame de păr;
- șervețele în caz că decolorantl îți atinge fața;
Pentru a decolora părul citește cu atenție instrucțiunile de pe produsele cumpărate – începe prin a secționa părul printr-o cărare de la frunte la ceafă și încă una de la o ureche la cealaltă. După ce ați pregătit amestecul cu decolorant, aplicați-l de la ceafă în jos, pentru a vă simplifica munca și a avea vizibilitate. Timpul de oxidare varază în funcție de tipul și culoarea părului și poate dura între 15-40 minute.
După ce ești mulțumită de rezultat, clătește bine părul cu apă călduță spre rece. Este recomandat și un tratament de hidratare și regenerare fiindcă părul se va deteriora.
Metode de decolorare a parului acasa (cu ingrediente naturale)
Decolorarea părului cu ingrediente naturale funcționează în special la părul deschis care are o textură fină. Rezultatele nu vor fi dramatice, dar părul va căpăta o strălucire discretă și naturală. Este recomandat părul deschis deoarece părul șaten sau brunet ar putea căpăta o nuanță portocalie sau roșcată, dar poți încerca și o secțiune mai mică de păr drept probă. Aceste metode naturale nu afectează părul, chiar din contră, multe dintre ingrediente precum scorțișoara, lămâia și oțetul sunt bogate în vitamine și prezintă un beneficiu pentru scalp și păr.
Decolorarea parului cu bicarbonat
Pentru decolorarea părului cu bicarbonat iată de ce ai nevoie:
- Bicarbonat de sodiu – o lingură;
- O cantitate mică de apă;
Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu puțină apă cât să se creeze o pastă, ar trebui să aibă o consistență de grosime medie – nici prea gros, nici prea apos. Apoi, se masează ușor pasta peste locurile pe care vrei să le luminezi. Dacă vrei să faci asta pe tot părul și nu câteva șuvițe, poți lua în considerare o cantitate mai mare de pastă. Se aplică pe păr și se așteaptă să acționeze timp de 15-20 minute și la final clătiți sau spălați părul.
Decolorarea parului vopsit cu apa oxigenata
Pentru decolorarea cu apă oxigenată ai nevoie de:
- Apă oxigenată;
- Apă;
Primul pas pentru vopsirea părului cu apă oxigenată este protejarea pielii – acopeă-ți linia de păr cu vaselină sau o cordeluță tip bandă. Amestecă aceeași cantitate de apă cu peroxid de hidrogen și toarnă-l într-o sticlă cu pulverizator. După ce ți-ai pus mănuși pentru protecție, pulverizează o secțiune mai mică ca probă pentru a te asigura că nu prezinți vreo alergie. După ce ai pulverizat tot părul și ai ajuns la culoarea dorită, acoperă-l cu un propsop și lăsa să acționeze timp de 15-40 min, în funcție de ce rezultat dorești. La final clătește bine părul.
Decolorarea parului cu lamaie
Pentru decolorarea părului cu lămâie ai nevoie de:
- Lămâie proaspătă;
- Apă caldă;
- Sticlă cu pulverizator;
Se stoarce lămâia într-un bol, iar mai apoi se adaugă apă caldă în așa fel încât apa să ocupe 2/3 din compoziție. După ce se amestecă, se toarnă în sticla cu pulverizator. După îți alegi zonele pe care ai dori să le luminezi, pulverizează părul și pune-te la soare – fiindcă sucul citricelor este activat de căldură. Principalul motiv pentru care sucul de lămâie decolorează părul se datorează reacției care apare atunci când este expus la lumina UV. De asemenea, lămâia ajută și la reducerea mătreței și a uleiului din păr.
Decolorarea parului cu miere si scortisoara
Ca să îți decolorezi părul cu miere vei avea nevoie de trei ingrediente:
- Miere – 3 linguri;
- Scorțișoară – 3 linguri;
- Balsam natural de păr – 5 linguri;
Dacă ai părul mediu spre scurt, poți înjumătăți ingredientele menționate mai sus. Într-un bol, amestecă toată compoziția, care a fi aplicată uniform pe fiecare șuviță cu ajutorul unei perii de vopsit. După ce ai aplicat masca pe tot părul, încearcă să nu te apropii de zonele feței pentru a evita reacțiile, prinde părul într-un coc.
Cocul trebuie înfășurat într-o pungă de plastic, peste care un prosop – după 30 de minute dă jos prosopul și mai așteaptă 3-4 ore cu punga de plastic pe cap. Scorțișoara are și numeroase beneficii – este îmbogățită în substanțe nutritive și vitamine, iar atunci când este aplicată pe păr, poate îmbunătăți sănătatea părului, oferind un aspect strălucitor și sănătos. De asemenea, stimulrează creșterea părului și reduce căderea prematură a părului
Decolorarea parului cu otet
Se toarnă o cantitate egală de apă și oțet într-o sticlă de pulverizare și se agită pentru a se amesteca. Pulverizează oțetul diluat pe tot părul până când este complet saturat în lichid. Timpul de acționare este de aproximativ 30 de minute, apoi clătește cu apă caldă. Oțetul este lăudat și pentru faptul că este bogat în vitamine și minerale bune pentru păr, cum ar fi vitamina C și B și, de asemenea, poate ajuta la mătreață.
Decolorarea parului la salon vs. decolorarea parului acasa
Este evident că cea mai sigură și eficientă metodă de decolorare se face la salon – dacă ești pe mâna experților poți fi sigură că părul tău nu are de suferit. Când vine vorba de decolorarea părului acasă, avantajul principal al decolorării acasă este prețul, fiindcă este avantajos, trebuie să fii pregătită să îți asumi niște riscuri, precum deteriorarea părului. Părul se arde foarte ușor dacă nu ai experiență și exisă mereu riscul unei decolorări neuniforme. Poți oricând să suni sau să trimiți un mesaj pentru a te programa la decolorare la salonul Man!fest și te asigurăm că ești pe mâini bune.
Produse care pot favoriza decolorarea parului
Fiindcă părul va fi destul de uscat și aspru după decolorare este recomandat să fie hidratat în profunzime – există multe măști hidratante și revigorante care să ajute părul să își revină. Pentru a preveni pierderea proteinelor din păr, poți încerca și uleiul de cocos, pe care îl poți aplica pe păr ca pe o mască și să aștepți 30-45 minute. Există multe alte veriante, dar in general, cele mai bune măști și șampoane pentru părul decolorat au ingrediente precum ulei de cocos, ulei de avocado, aloe vera, miere etc.
Decolorarea parului: efecte si riscuri
Este destul de clar că dacă vrei să îți decolorezi părul vei fi nevoită să îți schimbi și rutina de îngrijire pentru o întreținere ridicată. Decolorarea părului vine la pachet cu niște dezavantaje precum modificarea firului de păr, devenind mai uscat, aspu și fragil. Vestea bună este că dacă părul este îngrijit corespunzător își va reveni foarte repede și nu va avea de suferit.
Intrebari si raspunsuri despre decolorarea parului
Este indicata decolorarea parului in timpul sarcinii sau al alaptarii?
Substanțele chimice din vopselele de păr permanente și semipermanente nu sunt foarte toxice, iar experții consideră că nu este periculos să te decolorezi în timpul sarcinii.
Se poate decolora si vopsi parul in aceeasi zi?
Da, este posibil să vă decolorați și vopsiți părul în aceeași zi, acest lucru va afecta mult sănătatea părului. Este recomandat să oferi o pauză părului după decolorare, deoarece procesul de decolorare deteriorează părul și devine mai sensibil.
Cat dureaza procesul de decolorare a parului?
Durata procesului de decolorare variază – poate dura de la 10-40 minute, în funcție de tipul și culoarea părului.
Sfaturi de la profesionisti pentru parul decolorat
- Folosește măști hidratante și revigorante o dată pe săptămână;
- Spală-te cu apă călduță spre rece în primele două săptămâni;
- Folosește uleiuri esențiale pentru un plus de hidratare;
- Evită uscătoarele de păr, ondulatoarele sau plăcile de întins părul;
- Folosește un pieptene cu dinți rari în locul periei de păr.